top of page
Logo-2024_NL.jpg

Salesrun Franse regio Nouvelle-Aquitaine

Bijgewerkt op: 20 okt. 2023


canoe op de Dordogne©Best_jobers-CRTNA
Canoe op de Dordogne ©Best_jobers-CRTNA

De regio Nouvelle-Aquitaine in het zuidwesten van Frankrijk is een veelzijdige regio waar je unieke vakanties beleeft in de wijndorpjes, in de ‘campagne’ en aan zee. Wie op zoek is naar wijntoerisme en gastronomie, slowtourism, ecotoerisme, cultuur en erfgoed, welzijn en outdoor vakanties komt hier prima aan zijn trekken en geniet van internationaal erkende bezienswaardigheden.


Het regionale VVV Nouvelle-Aquitaine is van 10 t/m 12 oktober met enkele partners naar Nederland gekomen om tour-operators te bezoeken tijdens een sales-run. Het doel was om de nieuwe en vernieuwende producten en accommodaties in de regio, bijzondere ervaringen voor de klant die eens wat anders wil en enkele topbestemmingen binnen de regio te presenteren. Rode draad daarbij was het duurzaam toerisme waar de regio sterk op inzet en low carbon vervoer, activiteiten en trips.


Aanbod van de verschillende partners


Regionaal VVV van Nouvelle-Aquitaine:

De nadruk ligt op de diversiteit in de regio en op de vele activiteiten, originele producten en eco experiences die er mogelijk zijn. In samenwerking met ADEME zijn er vele low-carbon trips samengesteld. Ook zijn accommodaties die zich specifiek op ecotoerisme richten en nieuwe hotels uitgelicht. Uiteraard is het nieuwe cultuur aanbod ook ter sprake geweest (zoals in het Bassin de Lumières waar volgend jaar de Hollandse meesters centraal staan).


Contactpersonen:

Partners Bordeaux:

CITÉ DU VIN Leer alles over de smaken en geuren van de wijngebieden in de hele wereld. Sinds de opening in 2016 trok dit unieke museum al 1,9 miljoen bezoekers met 180 nationaliteiten. Handig is de audiogids, o.a. beschikbaar in het Nederlands, waarmee je de 3000m2 permanente tentoonstelling bezoekt. De wijnkelder is gevuld met wijnen uit 80 verschillende landen. Bovenin de toren geniet je natuurlijk van een lekker glaasje wijn in het restaurant. Voor touroperators zijn er speciale tickets mogelijk waardoor de klant niet in de rij hoeft te staan, er zijn verschillende prijzen voor het hoog- of laagseizoen en er is een goede parkeergelegenheid voor bussen. Er worden ook wijnproeverijen georganiseerd.

Contactpersoon:

Aurélie Lascourreges - a.lascourreges@fondationccv.org


HOTEL MOXY *** EN HOTEL RENAISSANCE ****

Deze relatief nieuwe modern lifestyle hotels van de Marriott Bonvoy groep liggen in de hippe Old Docks wijk waar ook het Cité du Vin en het Bassin des Lumières te vinden zijn. Het Moxy hotel is uitermate geschikt voor de moderne/hippe reiziger, gezinnen en cultuurliefhebbers. Het Renaissance hotel voor wie van luxe, gastronomie en cultuur houdt. Er is een heerlijk rooftop terras met zwembad en voor MICE zijn er verschillende mogelijkheden en zalen beschikbaar. Bijzonder is er de entree door een voormalige silo die volgend jaar als klimmuur gaat dienen!


Contactpersoon:


Meer informatie:


Partners Dordogne

VVV SARLAT

Dit is ook wel het land van de 1001 kastelen, en Sarlat kent de meeste klasseerde gebouwen per vierkante meter. In een omtrek van 20 km zijn er maar liefst 7 'mooiste dorpen van Frankrijk' te vinden. Het is dan ook de derde stad in Frankrijk waar films worden opgenomen. Handig is de selectie met 40 charmante hotels in de Périgord Noir. Wist je dat er twee valleien geklasseerd zijn door UNESCO als werelderfgoed? Ook leuk, er zijn vele bezoeken mogelijk die gastronomie, proeverijen en erfgoed combineren. Of wat dacht je van een gekostumeerde gids die je rondleidt? Ze presenteren graag alle nieuwe producten (bijv. het truffelmuseum en de nieuwe golfbaan) en accomodaties.

Contactpersoon:


SÉMITOUR-LASCAUX

Sémitour-Lascaux vertegenwoordigd uiteraard de replica van de beroemde grotten van Lascaux met de verschillende (thema) bezoeken o.l.v. een gids die er voor individuele reizigers en voor groepen van alle leeftijden mogelijk zijn. Wat te denken van een bezoek met een fakkel zoals onze voorouders of een bezoek in combinatie met een heerlijke maaltijd in de Galerie d'imaginaires? Maar Sémitour biedt nog veel meer bezoeken aan in de regio, aan de vele kastelen, andere prachtige grotten die echt de moeite waard zijn om op te nemen in een excursie.


Contactpersoon:

Catherine Personne - c.personne@semitour.com

 

Fotocredits:haven Bordeaux en kasteel © Alban_Gilbert-CRTNA, cognac proeven © ORA_I_Mathieu_Anglada-CRTNA, Sarlat © Bruno Chanet_CRTNA Fietsen wijngaarden Bordeaux © Best_jobers-CRTNA, © OT_Anglet-CRTNA


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page