top of page
Logo-2024_NL.png

Kasteel van Chantilly en Kasteel van Compiègne

Bijgewerkt op: 4 jun.

EXPLORE FRANCE 2024, Urban tourism, natuur en cultuur


Château de Chantilly

Op minder dan een uurtje rijden van Parijs en een half uurtje van vliegveld Charles de Gaulle ligt het Kasteel van Chantilly, één van de parels van het Franse erfgoed.

Het kasteel herbergt een indrukwekkende kunstcollectie van de 19e eeuwse prins Henri d’Orléans, de zoon van koning Louis-Philippe. Met een entreekaart heb je niet alleen toegang tot het kasteel en de kunstcollectie, maar ook tot de tuinen, de grote stallen en het levende museum voor paarden.

Touroperators kunnen kaartjes tegen een voordelig tarief aanschaffen voor hun klanten. Zij kunnen ook kant en klare producten afnemen met bijzondere activiteiten zoals een paardrijtocht door het park, een workshop over de kunst van het tafeldekken. Een paardrij spektakel bijwonen of een privé bezoek aan de kleine appartementen behoort ook tot de mogelijkheden.


Voor liefhebbers van zoetigheid is er een workshop Crème Chantilly (op reservering, maximaal 40 personen per groep). De Confrérie des Chevaliers Fouetteurs leert je de fijne kneepjes van het bereiden en opkloppen van deze typische Franse slagroom! Duur: ongeveer 45 minuten. Meer speciale arrangementen in Chantilly vind je hieronder in de PDF Arrangementen Kasteel van Chantilly.


Meer informatie:

Kasteel van Chantilly

Contact: Laetitia DE LA TAILLE, toeristische ontwikkeling

Tel: +33 (0)6-77 57 66 39


Social Media

 

Fotocredits: ©Jean-Baptiste Quillien ©Château de Chantilly


Château de Compiègne

Met een bezoek aan het het Kasteel van Compiègne reis je als het ware terug in de tijd. Gebouwd door koningen Lodewijk de 15e en de 16e, daarna verbouwd door keizers Napoleon de eerste en de derde, is het getransformeerd tot het grootste neoklassieke paleis in Frankrijk en behoort het met Versailles en Fontainebleau tot de drie grootste koninklijke verblijfplaatsen.

Je kunt er de gemeubileerde appartementen van de keizer, van de koning en de gasten bezoeken zodat je een goed beeld krijgt van het leven aan het hof. Ook de moeite waard is een bezoek aan het museum over het Tweede Keizerrijk en het museum over de keizerin.

En dan is er ook nog het 20 hectare grote park waar je kunt wandelen naar het bos over de Allée des Beaux-Monts. Voor een heerlijke maaltijd met huisgemaakte gerechten schuif je daarna aan in restaurant Le Jardin des Roses.


Een reis door de geschiedenis van het voertuig

Een andere must-see is het Musée national de la voiture, een uniek museum in Frankrijk. In de uitzonderlijke collectie rijtuigen uit de 18e en 19e eeuw ontdek je hoe de koningen, keizers, prinsen en presidenten van Frankrijk vervoerd werden. Of wat dacht je van de eerste gemotoriseerde limousines uit 1910-1920? De voertuigen laten het vakmanschap zien van de beste rijtuigbouwers van Frankrijk en andere delen van Europa.

In de tentoonstelling stap je terug in de tijd: bekijk koetsen die door heel Europa reisden, weelderige sleeën voor winterse dagen en draagstoelen waarmee men comfortabel door de smalle straten werd vervoerd tijdens het Ancien Régime. Reis vervolgens door naar de tijd waarin de auto geleidelijk de plek van paard en wagen innam. En laten we natuurlijk de fiets, ook wel bekend als ‘de kleine koningin’, en de motor niet vergeten. In minder dan veertig jaar ging het transport een ware revolutie door, waarbij werd geëxperimenteerd met elektrische, hybride, stoom- en verbrandingsmotoren – de ware avant-garde van ons huidige tijdperk.


Voor reisprofessionals zijn er voordelige groepstarieven en kinderen/jongeren onder 26 jaar gaan gratis naar binnen elke eerste zondag van de maand.

Maar het kasteel kan ook het decor vormen voor jouw feestavond of zakelijk event


Meer informatie:

Kasteel van Compiègne Contact: Mathilde LAVAL, o.a. toeristische ontwikkeling

Tel: 06 48 12 66 13/ 03 44 38 47 02

PDF Sales Manual: https://urls.fr/htMM9G


Social Media:


Fotocredits: ©Domaine de Compiègne/ C. Schryve, ©RMN-Grand Palais (domaine de Compiègne) Daniel Arnaudet

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page