top of page
Logo Atout France_2020_FR.jpg

Kasteel van Chantilly en Kasteel van Compiègne

EXPLORE FRANCE 2024, Urban tourism, natuur en cultuur


Château de Chantilly

Op minder dan een uurtje rijden van Parijs en een half uurtje van vliegveld Charles de Gaulle ligt het Kasteel van Chantilly, één van de parels van het Franse erfgoed.

Het kasteel herbergt een indrukwekkende kunstcollectie van de 19e eeuwse prins Henri d’Orléans, de zoon van koning Louis-Philippe. Met een entreekaart heb je niet alleen toegang tot het kasteel en de kunstcollectie, maar ook tot de tuinen, de grote stallen en het levende museum voor paarden.

Touroperators kunnen kaartjes tegen een voordelig tarief aanschaffen voor hun klanten. Zij kunnen ook kant en klare producten afnemen met bijzondere activiteiten zoals een paardrijtocht door het park, een workshop over de kunst van het tafeldekken, of leren hoe je de beroemde ‘crème de Chantilly’ (slagroom) maakt. Een paardrij spektakel bijwonen of een privé bezoek aan de kleine appartementen behoort ook tot de mogelijkheden.

 

In de buurt van het kasteel zijn mooie accommodaties te vinden, ook uitermate geschikt voor de MICE markt.


Meer informatie:

Kasteel van Chantilly

Contact: Laetitia DE LA TAILLE, toeristische ontwikkeling

 

Social Media

 

Fotocredits: ©Thibault Charpentier, ©Sophie Lloyd


Château de Compiègne

Met een bezoek aan het het Kasteel van Compiègne reis je als het ware terug in de tijd. Gebouwd door koningen Lodewijk de 15e en de 16e, daarna verbouwd door keizers Napoleon de eerste en de derde, is het getransformeerd tot het grootste neoklassieke paleis in Frankrijk en behoort met Versailles en Fontainebleau tot de drie grootste koninklijke verblijfplaatsen.

Je kunt er de gemeubileerde appartementen van de Keizer, van de koning en de gasten bezoeken zodat je een goed beeld krijgt van het leven aan het hof. Ook de moeite waard is een bezoek museum van het tweede keizerrijk en het museum van de keizerin.

 

Een andere must-see is het nationale automuseum, waar ‘auto’s’ te zien zijn uit de 18e en 19e eeuw die nog werden voortgetrokken door paarden, maar ook limousines uit de jaren 20 van de vorige eeuw, de collectie is zeer gevarieerd.

En dan is er ook nog het 20 hectare grote park waar je kunt wandelen over de Allée des Beaux-Monts het bos in. Voor een heerlijke maaltijd met huisgemaakte gerechten schuif je daarna aan in restaurant Le Jardin des Roses.

 

Voor reisprofessionals zijn er voordelige groepstarieven en kinderen/jongeren onder 26 jaar gaan gratis naar binnen elke eerste zondag van de maand.

Maar het kasteel kan ook het decor vormen voor jouw feestavond of zakelijk event.


Meer informatie:

Kasteel van Compiègne Contact: Mathilde LAVAL, o.a. toeristische ontwikkeling


Fotocredits: ©Domaine de Compiègne/ C. Schryve, ©RMN-Grand Palais (domaine de Compiègne) Daniel Arnaudet

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page