top of page
Logo-2024_NL.png

Pure ontspanning in het Nancy Thermal

Nancy, de dynamische stad van de art nouveau leent zich uitstekend voor een (zakelijke) stedentrip. Naast de wereldberoemde Place Stanislas, Place d'Alliance en de Place de la Carrière kun je de prachtige triomfboog Arc Héré bewonderen die niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Voor wie zich lekker wil ontspannen heeft Nancy afgelopen voorjaar met trots de deuren geopend van het grootste water- en thermencomplex midden in het centrum van een grote Franse stad.


©Nancy Thermal

Historisch monument

De warmwaterbron in Nancy werd begin van de vorige eeuw ontdekt en werd in 1909 gepresenteerd tijdens de internationale tentoonstelling van Oost-Frankrijk. In 1913 werd een eerste thermaal centrum ingewijd maar deze bleef na de Eerste Wereldoorlog onvoltooid.

Architecten hebben dit project in ere gehouden door het nieuwe gebouw met de historische termen te integreren en door het oorspronkelijke ontwerp telkens voort te zetten in de moderne bouw. In november 2020 werden de thermale baden opgenomen als historische monumenten, wat het belang van dit culturele erfgoed bewijst.


Heilzame bron

Er zijn genoeg verschillende activiteiten zoals welzijn, fitness en natuurlijk ontspanning. Het heilzame, 35 graden warme water, wordt gewonnen uit een 800 meter diepe bron en is afkomstig van regen dat 30 000 jaar geleden is gevallen. Dit thermale water heeft bijzondere voordelen op reumatologisch gebied en is daarom in 2014 erkend door de Nationale Academie voor Geneeskunde.


Thermale zones

Bezoekers kunnen drie verschillende thermale zones bezoeken op hetzelfde terrein, namelijk:

- Een thermale spa met diverse activiteiten gericht op ontspanning zoals bijvoorbeeld massages, zwembaden met hydromassagestralen en sauna’s)

- Een kuuroord waarin verschillende aandoeningen zoals reumatologie en de gevolgen van lichamelijke trauma’s kunnen worden behandeld

- Een sport- en watercomplex met zowel binnen- als buitenbaden, een klimmuur en waterspelletjes. Daarnaast zijn er ook fitness- en cardiotrainingsruimtes.


Voor meer informatie en (zakelijke) reserveringen bij Nancy Thermal kun je contact opnemen met:

NANCY THERMAL

Camille JACQUEMIN

Neem voor meer informatie gerust contact op met het VVV in Nancy voor advies op (professionele) maat:


DESTINATION NANCY - Office de Tourisme

Vincent DUBOIS

vdi@destination-nancy.com Tel : +33 (0)3 83 35 90 07

Fotocredits: © Nancy Thermal


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page