top of page
Logo-2024_NL.jpg

Ontdek steden met "Whatizis" – de “Shazam voor monumenten”

Bijgewerkt op: 20 okt. 2023


© Whatizis

Het zal menig bezoekers van de Franse hoofdstad Parijs al eens zijn overkomen… langs een indrukwekkend monument lopen zich afvragen “What is this?”.


De in 2022 gelanceerde app “Whatizis” wil deze vraag op een snelle en educatieve wijze beantwoorden. De app is ontworpen door ervaren reisgidsen en biedt de mogelijkheden om “on demand” informatie te krijgen over historische, opvallende, bijzondere monumenten door er simpelweg een foto van te maken met je smartphone. Op dat moment worden de geschiedenis en interessante anekdotes direct afgespeeld.


Whatizis is dus een simpele, leuke en intelligente manier om een stad te (her)ontdekken en meer te weten te komen over de bezienswaardigheden tijdens een ontspannen wandeling.

© Whatizis

De app is beschikbaar in het Frans en in het Engels (ingesproken door native gidsen). Naast Parijs (met ruim 500 verschillende bezienswaardigheden in het portfolio) zijn de bestemmingen Rennes, Rouen, Le Havre, Dieppe en Autun eveneens te ontdekken met deze app. Er wordt hard gewerkt aan het uitbreiden van hun aanbod in nieuwe steden.

Whatizis is gratis te downloaden in de Apple Store en in Google Play. Daarnaast is er voor €4,99 ook een betaalde versie beschikbaar die toegang biedt tot extra content zoals verdere uitleg van tour guides en extra leesmateriaal. Goed om te weten is dat de app na het downloaden zonder een internetverbinding te gebruiken is.


© Whatizis

Volgens de oprichter en CEO, Olivier d’Avesnes, streeft Whatizis ernaar om culturele erfgoederen toegankelijk te maken voor iedereen, of je nu 12 of 92 jaar oud bent. Het doel is om zich aan te passen aan de (loop)route en de smaak van de gebruiker in plaats van een in een zekere zin ‘geforceerde’ audiorondleiding met een vast parcours en tussenstops. De snelle, on-demand stijl van deze app past helemaal binnen de huidige tijdgeest. Het is dan ook niet voor niets dat Whatizis in 2023 de toerisme innovatie prijs heeft gewonnen binnen de categorie start-up!


Bekijk de video voor een voorproefje:


MEER INFORMATIE:

Olivier D'AVESNES

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page