top of page
Logo-2024_NL.png

Kasteel van Chenonceau en Koninklijk Kasteel van Amboise

Bijgewerkt op: 10 jun.

EXPLORE FRANCE 2024, Urban tourism, natuur en cultuur

Twee prachtige kastelen in de Loire Vallei

Château de Chenonceau

©Léonard de Serres

Kasteel van Chenonceau is een echt Franse renaissance juweel, met heel eigen architectuur en bijzondere voormalige bewoonsters door de eeuwen heen. Zo was het het favoriete toevluchtsoord van Catherine de Médicis, koningin van Frankrijk in de 16e eeuw. Deze ‘ponte vecchio’ van de Loire vallei valt ook op door zijn prachtige ligging in het landschap, door de buitengewone bloemenarrangementen er omheen en de rijke kunst collective in het kasteel.

Leuk om te doen: wijnproeven in de Dômes, de historische wijnkelder, met AOC Touraine-Chenonceau van de eigen wijngaarden.


Nieuw in 2024: opening van het Orangerie fine-dining restaurant en de opening van Jean Jacques Rousseau's natuurkunde cabinet.

MICE tip: Je kunt het kasteel en de tuinen ook afhuren voor een VIP event, privé rondleidingen krijgen, er een seminar, workshop of vergadering organiseren, met teambuilding en catering.

 

Meer informatie:

Kasteel van Chenonceau

Contact: Benoît STECKEN, toeristisch attaché

Tel: +33 (0)2 47 23 44 93 en

+33 (0)7 72 31 45 53

 

Social MediaChâteau Royale d'Amboise

©Tom Besse

Het Koninklijk Kasteel van Amboise was het favoriete kasteel van de iconische koning Frans de Eerste, en de laatste  rustplaats van Leonardo da Vinci. Vanuit het kasteel heb je een prachtig zicht op het door de Unesco als werelderfgoed geklasseerde lanschap met de Loire. Dit was ook de plek van nieuwe technologie en uitvindingen.

Je bezoekt het kasteel met een Histopad (zit inbegrepen in de entreeprijs) met uitleg in 6 talen, en folders in 16 talen.


Nieuw in 2024 is de heropening van de St. Hubert kapel (de graftombe van Leonardo da Vinci) rond half juni en de tentoonstelling ‘Leonardo’s meesterwerken in gravures’ uit de collectie van de Nationale Bibliotheek van Frankrijk van 1 juni tot 22 september dit jaar.


Meer informatie:

Koninklijk Kasteel van Amboise

Contact: Agnès BERTHET, promotie en communicatie

Tel: +33 (0)6 76 96 91 880 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page