top of page
Logo-2024_NL.jpg

Nieuwe venues en hotels voor MICE markt in Parijs 2021

CULTURELE PLEKKEN/VENUES

In Parijs is de laatste jaren veel geïnvesteerd in nieuwe culturele plekken, die ook uitstekend kunnen dienen als unieke MICE locatie. Wij praten je bij:


Grand Palais

De tentoonstellingshal Grand Palais, met zijn spectaculaire glazen dak, speciaal gebouwd voor de wereldtentoonstelling van 1900, is momenteel gesloten wegens een renovatie tot 2024. Begin juni van dit jaar opende een tijdelijk Grand Palais aan de voet van de Eiffeltoren. Jean-Michel Wilmotte ontwierp deze venue van 10.000 m2, bedoeld om events te hosten die normaal plaatsvinden in het oorspronkelijke gebouw. Het resultaat is een perfecte setting voor tentoonstellingen, modeshows zoals onlangs de adembenemende show van Chanel, grote corporate events en congressen.

Tijdens de Olympische Spelen en de Paralympics in 2024 zullen er wedstrijden plaatsvinden in het gerenoveerde Grand Palais, en in het voorjaar 2025 zal het hele Grand Palais heropend worden.


Bourse de Commerce

De Bourse de Commerce-Pinault Collection werd 22 mei j.l. geopend in het hart van De Hallen. Deze voormalige handelsbeurs met zijn unieke ronde vorm, is getransformeerd in een museum voor moderne kunst door de beroemde Japanse architect Tadao Ando. Hier bewonder je de privé collectie van de heer Pinault die hij in 40 jaar jaar tijd wist te verzamelen: beelden, schilderijen en foto’s vanaf de jaren zestig.

Vergeet vooral niet een bezoekje te brengen in het restaurant “La Halle aux grains” (de graanhal, een knipoog naar het verleden van het gebouw) onder leiding van de beroemde chefkok Michel Bras, vanwaar je niet alleen een prachtig zicht hebt op de binnenkant van het museum maar ook op Parijs zelf. Naast het auditorium van 284 zitplaatsen zijn er meerdere zalen die geprivatiseerd kunnen worden voor privé events.


Hôtel de la Marine

Hôtel de la Marine is een van de twee grootste paleizen aan het place de la Concorde in Parijs (het andere is Hotel Crillon) met een knap staaltje architectuur uit de 18e eeuw aan de hand van Ange-Jacques Gabriel, de hoofdarchitect van de toenmalige koning. Tot 1798 lagen hier de meubels van het koninklijke huis opgeslagen om daarna gedurende twee eeuwen het hoofdkwartier te worden van het ministerie van de Marine.

Tegenwoordig wordt het gebouw beheerd door het Centure des Monuments Nationaux en is het recentlijk helemaal verbouwd om bezoekers te laten genieten van de echt Franse art de vivre. 12 juni j.l. opende het gebouw haar deuren en reizen bezoekers terug in de tijd door de prachtig gemeubileerde 18e eeuwse appartementen, salons en restaurants. Ook kun je hier de kunstwerken uit de Collectie Al Thani bewonderen, met het crème de la crème van de oudheid tot nu.

In het restaurant en het museum café zwaait Benjamin Patou de scepter, samen met Jean-François Piège. De theesalon wordt gerund door Musiam, een dochteronderneming van Elior en Alain Ducasse. In deze unieke venue kunnen ook corporate en privé events georganiseerd worden.


La Samaritaine

Na een sluiting van15 jaar, maakt het beroemde warenhuis Samaritaine haar comeback en kan iedereen er weer naar hartelust winkelen. Maar horend bij de LVMH groep is dat niet alles, want je vindt hier naast het 20.000 m2 tellende winkeloppervlak ook nog eens 4 restaurants (waaronder één gerund door sterrenchef Arnaud Donckele), 15.000m2 kantoorruimte, 97 sociale woonunits en kinderopvang met 80 plekken. Ook huisvest het gebouw het luxe hotel Cheval Blanc, dat 7 september haar deuren openende, met 72 kamers/suites (kleinste kamer is maar liefst 45m2) met uitzicht op de Seine en één suite van 1000m2 met eigen zwembad op de 8e verdieping.


Musée Carnavalet

Sinds 29 mei dit jaar is het Musée Carnavalet weer te bezoeken na een renovatie van 3 jaar. Centraal in dit museum staat de geschiedenis van de stad Parijs en er wordt goed in beeld gebracht hoe de stad zich ontwikkelde. Maar liefst 4000 m2 is in een nieuw jasje gestoken met een heerlijke tuin en een restaurant. Daarnaast zijn er ook nieuwe zalen en catering voor zakelijke events.


HOTELS

Maar ook nieuwe hotels openden hun deuren voor de (MICE) klant die net even wat anders wil.


Hotel Pullman Paris Montparnasse

Het Hotel Pullman Paris Montparnasse, het flagship van het Pullman merk, is in september geopend, en combineert prachtig design met een uitzonderlijke capaciteit:

- 957 kamers met panorama zicht op Parijs

- het hoogste dakterras met bar op de 32e verdieping, met gegarandeerd een adembenemd zicht op Parijs en de Eiffeltoren.

- 3 verdiepingen voor meetings & banqueting met daglicht, een unieke balzaal van 7 meter hoog voor 726 gasten en 800m2 privé terrassen

- 3 catering concepten by SBE voor het eerst in Europa

- 200 m2 fittness ruimte in samenwerking met Les Mills


Le Grand Contrôle - Château de Versailles

Hotel le Grand Contrôle – Kasteel van Versailles, sinds 1 juni dit jaar open.

Onderdeel van de Airelles Group biedt dit hotel een unieke ervaring: overnachten op het domein van het Kasteel van Versailles. Gebouwd in 1681 biedt Le Grand Contrôle onderdak aan de culturele en politieke elite door de jaren heen. Na een complete renovatie twee eeuwen later geniet de hotelgast van een zeer comfortabel verblijf in de 18e eeuwse pracht en praal. Er zijn 14 geweldige kamers/suites, de gastronomie wordt verzorgd door Alain Ducasse en de gasten kunnen ook genieten in de Valmont SPA. Maar dat is niet alles, de klant wacht een complete onderdompeling in de Franse geschiedenis dankzij privé toegang tot het Kasteel en het Petit Trianon, buiten de openingstijden om, met VIP bezoeken.


Maison Mère

Maison Mère opende haar deuren op 7 september in het Village Montholon in het 9e arrondissement. Er zijn 51 comfortable kamers en 2 suites uitgerust met de beste technologie en door het vintage design ademt het geheel een huiselijke sfeer. La Maison is meer dan een hotel, want er is ook een feestelijke foyer, een vooruitstrevende kunst gallerie, een pop-up store voor designers, mobiele werkplekken en een restaurant & cocktail bar Hey Honey die alle smaken van de wereld serveert.


Hotel Paradiso – MK2 – in het 12e arrondissement

Afgelopen lente opende vlakbij het Gare de Lyon het eerste Bioscoop-Hotel ter wereld, waar film een way of life is. Ontworpen om de beste bioscoop ervaring te hebben zijn de 34 kamers en 2 suites uitgerust met een 3 meter wide screen en een projector met ongelimiteerde toegang tot een selectie van de beste video-on-demand platforms. Daarmee transformeer je de kamers tot ware privé screening rooms. Nog meer film plezier vind je op het dakterras met een openlucht bioscooop en uitzicht over Parijs of tijdens een privé karaoke sessie.


Mademe Rêve

De opening van deze accommodatie in hartje Parijs (1e arrondissement) wordt eind oktober verwacht. Dan kun je overnachten in een van de 82 kamers/suites op de 3e en bovenste verdieping van het Louvre Post Office. Op 48, rue de Louvre stap je binnen in een 19e eeuwse lobby met daarachter een groot café (bar-restaurant) met een 8 meter hoog plafond en een ruim terras met bomen. Op de bovenste verdieping ligt een panoramisch restaurant met Japanse invloeden. En dan niet te vergeten een geweldige SPA. Op het dak van het hotel geniet je van een drankje op het terras van de bar met 360 graden uitzicht temidden van een eco-responsible tuin, in totaal 1000m2.

Ook dit is een hybride gebouw en huisvest eveneens een postkantoor (immers de eigenaar is de vastgoedafdeling van La Poste), kantoorruimte, luxe winkels, een kinderopvang en een politiebureau voor het 1e en 2e arrondissement.Fotocredits: Skybar rooftop Pullman Montparnasse © ailleursstudio, kamer © Maison Mère Paris, Maxime Tétard - Courtesy Bourse de Commerce – Pinault Collection

© Tadao Ando Architect & Associates, NeM / Niney & Marca Architectes, Agence Pierre-Antoine Gatier, Setec Bâtiment, Hotel de la Marine © A. Tézenas-CMN, Hotel-Paradiso-Grande-Paradiso©RomainRicard 21, Musée Carnavalet - Cour Louis XIV 03 © Paris Musées - Musée Carnavalet0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page