top of page
Logo-2024_NL.png

Inkoopbeurzen Grand Ski en Rendez-vous en France 2021 zijn uitgesteld

Rekening houdend met de onzekerheden die veroorzaakt worden door de huidige gezondheidsontwikkelingen die direct gevolgen hebben voor de toeristische sector en het internationale vliegverkeer heeft Atout France, in overleg met haar partners, besloten de edities van 2021 aan te passen en/of uit te stellen om de kwaliteit van deze bijeenkomsten te waarborgen.


De Grand Ski wordt “ Destination Mountains “ en wordt verplaatst van januari naar eind maart 2021

Om aan de wensen van de vertegenwoordigers uit de bergen tegemoet te komen om in nauw contact te blijven met de internationale touroperators heeft Atout France besloten deze vakbeurs voor het bergtoerisme te verplaatsen naar maart 2021, te weten van 23 tot 26 maart in plaats van 26 en 27 januari.


Op 23 en 24 maart staan de Franse professionals in Chambéry klaar om hun aanbod te promoten aan de aanwezige Europese touroperators. Vervolgens zullen op 25 en 26 maart meetings op afstand worden gehouden voor de touroperators van buiten Europa die door de omstandigheden niet naar Frankrijk hebben kunnen afreizen.


Bovendien viert de Grand Ski in 2021 haar 30ste verjaardag. Om dit te vieren hebben Atout France en haar partners besloten de Grand Ski om te dopen in “Destination Mountains” om zodoende het aanbod van het bergtoerisme tijdens de 4 seizoenen gelijktijdig te kunnen promoten. Naast het traditionele winteraanbod dat tijdens de Grand Ski gepromoot wordt komen nu ook alle “outdoor” activiteiten aan bod als ook de evenementen of nieuwe accommodatie vormen.


Atout France wenst hiermee de spreiding van het toeristenbezoek te ondersteunen en gehoor te geven aan de verschillende uitdagingen waar het bergtoerisme mee te maken heeft zoals de klimatologische ontwikkelingen. Deze aanpassing houdt ook rekening met de groeiende ambitie van de reizigers om het gehele jaar verantwoorde en authentieke ervaringen te beleven in de Franse massieven.


Rendez-vous en France wordt uitgesteld naar 2022

Ondanks de aankondiging in maart 2020 dat de Rendez-vous en France 2021 volgend jaar in maart in Nantes zou plaatsvinden zijn Atout France en haar partners van mening dat, gezien de huidige internationale context het niet mogelijk is om aan alle voorwaarden te voldoen om de vakbeurs te organiseren.


Rendez-vous en France is een evenement waarbij niet alleen zakelijke afspraken worden gemaakt (25.700. geregistreerde afspraken in 2019) maar waarbij de touroperators ook door deel te nemen aan famtrips kennis kunnen maken met de verschillende regio’s in Frankrijk. Ook is het de gelegenheid voor de ontvangende regio, die hiervoor een speciaal partnership aangaat met Atout France, om zich extra te profileren.


Vandaar dat besloten is de Rendez-vous en France niet volgend jaar maar het jaar erop, op 22 en 23 maart 2022 in Nantes te organiseren in de regio Pays de la Loire.


Meer gerichte en / of thematische evenementen aan het einde van het jaar en in 2021

Om haar partners zo goed mogelijk te ondersteunen om in contact te blijven met de internationale touroperators geeft Atout France komende maanden en in 2021 de voorkeur aan het organiseren van B2B activiteiten die geheel of gedeeltelijk digitaal zijn. Professionals (internationale distributiespelers en de pers) krijgen hiermee de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende evenementen, online of hybride. Veel kantoren van Atout France organiseren al digitale bijeenkomsten op maat. "Frankrijk paviljoens" zijn ook gepland voor virtuele beurzen zoals WTM of IBTM.

In het najaar van 2021 worden in Frankrijk weer meerdere themabeurzen face-to-face georganiseerd (en indien nodig in hybride formaat) om internationale professionals te verwelkomen waaronder de Destination Vignobles dat op 5 en 6 oktober 2021 in Aix-en-Provence gepland staat.


Voor deze beurzen zijn inkopers van touroperators en reisorganisaties uitgenodigd. Op de beurzen wordt gewerkt met een afsprakensysteem.

Er zijn kosten verbonden aan deelname. Inschrijving voor Nederlandse touroperators en reisorganisaties verloopt via ons kantoor in Nederland. Voor interesse in deelname stuur je een mailtje aan jojanneke.kramer@atout-france.fr© Hytte Klip


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page