top of page
Logo-2024_NL.png

Netwerkevent Grand Est in Amsterdam 2023

Bijgewerkt op: 3 dagen geleden

13 april in Kop van Oost, Amsterdam

La Petite France Strasbourg©Adobe Stock

De regio Grand Est in het Noordoosten van Frankrijk bestaat uit 6 bestemmingen: de Elzas, de Ardennen, de Champagne, Lotharingen, de Moselle en de Vogezen. Een ruim gebied met een prachtige natuur, een rijk historisch en cultureel erfgoed en een heerlijke gastronomie. Op 13 april a.s. komt de regio met partners naar Amsterdam om jou kennis te laten maken met deze fijne slow tourism bestemming waar je natuur prima combineert met interessante steden.

Ontdek de mogelijkheden voor een fiets- en wandelvakantie in de natuur, het wijntoerisme (wijn én Champagne) en de bijzondere mix van traditie, know-how, geschiedenis en moderne architectuur.

Dit is een gebied dat in alle seizoenen interessant is om te bezoeken, voor een korte of lange vakantie met het gezin, er even tussenuit gaan met zijn tweetjes of om op pad te gaan met een groep of incentive reis.


Wijn, Champagne en gastronomie

cave Champagne Boizel-ARTGE

De Champagnestreek is natuurlijk bekend vanwege de gelijknamige drank en de vele wijntoerisme mogelijkheden en de heerlijke gastronomie. Maar wie van geschiedenis houdt komt aan zijn trekken in de stad Reims of zoekt de beroemde generaal De Gaulle op in de côte des Bar. Voor een dosis groen bezoek je het nieuwe Nationale park 'de Forêts' .


Natuur en cultuur

Château-fort de Sedan-©ART GE - Pierre Defontaine

De combinatie van natuur en cultuur vind je ook in de Ardennen terug. Volg bijvoorbeeld de sporen van de lokale legendes in het regionale natuurpark. Of stap op de fiets voor de voie verte Trans-Ardenne. In de stadjes Sedan en Bouillon vind je een vleugje militaire geschiedenis in de vorm van twee indrukwekkende forten die beslist een bezoekje waard zijn.
Handgemaakte luxe producten, kunst en cultuur

In Lotharingen (Lorraine) kun je je verbazen over het verfijnde vakmanschap en handgemaakte luxe producten zoals kristal in Baccarat of Saint-Louis-Lès-Bitche. In de steden Metz en Nancy kun je vele voorbeelden van de Art Nouveau vinden. En het is de enige streek in Frankrijk war ook Sinterklaas (Sint Nicolas) gevierd wordt, net als in Nederland.


Heerlijk ontspannen of actief genieten in de natuur

Paddle sur le lac de Gérardmer-Bertrand Jamot ARTGE Destination Lorraine-GERARDMER

Met twee regionale natuurparken en veel bergmeren vormen de Vogezen een prima bestemming om weer energie op te doen en te wandelen. Wordt het een weekendje sylvotherapie (ontspannen en bosbaden) of juist vol activiteiten: watersporten, een avonturen parcours, mountainbiken, tyrolienne of zelfs skiën in een gezellig skidorp als La Bresse.
Pittoreske dorpjes, gezellige steden en kerst

Noël à Mulhouse-©Ville de Mulhouse

De leukste regio om de kerst door te brengen is de Elzas. Maar ook in andere jaargetijdes zijn steden als Straatsburg (Europese kunst- en cultuurstad), Colmar of Mulhouse of één van de vele authentieke dorpjes in het noorden aan te bevelen. Geniet van de art de vivre als je over de wijnroute van de Elzas rijdt met onderweg de heerlijkste eetadresjes in de regio.Ontmoet de Grand Est zelf

Op 13 april vertelt een aantal Franse partners uit de regio Grand Est je graag meer over de vele mogelijkheden voor een heerlijk verblijf voor elk type klant, zowel voor leisure als voor MICE, in elk seizoen. Ontmoet ze in de Kop van Oost in Amsterdam voor een ochtend netwerken met aansluitend een heerlijke walking lunch.


Locatie

Kop van Oost (restaurant)

Zeeburgerpad 1, 1018 AH AMSTERDAM (naast/achter de molen van Brouwerij 't IJ) https://dekopvanoost.com/

Goed bereikbaar met bus (lijn 22) en tram (lijn 7 en 14)

Parkeermogelijkheden in de buurt: https://www.parkeren-amsterdam.com/zeeburgerpad

Programma vanaf 09u45: Ontvangst bezoekers en start netwerken 10u30 tot 10u45: Presentatie van de regio

12u00: Aperitiefje

12u30- 14u15: Walking netwerklunch met 3 gangen en een kaasplankje

14h30: Einde netwerkevent

Nieuwsgierig naar wie er komt? Op dit moment zijn bevestigd: Alsace Destination Tourisme

VVV Grand Reims

VVV Mulhouse

Agence Inspire Metz

VVV Troyes la Champagne

VVV Strasbourg

VVV Mossig et vignoble

Meuse Attractivité

SCEV Michel Gonet et fils, Champagnehuis

Regionale VVV Grand Est

De VVV kantoren vertellen over de vele mogelijkheden in hun stad en het gebied daar omheen.


Zie hieronder voor meer informatie:


De presentatie van de regio vind je hieronder:

Presentatie - Grand Est 13 april 2023 -definitief
.pdf
Download PDF • 4.01MB

Regio ART Grand Est Contact: Mme Olga Frolova Mail: olga.frolova@art-grandest.fr

Tel: +33 6 47 47 21 82 www.explore-grandest.com


Kaysersberg Vignoble - vélo © OTVKB

Alsace Destination Tourisme

In de Elzas kun je in alle seizoenen alle kanten op: lekker fietsen en wandelen in de natuur of door de wijndorpjes, volop genieten van de gastronomie en wijn, ontspannen in een wellness centrum of een bezoek brengen aan de vele bezienswaardigheden en gezellige dorpen en steden. Voor wat betreft accommodaties is er volop keuze.

Het is daarmee echt een outdoor, gastronomische, stedelijk en authentieke bestemming in één.

Destination Alsace Tourisme helpt graag verder moet het samenstellen van korte of langere reizen voor individuele vakantiegangers of (zakelijke) groepen.

Meer informatie: Contact: Odile Kanstinger Mail: odile.kanstinger@adt.alsace

Tel: +33 3 89 20 10 54 http://pro.visit.alsace/

Vendangeur d'un jour © Cyrille Beudot - Office de Tourisme du Grand Reims

VVV Grand Reims

Dankzij de goede bereikbaarheid met de auto of met de TVG in drie kwartier van Parijs, is Reims een ideale bestemming voor heen heerlijk weekend weg. In een paar minuten ben je van het gezellig centrum met zijn winkels en restaurantjes zo in de prachtige natuur net buiten de stad.

NIEUW: REIMS EXPERIENCES: onze lokale mensen laten je graag op een bijzondere manier kennis maken met de stad. Zo ontdek je de ware pareltjes waar met passie wordt gewerkt en met uiteenlopende specialiteiten, tradities en know-how.

Meer informatie:

Contact: Elisa Bremont

Mail: e.bremont@reims-tourisme.com

Tel: +33 7 88 47 47 07 https://www.reims-tourisme.com

©Inspire Metz

Agence Inspire Metz

De stad Metz ligt op 1u20 met de TGV van Parijs dicht bij de grens met België, Luxemburg en Duitsland. Samen met de steden Trier, Luxembourg en Saarbrucken maakt Metz deel uit van de QuattroPole, een samenwerkingsverband op Europees niveau.

En dat is niet voor niets want er is van alles te doen en zien hier: genoeg historie en mooie architectuur zoals de St Etienne kathedraal, de heuvel Ste Croix, het plein van La Comédie en de keizerlijke wijk met het mooiste station van Frankrijk...Treed er in de voetsporen van bisschop St Clément uit de 1e eeuw, Karel de Grote, dichter Verlaine of voormalige president van de EU Robert Schuman, wiens huis je nog in Scy-Chazelles kunt bezoeken op 5km van Metz. Ook bijzonder is het oorlogsmuseum van 1870. Leuk en handig: er rijdt een 'petit train' langs alle hoogtepunten.

Maar er stroomt ook een tak van de Moselle (Moezel) door de stad, waar je langs de oevers kunt wandelen of een boottochtje kunt maken met de solarboot. Of je neemt een fiets om langs de oevers naar het unieke Centre Pompidou Metz te fietsen, ontworpen door de architect Shigeru Ban.

Het VVV kan je alles over de stad en omstreken vertellen en helpt je graag bij het opstellen van een verblijf op maat, voor elk type klant.

Meer informatie:

Contact: Carole Faigel Ottavino

Tel: +33 6 34 22 98 13 https://www.tourisme-metz.com/nl


Montmédy©Instant Nomade

Meuse Attractivité

Halverwege Parijs en Straatsburg, aan de rand van België en de Champagne-Ardenne vind je de vele rijkdommen van Meuse. Dit departement dankt zijn naam aan de majestueuze stroom die het van zuid naar noord doorklieft : de Maas !

Laat je verrassen door de speelse rivieren die zich lieflijk door de velden kronkelen, door de majestueuze stroom, door de mirabellenbomen die spelen met de stralen van de zon, door het heerlijke en sprankelende bessensap, door een kind dat onder de indruk is van de eerste forel die het heeft gevangen, door een heuvelachtig landschap dat baadt in de dauw, en door de sporen van de geschiedenis die er nog zichtbaar zijn.

Meer informatie:

Contact: Elodie Giannini

Tel: +33 3 29 45 78 40 https://www.toerisme-maas.com/nl/

© Office de tourisme Mossig et Vignoble – Stéphane SPACH

VVV Mossig et vignoble

Mossig et Vignoble ligt op enkele kilometers van Straatsburg midden tussen de wijngaarden en bergen. Hier kun je de echte Elzasser druivensoorten proeven van een traditionele wijngaard als Marlenheim. De noordelijke entree van de wijnroute van de Elzas die hier ligt bestaat dit jaar 70 jaar, een feestje waard: zo kun je de wijnroute ontdekken op een Segway of op Street Steppers, of gewoon op een fiets (mountainbike, gravel bike of toerfiets); maar ook wijnproeven en wijnkelders bezoeken en op stap met een gids.....

Wat de gastronomie betreft, er zijn Bacchus wandelroutes, die je naar de heerlijkste restaurants voert. Proef de traditionele gerechten met een vernieuwende wijn. Lokale producenten en ambachtelijke brouwerijen weten vast de smaakpapillen te verwennen. En dan is het geweldige kasteel Château de Wangenbourg-Engenthals ook een must voor wandelaars met alle wandelroutes om het 13e eeuwse Middeleeuwse kasteel. Je kunt hier het hele jaar terecht en ook nog even stoppen bij de waterval van Nideck. Voordat je een fijne overnachtingsplek opzoekt op de camping, bij de charme accommodatie, in het hotel of de gîte.

Meer informatie:

Contact: Maire-Pierre Kastler

Tel: +33 3 88 87 33 50 en +33 7 84 19 64 82


©OTC Mulhouse et sa region_B.Wirth

VVV Mulhouse en omgeving

Mulhouse vind je in het zuiden van de Elzas en is een verrasssend leuke stad, met veel te doen ook in de omgeving. Het kleurrijke historische centrum, met beschilderde muren en street art worden afgewisseld door musea met een uitzonderlijke collectie: het nationale automobiel museum, de Cité du Train oftewel het spoorwegmuseum, het Ecomuseum van de Elzas (deels in de openlucht), het museum met bedrukte stoffen, maar ook het zoologische en botanische park en niet te vergeten, het Park van de Kleine Prins.....ze zijn allemaal meer dan de moeite waard.

Meer informatie:

Contact: Elise Bergerard

Tel: +33 3 89 35 48 43 en +33 6 26 06 76 85


© ODT Strasbourg_Vincent Muller

VVV Strasbourg

Straatsburg is de enige stad ter wereld die twee keer in de Werelderfgoedlijst van UNESCO is opgenomen. Deze stad met pittoreske smalle straatjes en onlangs vernieuwde kades waar je heerlijk samen kan wandelen is zeker een omweg waard.

Straatsburg is voorloper op het gebied van ongemotoriseerd vervoer, een stad van menselijke maat. Je kan de stad te voet verkennen, maar ook een boottocht is mogelijk. Je kan zelfs een gastronomische wandeling maken die je meeneemt langs allerlei stops en waar je onderweg heerlijke lokale producten en wijnen uit de Elzas kan proeven!

Het Office de Tourisme van Strasbourg en haar regio staat helpt je graag met advies en ondersteuning als je een verblijf in Straatsburg wil organiseren. Het dienstenaanbod staat tot je beschikking, van bezoeken met een gids, het aanleveren van documentatie, toeristische activiteiten tot hotels en horeca.

Meer informatie:

Contact: Cécile Fischer

Tel: +33 3 88 52 28 36

© D. Le Névé - Troyes La Champagne Tourisme.

VVV Troyes la Champagne

Troyes kenmerkt zich door de vele vakwerkhuizen daterend uit de Middeleeuwen en Renaissance, en de vele glas-in-lood ramen. Niet voor niets is hier de het splinternieuwe glas-in-lood museum geopend, de 'Cité du Vitrail'. Ook net heropend is het moderne kunstmuseum, met een van de beste collecties in Frankrijk.

Maar ga vooral op pad in de champagne wijngaarden van 'Montgueux' en 'Côte des Bar' of ontdek de meren van het Forêt d'Orient in de omgeving. Hier komen sport en natuurliefhebbers aan hun trekken: volop watersporten, wandelen, fietsen, mountain biken... wist je dat er maar liefts 40 wandelroutes en 20 fietsroutes zijn? Voor fietsers wacht er bovendien de Raid Bulles, een parcours van 280 km door Troyes la Champagne, de Pays d'Othe en de Côte des Bar.

Het VVV van Troyes La Champagne helpt je graag verder met het samenstellen van een programma op maat, laat je verrassen!

Meer informatie:

Contact: Alain Ribert

Tel: +33 3 25 82 62 75


SCEV Michel Gonet et fils, Champagnehuis

Dit Champagne huis is een echt familiebedrijf dat bestaat sinds 1802. Met 38 hectare wijngaarden in de beste gedeeltes van het Champagne gebied worden er heerlijke champagnes gemaakt. Ontdek de beroemde Blanc de blancs van dit familiehuis op het prachtige bloemrijke terras in het hart van de Avenue de Champagne. Ga mee de rondleiding of volg een proeverij. Of geniet van een privé gastronomisch diner, bereid door een chef-kok ter plaatse. En je kunt ook nog verblijven in in één van de 5 kamers in het herenhuis met uitzicht op de Avenue de Champagne of over de wijngaarden van de zuidelijke hellingen van de historische route van de Montagne de Reims.

Michel Gonet bezit bovendien nog twee wijnkastelen in de Bordeaux streek.

Meer informatie:

Contact: Calvin Bouchet

Tel: 33 6 18 19 64 08


Fotocredits: Moulin de Verzenay-©ART GE - Pierre Defontaine, Tarte flambée-©ART GE - Creutz, Ruisseau Morbieux-M. Laurent Lorraine Tourisme-RAMONCHAM, , Centre Pompidou-Metz-©ART GE - Pierre Defontaine, Lac de la Maix-©ART GE - Pierre Defontaine, Cathédrale de Reims-©ART GE - Pierre Defontaine, Troyes maisons à pans de bois 01 crédit photo Disko - H. Werp-HAYDEN WERP, Balade à vélo au coeur du vignoble-©ADT-Infra
0 opmerkingen

Comments


bottom of page