top of page
Logo-2024_NL.png

MICE in Parijs

Meer dan ooit is Parijs dé wereldhoofdstad voor professionele evenementen. Elk jaar wordt de infrastructuur uitgebreid en komen er nieuwe locaties bij die afgehuurd kunnen worden voor een evenement. De Bourse du Commerce-Pinault Collection bijvoorbeeld en 3 Mazarine, echte aanwinsten voor de stad.

Ook openen jaarlijks nieuwe hotels hun deuren, soms zeer ludiek of volgens een thema voor een bijzondere ervaring zoals 25Hours Terminus Nord of Hôtel du Louvre. Ook het Pullman Montparnasse en het Mama Shelter bij Porte de Versailles die dit jaar openen, dragen bij aan het vernieuwende karakter van de stad.

Deze trend zet zich ook op gastronomisch gebied voort, want vele chefkoks finetunen hun culinaire creaties en openen nieuwe eetadressen: Hélène Darroz met Jòia, Thierry Marx met Marxito en Alain Ducasse die na zijn restaurant in Versailles nu het water op gaat met de nieuwe elektrische boot Ducasse sur Seine.

Als de zon ondergaat verandert Parijs in een gezellige feeststad. Traditioneel cabaret met een snufje glamour, hippe clubs en atypische plekken waar nachtvlinders de show stelen. De places to be van het moment zijn 153 voor de heerlijke cocktails, le Rosa Bonheur, le Balrock, le Perchoir, le Point Ephémère, la Clairière, la Bellevilloise, le Divan du Monde en le Bridge voor een gegarandeerd leuke avond.

Grote sportevenementen om bij in te haken dit jaar: het WK damesvoetbal van 7 juni t/m 17 juli, het WK rugby en natuurlijk de Olympisch en Paralympische Spelen in de zomer van 2024!


Parijs als MICE bestemming kent vele voordelen:

- goed bereikbaar met vliegtuig en (hogesnelheids)trein 3 internationale vliegvelden van waaruit 700 steden bereikt worden

7 treinstations voor bestemmigen in Frankrijk zelf en in Europa (waaronder de Thalys die in 3u18 naar Amsterdam rijdt vanaf Parijs en die sinds april ook een rechtstreekse verbinding heeft met Disneyland Paris® en internationale luchthaven Charles-de-Gaulle)

- goede capaciteit voor zakelijke bijeenkomsten 17 congrescentra en beursgebouwen goed voor meer dan 600 000m²

- gevarieerd aanbod van hotels zo'n 2 500 hotels in de regio Parijs met meer dan 156 000 kamers in totaal 11 hotels die geklasseerd zijn als « Palace »

- innovatieve hoofdstad 5 000 start-ups in de regio Parijs, met sinds 2 jaar de grootste startup campus in de wereld (34 000m²) en het French Event Booster vorig jaar

- belangrijk, divers en innovatief cultureel aanbod

- dyamische bestemming voor 2024 komen er 8100 hotelkamers bijArc de triomphe place de l'Etoile©florian-wehde-408590-unsplash

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page