top of page
Logo-2024_NL.jpg

Occitanie Rail Tour, de perfecte manier om de regio Occitanie met de trein te ontdekken

Bijgewerkt op: 22 jun. 2023


perron station Grau du Roi
Les Michmich’ en Vadrouille - CRTL Occitanie

De regionale VVV kantoor heeft een nieuw concept bedacht om toeristen op een eco-vriendelijke manier kennis te laten maken met al het moois in de regio. Met de Occitanie Rail Tour ga je op avontuur via een van de 19 spoorlijnen (of buslijnen) voor een uitstapje, activiteiten, accommodaties en restaurants rond de 150 stations waar de treinen stoppen. Voor slechts €10 per dag (voor minimaal 2 tot maximaal 6 dagen aaneengesloten reizen) koop je al een kaartje voor onbeperkt treinen in de regionale treinen (TER-liO) van Occitanie Sud de France.


Een milieuvriendelijke en sociale manier van reizen en onderweg stap je uit en weer op waar je wilt : ga je voor de steden, het UNESCO werelderfgoed, de wijngaarden, het strand, de festivals of de wintersport ? Het kaartje is namelijk het hele jaar geldig, voor alle leeftijden en je hoeft van te voren niet te reserveren. Behalve voor een fiets als je die mee zou willen nemen (er zijn beperkte plaatsen per trein beschikbaar).


Meer informatie over de Occitanie Rail Tour en de leukste tips voor onderweg vind je op de speciale website :

Er is tevens een speciale Michelin gids “Tour of Occitanie by Rail “ in het Engels en Frans beschikbaar en bij de lokale of regionale VVV kun je kaarten krijgen met wijnroutes, de belangrijkste wandelroutes en bezienswaardigheden in de buurt van het station, met QR codes voor de treintijden en busvervoer


Het treinticket zelf koop je uitsluitend via de volgende link :


Handige informatie voor touroperators:

Het Regionale VVV heeft een uitgebreide brochure samengesteld met ideeën en voorbeelden van 6-daagse tochten die je hieronder en op de site terugvindt.

Occitanie brochure Tours by train
.pdf
Download PDF • 8.77MB

Op deze site vind je eveneens een overzicht van incoming agencies, nieuwe accommodaties en restaurants/bars


Vragen over dit product of de mogelijkheden in de regio? Neem dan contact op met:

Comité Régional du Tourisme et des Loisirs Occitanie

Sandra Dargent, Projectmanager B2B

Tel: +33 (0)5 61 13 55 08 en +33 (0)6 89 99 40 59Fotocredits: Matthieu Chambraud - Airimage - CRTL Occitanie, Boutonnet Laurent - Région Occitanie - CRTL Occitanie, Grimault Emmanuel - Région Occitanie - CRTL Occitanie

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page