top of page
Logo-2024_NL.png

Persdossier France Montagnes winter 2022-23

Bijgewerkt op: 1 nov. 2022


Het Engelstalige persdossier France Montagnes voor komend winterseizoen is uit. En die showt direct het nieuwe merk 'The Mountains of France': want die zijn er namelijk voor iedereen. Wat jouw budget ook is, of je sportief bent of juist rustig aan wilt doen, of je een gezellig skidorp zoekt of een efficiënt ingerichte ski - in / ski - out wintersportplaats.....je vindt het allemaal in Frankrijk.


Marketing camping met Atout France

In samenwerking met Atout France lanceert France Montagne een multichannel marketing campagne met een video, die op tv en online verschijnt. In een feel good sfeer is daarvoor de oude slogan 'the French Mountains are good for you' afgestoft, een slogan die nog steeds actueel is en goed werkt.

In het persdossier vind je alles wat nieuw is terug voor het komende seizoen, van verbeterde faciliteiten, nieuwe skipistes en skiliften tot handigere skipassen en leuke activiteiten. En niet te vergeten fijne nieuwe plekken om te overnachten! Een tipje van de sluier:


Winterse activiteiten

Is het alweer een tijd geleden dat je op ski’s hebt gestaan? Dan kun je in Les Arcs 2000 je benen er weer rustig aan laten wennen op een van hun drie nieuwe beginnerszones. Goed om te weten: in Val d’Isère en Tignes kunnen kinderen onder de 8 jaar vanaf deze winter gratis skiën! En in Belle Plagne verzorgt de Franse skischool ESF skilessen in gebarentaal voor dove en slechthorende wintersportliefhebbers. Verder zullen Courchevel en Méribel in februari 2023 helemaal in het teken staan van het WK alpineskiën waaraan wel 600 atleten meedoen afkomstig uit 75 landen. Dat belooft veel spanning en sensatie! Tickets daarvoor zijn te verkrijgen op:

Naast de klassieke wintersportactiviteiten ontwikkelen de Franse bergen ook steeds weer iets nieuws. Neem Sk’e-bike, een combinatie van e-biken en toerskiën met AvélO in Peisey-Vallandry. Of ontdek de natuur in Val d’Arly op een Moonbike, een lichte elektrische ‘fiets’ die in de Franse Alpen is ontwikkeld speciaal voor sneeuwavonturen. In La Plagne kun je bobsleeën met wel 90 km/uur: kippenvel gegarandeerd! Als je het wat rustiger aan wilt doen, dan is een themawandeling op sneeuwschoenen in Vaujany een goed plan. Onderweg kom je via een app meer te weten over lokale verhalen en geschiedenis. Leuk en leerzaam! En kan het jou niet koud genoeg? Dan is ijsduiken in het Lac du Lou bij Les Menuires een echte aanrader of een bezoek aan de nieuwe ijsgrot op 3.400 meter hoogte in Les 2 Alpes waar je je kunt verwonderen aan ijssculpturen.

Fijne accommodaties

Er komen niet alleen steeds weer nieuwe accommodaties bij (zoals L’Orée du Bois in La Rosière met privéjaccuzi buiten), maar er vinden ook renovaties plaats van reeds bestaande accommodaties zodat deze met de tijd meegaan en voldoen aan alle eisen van de toerist anno nu. Denk hierbij aan het viersterrenhotel La Cachette in Les Arcs of het chalet-hotel L’Eau vive in Saint-Nicolas-La-Chapelle (Val d’Arly).

Ook aan soloreizigers wordt gedacht. Zo biedt de Hotel Club MMV Les Brévières in Tignes interessante deals voor een verblijf van 7 nachten, en de hotels Arpin en La Tarine in Peisey-Vallandry vragen geen extra toeslagen voor eenpersoonskamers. Het sfeervolle Wanderful Chalet in Les Arcs draait echt om ‘co-living’ en ontvangt veel soloreizigers. Hun kamers liggen dicht bij de gedeelde ruimtes, zoals de keuken, de zitkamer en de yogakamer, dus contacten worden makkelijk gelegd.


Bekijk het persdossier van France Montagnes:

DP France Montagnes winter 2022-2023 EN
.pdf
Download PDF • 6.36MB

Meer nieuws vind je overigens ook op de Engelstalige site van France Montagnes:

En wil je weten wanneer de Franse wintersportplaatsen open gaan?



PERSDOSSIERS VAN FRANSE WINTERSPORTPLAATSEN EN GEBIEDEN


Isère:

ALPISHERE W22-23
.pdf
Download PDF • 8.83MB

Savoie Mont-Blanc:

SAVOIE MONT BLANC W22-23
.pdf
Download PDF • 15.22MB

La Plagne:

LA PLAGNE W22-23
.pdf
Download PDF • 1.43MB

La Rosière:

LA ROSIERE W22-23
.pdf
Download PDF • 1.69MB

Les Arcs:

LES ARCS W22-23
.pdf
Download PDF • 4.47MB

Les Menuires:

LES MENUIRES W22-23
.pdf
Download PDF • 6.51MB

Les 2 Alpes:

LES2ALPES W22-23
.pdf
Download PDF • 6.34MB

Serre Chevalier:

SERRE CHEVALIER W22-23
.pdf
Download PDF • 1.96MB

Tignes:

TIGNES W22-23
.pdf
Download PDF • 1.10MB

Val d'Arly:

VAL D'ARLY W22-23
.pdf
Download PDF • 4.32MB

Val d'Isère:

VAL D'ISERE W22-23
.pdf
Download PDF • 41.01MB

Vaujany:

VAUJANY W22-23
.pdf
Download PDF • 5.54MB


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page