top of page
Logo-2024_NL.jpg

Persdossier Olympische en Paralympische Spelen Parijs 2024

Bijgewerkt op: 20 dec. 2023


VERNIEUWEND, DUURZAAM en INCLUSIEF

Trocadero©Paris2024 Florian Hulleu

Met de organisatie van de Olympische en Paralympische Spelen van 26 juli t/m 8 september wordt 2024 een bijzonder jaar voor Frankrijk. Bovendien is het dan precies 100 jaar geleden dat Parijs het decor vormde voor dit internationale sportevenement. De editie van volgend jaar belooft vernieuwend, duurzaam en inclusief te worden. Want het moet vooral een feest voor iedereen worden.


De spectaculaire openingsceremonies vinden voor de verandering in de stad zelf plaats en niet in een stadion. De Olympische atleten worden verwelkomd op de rivier de Seine, over een traject van 6 km, en de Paralympiërs op de centraal gelegen Place de la Concorde. Zo hebben de Spelen een open karakter en krijgt een maximaal aantal bezoekers de kans om het spektakel te aanschouwen.


In het kader van duurzaamheid wordt er voor de sportwedstrijden zoveel mogelijk gebruik gemaakt van bestaande (sport)infrastructuur en het culturele en natuurlijke erfgoed van Frankrijk. Volleybal en blindenvoetbal vinden bijvoorbeeld plaats bij de Eiffeltoren, paardensport in de tuinen van het kasteel van Versailles en alle ‘urban’ sporten op de Place de la Concorde. Sommige sportwedstrijden zullen buiten de hoofdstad plaatsvinden op locaties waar al een uitstekende infrastructuur te vinden is, denk aan Tahiti voor het surfen en Marseille voor de zeilsporten.

Daarnaast krijgt alles wat speciaal gebouwd wordt voor de Spelen een duidelijke functie na afloop of kan gerecycled worden. Zo zijn het sporters- en mediadorp toekomstige eco-woonwijken en wordt het olympisch watersportcomplex duurzaam gebouwd met het oog op de toekomst. Het duurzaam vervoer wordt ook verder ontwikkeld (o.a. meer fietsmogelijkheden, groene boottochtjes, elektrische bussen, fietstaxi’s) en de toegankelijkheid wordt verbeterd, zodat alle olympische locaties bereikbaar zijn voor mensen met een handicap.

Op culinair gebied wordt er ook ingezet op duurzaamheid: maar liefst 60% van de geserveerde maaltijden op de olympische locaties zal vegetarisch zijn en zeker 80% van de gebruikte producten van Franse oorsprong.


Tijdens ‘Paris 2024’ kun je voortaan ook genieten van nieuwe sportdisciplines, zoals skateboarden en breakdancen. Dit kan een mooie stimulans zijn om jonge mensen aan het bewegen te krijgen.


De internationale bezoekers worden aangespoord om maximaal te profiteren van hun verblijf door de tijd te nemen om Frankrijk te (her)ontdekken. Want als je er dan toch bent… aan ruimte en goede vakantie-ideeën geen gebrek.

Ter inspiratie heeft Atout France in samenwerking met de VVV-kantoren van de Franse regio’s, Parijs en Tahiti een mooi persdossier samengesteld met talloze leuke tips voor activiteiten, uitstapjes, evenementen, weekendjes weg en korte verblijven in heel Frankrijk. Laat je inspireren:


DP JOP NEE - ATOUT FRANCE
.pdf
Download PDF • 88.42MB

Voor meer informatie over de Olympische en Paralympische Spelen bekijk ook www.france.fr/nl

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page