top of page
Logo-2024_NL.jpg

Plantation Paris: originele MICE locatie Parijs


©Plantation Paris

Plantation Paris is een moderne boerderij van 7000 m2 op een dak in het 18e arrondissement van Parijs, aan de voet van Montmartre en midden in de nieuwe wijk Chapelle Internationale.

Dit unieke project is een van de grootste stadsboerderijen in Europa, uitgedacht door Cultivate, om de bewustwording van alles wat groeit en bloeit onder de aandacht te brengen midden in de stad en stadsmensen meer te verbinden met de natuur.
Deze moderne vorm van tuinieren is een compleet eco-syteem op 3 manieren:

1. Een ecologische moestuin van 1500 m2, waar seizoensproducten worden verbouwd. Deze worden verkocht aan locals (die met de bakfiets bezorgd worden) en aan vele chefkoks (van wijnbar, bistro tot Michelin sterrenrestaurant)

2. Een biologische kas van 1500 m2 voor het verbouwen (micro) sla, kruiden en alles wat in salades past. Deze kas wordt verwarmd door het data center in de kelder van het gebouw.

3. Een evenementen locatie van 1500 m2 tussen de moestuin en de kas en een gebouw waar je seminars, team buildings, product lanceringen kunt organiseren al dan niet met een borrel met vega hapjes, een proeverij (bijvoorbeeld blind proeven van micro sla) en vega diners al dan niet met uitleg over de producten. Maar ook een yoga workshop is er mogelijk. Ze werken uitsluitend met biologische en lokale producenten, ook voor de wijn en frisdranken. Het uitzicht op Montmartre en Parijs is adembenemend!


Meer informatie over mogelijkheden evenementen:

Events_PlantationParis_2023
.pdf
Download PDF • 3.73MB

Meer informatie, stuur een mailtje naar :

Plantation Paris

37, rue des Cheminots 75018 Paris


Photocredits: © Plantation Paris, © Plantation Paris LVMH, © Plantation Paris Alain Sevias

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page