top of page
Logo-2024_NL.png

Persdossier Campagne #Explore France 2024

Van groots dromen naar echt beleven


Het nieuwe digitale persdossier van de campagne #ExploreFrance 2024 is vanaf nu beschikbaar. De internationale campagne met als slogan ‘Van groots dromen, naar echt beleven’, uitgevoerd door Atout France, de 13 Franse regio’s en private partners, nodigt je uit om je mooiste reizen te beleven in Frankrijk. Hierbij wordt het aanbod gepromoot dat aansluit op de behoeften van reizigers die op zoek zijn naar slow, duurzaam en authentiek toerisme. Bovendien ligt dit jaar het accent op de mogelijkheden die Frankrijk biedt voor fietsvakanties, of je nu op zoek bent naar flinke kuitenbijters, ontspannen rondjes of lange trektochten


Het persdossier is ingedeeld in drie thema’s, namelijk natuur, cultuur en gastronomie. In deze hoofdstukken staan tips voor activiteiten en bezienswaardigheden in de verschillende Franse regio’s. Denk aan een graveltocht door het Juragebergte, een bezoek aan het koninklijk klooster van Brou of een culinaire ontdekkingstocht in de Vallée de la Gastronomie.


Waar je vervolgens kunt overnachten, vind je in een overzicht van aanbevolen accommodaties die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan en waar je heerlijk tot rust komt.


Ook is er uiteraard aandacht voor de grote evenementen die dit jaar in Frankrijk plaatsvinden. Denk aan de Olympische en Paralympische Spelen, 150 jaar impressionisme, 80 jaar D-Day, de Tour de France en de heropening van de Notre-Dame in Parijs.


Tot slot staat het persdossier ook stil bij slow travel. Het gaat in op de talloze fietsroutes en de ambities die Frankrijk heeft op fietsgebied. Daarnaast leren de lezers ook meer over de wandel- en vaarmogelijkheden. 


Al met al biedt het persdossier #ExploreFrance 2024 een mooi beeld van het toeristisch aanbod van Frankrijk voor een duurzame en authentieke vakantie. Open het persdossier gauw en laat je inspireren!0 opmerkingen

Comments


bottom of page