top of page
Logo-2024_NL.jpg

Netwerkbijeenkomst wintersport Frankrijk - 3 oktober 2023

Bijgewerkt op: 2 okt. 2023


©France Montagnes, on met les voiles

Op 3 oktober organiseert Atout France in samenwerking met France Montagnes als vanouds een gezellige netwerkbijeenkomst voor aanbieders van wintersportvakanties naar Frankrijk. Speciaal voor deze gelegenheid komt France Montagnes met 12 wintersportpartners naar Amsterdam om Nederlandse reisprofessionals te ontmoeten.




Programma

15u00 - 15u30 Ontvangst Nederlandse reisprofessionals

15u30 - 16u00 Korte presentatie France Montagnes en partners

16u00 - 18u30 Netwerken

18u30 - 19u30 Aperitief

19u30 - 21u30 Diner


Welke wintersportplaatsen kun je ontmoeten? Vertegenwoordigers van:

Avoriaz 1800 - Clémentin Cousin

Tignes - Catherine Breiller

Val d’Isère - Anna Laignelet

Les Menuires, Les Menuires Tours - Pauline Bal

Val Thorens, Val Thorens Tours - Quentin Dourlot

Val Thorens, Oxgène Ski School - Daphne Wyssocq

Val Cenis - Christophe Marliere

Alpe d’Huez, SATA - Sonia Papaveri

Les 2 Alpes, SATA - Amanda Sanchez

Serre Chevalier - Lucie Gaillard

Les Etincelles - Florine Verjus

Chamonix - Chloé Ancrenaz

Namens France Montagnes is Martine Achard aanwezig

Voor teksten kijk onderaan dit artikel


Voor wie:

- wintersport touroperators

- zelfstandige reisadviseurs die wintersport vakanties aanbieden

- MICE specialisten die incentives naar de sneeuw organiseren of programma's voor groepen op maat


Locatie

ODE aan de Amstel

Amstelboulevard 1 1096 HH Amsterdam

Vlakbij het Amstelstation in Amsterdam

Parkeren o.a. mogelijk in Q-Park Amstel, Julianaplein 1, 1097 DN Amsterdam


Jij komt toch ook? Schrijf je snel in op het INSCHRIJFFORMULIER


Heb je nog vragen? stuur dan een mailtje naar jojanneke.kramer@atout-france.fr

©France Montagnes, on met les voiles

Avoriaz

Avoriaz©Vicdohria

Avoriaz is een echt avant-garde resort met een jaren 60 look bovenop een bergwand van 1800m.Een waar voetgangersparadijs dat zich kenmerkt door een organische en moderne bouwstijl, waar je ook volop van de zon geniet. Het autovrije dorp heeft zich door de jaren heen ontwikkelt als duurzaamheids pionier. Alle accommodaties kun je in de winter op ski’s bereiken en verlaten, en in de zomer is de fiets er het belangrijkste vervoersmiddel. Niet heel verwonderlijk dat je juist hier het grootste bikepark van Europa vindt: Les Portes du Soleil ! Zowel in de zomer als winter een sportief walhalla van 12 dorpen in Frankrijk en Zwitersland van 650 km met in e winter meer dan 300 skipistes en in de zomer vele uitgezette routes voor fietsers en wandelaars.


Tignes

Tignes©Andyparant.com

Een sneeuwzekere bestemming door de ligging op 2100m met 300km aan pistes die gedeeld worden met Val d’Isère. Perfect voor skiers van alle niveaus en leeftijden van 25 november tot volgend jaar 5 mei. Er zijn activiteiten voor het hele gezin zoals bungee trampoline, snowtubing en hondensleeën maar ook voor de ware durfals zoals duiken onder het ijs, Bun J Ride , paragliden, vliegen in een microlight toestel of de 3 km lange toboggan afdaling. Bovendien worden er vele feestelijke en sportieve shows georganiseerd.

Nieuw komend seizoen is de skipas voor 4 uur, die je op elk moment in kunt laten gaan. Ook er is een nieuwe vrije ijsduik activiteit.


Val d’Isère

©Val d'isère

Een echte beleving in de bergen geniet je van 2 december tot 5 mei volgend jaar in Val d’Isère. Deze winter de eerste 5e ster voor chale by Airelles aan de voet van de piste, luxe penthouses in de Silverstone Lodge residence en een nieuw gezellige appartemnt in Le Val d’Isère hotel.

In Le Yule en Le Refuge de Solaise hotels vind je innovatieve wellness programma’s. En wie van lekker eten houdt kan heel goed terecht in het dorp en in het skigebied.


Les Menuires

Les Menuires©Vincent Lottenberg

Les Menuires is een gezellige wintersportplaats en sneeuwzekere bestemming in het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld., les 3 Vallées. Je vindt er accommodatie voor elk budget. Een echte ski in ski out bestemming waar naast het skiën vele leuke activiteiten zijn voor het hele gezin, stellen of groepen vrienden. Van sleeën tot spa’s en van yoga lessen tot fatbiken in de sneeuw, er is voor elk wat wils.


Val Thorens

©Folie Douce Fruitière Val Thorens

Sinds 2013 is Val Thorens als 7 keer tot ‘s werelds beste skiresort uitgeroepen en al 10 keer tot beste Franse wintersportplaats. Bovendien is het letterlijk het hoogtepunt van Les 3 Vallées, op 2300 m hoogte maar liefst met vele activiteiten in en rond de sneeuw. Met 6 gletsjers en 8 toppen boven de 3000m weet je dat het skiseizoen lang is (van november tot mei)en sneeuwzeker. Vanaf de Cime Caron heb je een indrukwekkend panorama uitzicht op 3200m hoogte.

Dankzij de fijne poedersneeuw, goed onderhouden pistes, het uitgebreide en zeer diverse skigebied kun je hier verschillende activiteiten in de sneeuw ondernemen. Rond het resort zelf kunnen de beginners terecht, maar de hoge toppen bieden genoeg uitdaging voor gevorderde skiers.

Val Thorens staat ook al jaren bekend om haar lift innovatie, zodat je je er snel en veilig verplaatst, ook in het hoogseizoen en als de weersomstandigheden niet optimaal zijn.

Wat accommodatie betreft kun je kiezen voor luxe 5-sterren hotels of charmante 3-sterren hotelletjes, een betaalbaar of juist zeer luxe appartement, voor zowel gezinnen als groepen vrienden en alles ski-in/ski-out.

Deze winter viert Val Thorens zijn 50e verjaardag en de sfeer is er altijd cosmopolistisch en gezellig te noemen met een uitgebreide après-ski, van bistronomie tot gastronomische hoogstandjes, van jazz concerten tot levendige dj’s, en daarmee niet alleen voor jonge mensen leuk maar voor iedereen die van wintersport houdt.

Val Thorens tours, is het incoming agency dat touroperator en reisorganisaties graag verder helpt met het opzetten van programma’s en boekingen voor individuele klanten en groepen.


Oxygène Ski School

Handiski©Adaptive skiing Oxygene ski _ snowboard school

De ski school met een groot aanbod aan cursussen maar wel met een gezellige intieme sfeer.


Belangrijkste voordelen:

- 30 jaar expertise in 15 belangrijke wintersportplaatsen en in Val Thorens

- Geen taal barrière

- Maatwerk, les in kleine groepjes




Nieuw

- Voordelige tarieven tijdens de afsluiende Dutch week van 27 april- 3 mei 2024

- Korte cursussen mogelijk

Outdoor activiteiten:

- De 3 Vallées gids experience

- Paragliding

- Speciale skiles voor mensen met een mentale of lichamelijke handicap

- Sneeuwschoenwandelen

Val Cenis

Val Cenis-Canopée des Cimes©Alicia Magnenot

Komend seizoen vind je hier nieuwe skiliften, verschillende recreatie ruimtes, onrepte natuur en prachtige uitzichten op het meer van Mont Cenis. Val Cenis linkt 3 traditionele dorpjes aan elkaar, zodat je een skigebied met 125 km aan afdalingen, een sleeban van 900m, snowtubing en een snowpark voor volop skiplezier.

Met de 6 daagse skipas kun je o.a.:

- 1 dag skiën in elke wintersportplaats van het Haute Maurienne Vanoise skigebied (Valfréjus, La Norma, Aussoi, Bonneval du Arc)

- Onbebeperkt toegang tot het Nordic skigebied (Aussoi, Val Cenis Sardières, Val Cenis Bramans, Bessans)


Alpe d'Huez

Alpe d'Huez©Lionel Royet

In het Grandes Rousses massief vind je op 1860 m hoogte Alpe d’Huez, de plek voor wie van skiën, natuur, weidse uitzichten en frisse lucht houdt.

Met een kabelbaan kun naar de Pic Blanc reizen op 3330 m hoogte, voor een prachtig uitzicht over de 250 km aan pistes en lager gelegen plaatsen Vaujany (1250m), Oz-en-Oisans (1350m), Villard-Reculas (1480m), Huez (1500m) en Auris-en-Oisans (1600m). Vooral de Oisans plaatsen liggen mooi in de zon. Dankzij de goede verbinding met liften kun je in de hoger gelegen gebieden ook goed skiën, met flink hoogteverschil, voor lang skiplezier.

Er zijn vele activiteiten op maar ook buiten de piste mogelijk, van zeer sportief tot cultureel en ontspanning en ook in de zomer is het hier goed toeven.


Les 2 Alpes

©Les 2Alpes

In één van de hoogst gelegen skigebieden biedt Les 2 Alpes op 3600 m gegarandeerd sneeuw. Je vind hier meer dan 200 km skiplezier waarvan 70% bonven de 2000m ligt en een steile afdaling van 2300 m. Er zijn genoeg afdalingen, fun zones, boarder cross en nieuwe beginners gedeeltes om iedereen een fijne vakantie te bezorgen met een prachtig uitzicht op het Nationale Park les Écrins.

Er is accommodatie voor elk budget in deze overzichtelijke wintersportplaats en de ruim 80 bars en restaurants bieden ook voor elk wat wils. Nieuw deze winter: de Télemix ‘Belle Etoile’, het Cooligde magische tapijt en de groene piste Vallée Blanche.

En in december 2024 zal vervolgens de Jandri 3S lift de reistijd verkorten van 40 min tot 15 min om van 1650 m naar 3200 m hoogte te stijgen.


Serre Chevalier

©OT Serre Chevalier Vallée Monetier

Serre Chevalier is een van ‘s werelds grootste skigebieden in de Zuidelijke Alpen met bijna 250 Km aan pistes die varieren in hoogte. Daarvan ligt 80% boven de 2000m, dus met goede sneeuwcondities in de winter.

Zowel de stad Briançon als nog 3 charmante dorpjes maken deel uit van het skigebied. Briançon staat aangemerkt als stad vol met kunst en geschiedenis, waarvan de vestingwerken op de werelderfgoedlijst van Unesco vermeld staan.

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Torino Caselle, op135 km, met een handige shuttle verbinding in de winter.

Nieuw in 23-24 -Le Chalets du Grand Hôtel (opening kerst 2023), een residence met 21 luxe appartementen ontworpen door de bekende architect en stadsplanner Jean-Michel Wilmotte. Olivier Frémont tekende voor het interieur, met duidelijke link naar het 4-sterren Grand Hôtel. Je profiteert van hotel service (restaurant, bar, spa, ski shop etc) en handige ligging op 50 m van een skilift.

-Ook open met kerst 2023 is de nieuwe Pontillas kabelbaan, met plaats voor 10 personen, die de huidige kabelbaan vervangt in het gebied Villeneuve, om een betere verbinding te verzorgen met de Méa/Clot sector, het beginnersgedeelte en de nieuwe BBQ plek met pick nick gedeelte op 2255m.

Het aantal pick nick plekken stijgt daarmee naar 4, met elk een prachtig uitzicht op de bergen.


Les Etincelles

Daria-I-Nor ©ManuReyboz

Les Etincelles Collection, is inmiddels een grote speler in de Franse Alpen met een groeiende collectie van 16 drie tot vijfsterren hotels, 200 self catered appartementen en 26 chalets in de hooggelegen wintersportplaatsen als Tignes, Val Thorens, La Plagne of Alpe d’Huez. Zij zijn daarmee naam aan het maken voor een nieuwe art of living in de bergen. Elke accommodatie biedt weer een andere ervaring en een succesvol verblijf in zomer en winter.


Chamonix

Chamonix centre©Maxime Coquard

Aan de voet van de hoogste bergtop van West-Europa ligt de Chamonix Mont-Blanc vallei, een gezellige bergbestemming met internationale allure, adembenemende uitzichten en een uitstekende keuken voor zowel skifanaten (die genieten van het feit dat 90% boven de 2000m ligt) en wintergenieters die zich vermaken in de spa, in het museum of de winkels (400 boetieks) of die gewoon willen genieten van de beroemde Aiguille du midi.

Met een MBU pass kun je zowel sightseeing, als skiën in de de Chamonix vallei en Evastion Mont-Blanc, Courmayeur-IT & Crans Montana-CH met een ski safari experience.

Het is een zeer goed bereikbare wintesportplaats op een uurtje rijden van Genève (ook als het sneeuwt). Nieuwe kabelbaan om naar de Mer de glace gletjser te reizen en er zijn ook nieuwe accomomdaties, Chloé Ancrenaz vertelt je er graag alles over.

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page