top of page
Logo-2024_NL.png

Office de Tourisme Perpignan Centre du Monde

Bijgewerkt op: 5 jun.

EXPLORE FRANCE 2024 Urban tourism, natuur en cultuur


In het zuiden van Franse regio Occitanië ligt de zonnige bestemming Perpignan met vele mogelijkheden voor (culturele) uitstapjes. De legendarische kunstenaar Salvador Dali noemde het ooit de mytische stad van het ‘Centrum van de Wereld’. Even voor het idee, je zit hier op dezelfde hoogte als de Italiaanse stad Rome.


Er zijn vele verschillende charmante accommodaties (hotels, appartementen, B&B) te vinden voor een fijn verblijf met het gezin, met een groep of als stel. Het is een gezellige en een echt mediterraanse stad die het label ‘stad met kunst en geschiedenis’ draagt en ook nog ‘stad met 20e eeuws erfgoed’. Het historische erfgoed is zeer gevarieerd en goed onderhouden. Niet alleen Dali was fan van de stad maar ook andere kunstenaars verbleven er graag, waarvan je de sporen duidelijk terugvindt in het museum voor de schone kunsten Hyacinthe Rigaud, bekende lokale portrettiste uit de Lodewijk de 14e tijd. Het museum toont kunstwerken van Pablo Picasso, Artistide Maillol, Raoul Dufy en Jean Lurçat.


Fotocredits: Hôtel Pams Perpignan ©MarcNouss,@Philippe Klein #gastronomie&convivialité, Castillet Basse Vélo©OT Perpignan


Boek nu eenvoudig een rondleiding met gids voor jouw groep

Het VVV van Perpignan biedt reservering van een stadsbezoek op maat aan voor individuele vakantiegangers of voor groepen tot 40 personen, ook in het Engels of Duits. Voor groepen kun je deze eenvoudig boeken door te bellen naar +33 (0)4 68 66 33 78 of te mailen naar: visites@mairie-perpignan.com

Bovendien helpen wij je graag verder met het samenstellen van verblijven. Dus aarzel niet om in contact met ons te treden.


Fotocredits: Perpignan Tourisme, kathedraal en Place Verdun

 

Meer informatie:

Office de Tourisme Perpignan Centre du Monde

Contact: Laurence HERLIN-LEMAIRE, directrice

Tel: +33 (0)4 68 62 37 52 en +33 (0)7 89 55 22 41

 

Social Media

Instagram: Perpignancentredumonde

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page