top of page
Logo Atout France_2020_FR.jpg

Office de Tourisme Perpigan Centre du Monde

EXPLORE FRANCE 2024 Urban tourism, natuur en cultuur


In het zuiden van Franse regio Occitanië ligt de zonnige bestemming Perpignan met vele mogelijkheden voor (culturele) uitstapjes. De legendarische kunstenaar Salvador Dali noemde het ooit de mytische stad van het ‘Centrum van de Wereld’. Even voor het idee, je zit hier op dezelfde hoogte als de Italiaanse stad Rome.


Er zijn vele verschillende charmante accommodaties (hotels, appartementen, B&B) te vinden voor een fijn verblijf met het gezin, met een groep of als stel. Het is een gezellige en een echt mediterraanse stad die het label ‘stad met kunst en geschiedenis’ draagt en ook nog ‘stad met 20e eeuws erfgoed’. Het historische erfgoed is zeer gevarieerd en goed onderhouden. Niet alleen Dali was fan van de stad maar ook andere kunstenaars verbleven er graag, waarvan je de sporen duidelijk terugvindt in het museum voor de schone kunsten Hyacinthe Rigaud, bekende lokale portrettiste uit de Lodewijk de 14e tijd. Het museum toont kunstwerken van Pablo Picasso, Artistide Maillol, Raoul Dufy en Jean Lurçat.


Het VVV van Perpignan biedt reservering van een stadsbezoek op maat aan  voor individuele vakantiegangers of groepen. Wij helpen je graag verder met het samenstellen van verblijven. Dus aarzel niet om in contact met ons te treden.


Fotocredits: Hôtel Pams Perpignan ©MarcNouss,@Philippe Klein #gastronomie&convivialité, Castillet Basse Vélo©OT Perpignan

 

Meer informatie:

Office de Tourisme Perpignan Centre du Monde

Contact: Laurence HERLIN-LEMAIRE, directrice

 

Social Media

Instagram: #feelperpignan

Facebook: perpignantourisme

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page