top of page
Logo-2024_NL.png

Nieuw in Paris Ile-de-France 2021

Van 14 tot en met 16 oktober 2021organiseert het VVV Paris Ile-de-France in samenwerking met Atout France een studiereis met workshop naar Parijs en omgeving voor MICE specialisten en touroperators uit Duitsland, België en Nederland (indien de gezondheidssituatie die toelaat). Naast een gezamenlijke workshop ter plaatse, volgen de MICE specialisten en de touroperators elk hun eigen ontdekkingsprogramma overdag. Want er is genoeg nieuws te ontdekken, een voorproefje van drie hoogtepunten:


Atelier des Lumières

Voor een bijzondere kunstzinnige ervaring bezoek je het Atelier des Lumières, tussen het Place de la Bastille en het Place de la Nation. Gevestigd in een voormalige gieterij, is dit de plek voor exposities met enorme videoprojecties. Dankzij 120 projectoren en een surround sound wordt de 3300 m2 grote ruimte van de grond tot aan het plafond gebruikt als ‘witte doek’ met muren tot 10 meter hoog.


Dit nog relatief nieuwe digitale kunstcentrum opende drie jaar geleden haar deuren, op initiatief van Bruno Monnier, de president van Culturespaces. Wanneer de Corona maatregelen het toelaten om de deuren weer te openen, wacht de bezoeker een totale onderdompeling in de ontwikkeling van 60 jaar kunst van de Catalaanse grootmeester Dali. Met op de achtergrond de muziek van Pink Floyd, wandelt de bezoeker door de surrealistische beelden en duikt als het ware in de grenzeloze fantasiewereld van de beroemde kunstenaar.

Deze ruimte kan ook dienen als decor voor feestelijke avonden en diners.

Dali l’enigme sans fin – cheval©Cutback

Atelier des Lumières

38 rue Saint Maur

75011 Paris
Hôtel de la Marine (opening verwacht 2021)

Hôtel de la Marine aan het place de la Concorde in Parijs is een knap staaltje architectuur uit de 18e eeuw aan de hand van Ange-Jacques Gabriel, de hoofdarchitect van de toenmalige koning. Tot 1798 lagen hier de meubels van het koninklijke huis opgeslagen om daarna gedurende twee eeuwen het hoofdkwartier te worden van het ministerie van de Marine.


Tegenwoordig wordt het gebouw beheerd door het Centure des Monuments Nationaux en is het recentlijk helemaal verbouwd. Dit voorjaar zullen de deuren weer openen voor het publiek wanneer de Corona situatie het toelaat en bezoekers reizen dan terug door de tijd in prachtig gemeubileerde 18e eeuwse appartementen, salons en restaurants. Vanaf herfst 2021 kun je hier de kunstwerken uit de Collectie Al Thani bewonderen, met het crème de la crème van de oudheid tot nu.


In het restaurant en het museum café zwaait Benjamin Patou de scepter, samen met Jean-François Piège. De theesalon wordt gerund door Musiam, een dochteronderneming van Elior en Alais Ducasse.

Hôtel de la Marine©Ambroise Tézenas / Centre des monuments nationaux

Hôtel de la Marine

2 place de la Concorde

75008 Paris

Bourse de Commerce – Pinault Collection (opening verwacht 2021)

De voormalige handelsbeurs in Parijs, de Bourse de Commerce, ligt vlakbij de bruisende Hallen, het Forum des Halles. Het gebouw valt op door zijn ronde vorm, dat in de 17e eeuw fungeerde als graanopslag. Maar vandaag de dag krijgt het een heel andere toepassing. De beroemde Japanse architect Tadao Ando transformeerde het in een museum voor de nieuwe Pinault Collection. Na het Palazzo Grassi, het Teatrino en de Pointe de la Douane in Venetië, strijkt de beroemde zakenman dus neer in hartje Parijs om zijn kunstverzameling en liefde voor hedendaagse kunst te delen met het grote publiek.


Tentoonstellingen rond een thema of rond één kunstenaar die in het zonnetje wordt gezet, nieuwe producties, speciale samenstellingen of een carte blanche voor de samensteller, alle bezoekers en kunstdisciplines zijn welkom. Wie niet op eigen houtje door het museam wil dwalen boekt een rondleiding met een gids of volgt een workshop. In het auditorium met 284 zitplaatsen kunnen beelden worden geprojecteerd en daarnaast zijn er nog diverse zalen die geprivateerd kunnen worden, ideaal voor de MICE markt.


François Pinault heeft Michel en Sébastien Bras aangenomen om restaurant « La Halle aux grains » -de graanhal, met een knipoog naar het verleden- , te runnen. Gelegen op de derde verdieping biedt het niet alleen een prachtig zicht op de binnenkant van het museum, maar ook op Parijs zelf : op de Sint-Eustachius kerk, de Canopée des Halles (het gigantische glasdak van de Hallen), de Tour Saint-Jacques (gotische kerktoren) en natuurlijk de daken van Parijs. Magisch!©Maxime Tétard / Courtesy Bourse de Commerce Pinault Collection

Bourse de Commerce – Pinault Collection

2 rue de Viarmes

75001 Paris

0 opmerkingen

Comentários


bottom of page