top of page
Logo Atout France_2020_FR.jpg

Salesrun Franse regio Nouvelle-Aquitaine

Bijgewerkt op: 13 sep.


canoe op de Dordogne©Best_jobers-CRTNA

De regio Nouvelle-Aquitaine in het zuidwesten van Frankrijk is een veelzijdige regio waar je unieke vakanties beleeft in de wijndorpjes, in de ‘campagne’ en aan zee. Wie op zoek is naar wijntoerisme en gastronomie, slowtourism, ecotoerisme, cultuur en erfgoed, welzijn en outdoor vakanties komt hier prima aan zijn trekken en geniet van internationaal erkende bezienswaardigheden.


Van 10 tot en met 12 oktober komt het regionale VVV Nouvelle-Aquitaine met enkele partners naar Nederland om tour-operators te bezoeken tijdens een sales-run.

Het doel is om de nieuwe en vernieuwende producten en accommodaties in de regio te presenteren bij jou op kantoor, bijzondere ervaringen voor de klant die eens wat anders wil, van de regio en enkele topbestemmingen binnen de regio. Rode draad daarbij is het duurzaam toerisme waar de regio sterk op inzet en low carbon vervoer, activiteiten en trips.


In twee verschillende groepen bezoeken zij de touroperators op kantoor, en duurt het bezoek niet langer dan een uurtje. In overleg is het ook mogelijk om beide groepen los van elkaar of tegelijk te ontvangen:


Groep 1, focus regio+Bordeaux: vertegenwoordiger van het regionale VVV en uit Bordeaux het Cité du Vin en de nieuwe hotels Moxy*** en Renaissance**** van de Marriott Bonvoy

groep. Deze twee hotels delen samen een tuin in de compleet opgeknapte voormalige havenwijk Old Docks.

Groep 2 focus regio+Dordogne: vertegenwoordiger van het regionale VVV, het VVV Sarlat en Sémitour Périgord/Lascaux in de Dordogne

Indien beide groepen interessant zijn kun je ook aangeven of je ze tegelijk of op twee aparte tijdstippen wilt ontvangen.


Regionaal VVV van Nouvelle-Aquitaine:

Nadruk ligt op de diversiteit in de regio en de vele activiteiten, originele producten en eco experiences die er mogelijk zijn. In samenwerking met ADEME zijn er vele low-carbon trips samengesteld. Ook vertellen ze over accommodaties die zich specifiek op ecotoerisme richten en nieuwe hotels. Uiteraard komt ook het nieuwe cultuur aanbod ter sprake (zoals in het Bassin de Lumières waar volgend jaar de Hollandse meesters centraal staan).

Voor welke touroperators: cultuur, gastronomie/wijn, steden, fietsen en wandelen, groepsreizen, reizen voor scholen, FIT en (luxe) maatwerk reizen.

Partners Bordeaux:

Cité du Vin - Leer alles over de smaken en geuren van de wijngebieden in de hele wereld. Sinds de opening in 2016 trok dit unieke museum al 1,9 miljoen bezoekers met 180 nationaliteiten. Handig is de audiogids, o.a. beschikbaar in het Nederlands, waarmee je de 3000m2 permanente tentoonstelling bezoekt. De wijnkelder is gevuld met wijnen uit 80 verschillende landen. Bovenin de toren geniet je natuurlijk van een lekker glaasje wijn in het restaurant. Voor touroperators zijn er speciale tickets mogelijk waardoor de klant niet in de rij hoeft te staan, er zijn verschillende prijzen voor het hoog- of laagseizoen en er is een goede parkeergelegenheid voor bussen.

Er worden ook wijnproeverijen georganiseerd.

Voor welke touroperators: cultuur, gastronomie/wijn, steden, groepen, scholen, FIT, gezinnen, luxe en maatwerkreizen


Hotel Moxy*** en Hotel Renaissance****

Deze relatief nieuwe modern lifestyle hotels van de Marriott Bonvoy groep liggen in de hippe Old Docks wijk waar ook het Cité du Vin te vinden is en het Bassin des Lumières, en delen samen een tuin. Het Moxy hotel is uitermate geschikt voor de moderne/hippe reiziger, gezinnen en cultuurliefhebbers. Het Renaissance hotel voor wie van luxe houdt, gastronomie en cultuur.

Voor welke touroperators: cultuur, steden, groepsreizen, gastronomie/wijn.


Partners Dordogne

VVV Sarlat

Dit is ook wel het land van de 1001 kastelen, en Sarlat kent de meeste klasseerde gebouwen per vierkante meter. In een omtrek van 20 km zijn er maar liefst 7 'mooiste dorpen van Frankrijk' te vinden. Het is dan ook de derde stad in Frankrijk waar films worden opgenomen. Handig is de selectie met 40 charme hotels in de Périgord Noir. En wist je dat er twee valleien geklasseerd zijn door UNESCO als werelderfgoed? Ook leuk, er zijn vele bezoeken mogelijk die gastronomie, proeverijen en erfgoed combineren. Of wat dacht je van een gekostumeerde gids die je rondleidt? Ze presenteren graag alle nieuwe producten (bijv truffelmuseum, nieuwe golfbaan) en accomodaties.

Voor welke touroperators: groepsreizen, FIT, cultuur, luxe lifestyle, gezinnen, outdoor


Sémitour-Lascaux

Sémitour-Lascaux vertegenwoordigd uiteraard de replica van de beroemde grotten van Lascaux met de verschillende (thema) bezoeken o.l.v. een gids die er voor individuele reizigers en voor groepen van alle leeftijden mogelijk zijn. Wat te denken van een bezoek met een fakkel zoals onze voorouders of een bezoek in combinatie met een heerlijke maaltijd in de Galerie d'imaginaires? Maar Sémitour biedt nog veel meer bezoeken aan in de regio, aan de vele kastelen, andere prachtige grotten die echt de moeite waard zijn om op te nemen in een excursie.

Voor welke touroperators: cultuur, groepsreizen (ook op maat), schoolreizen, FIT, gezinnen

AANMELDEN

Interesse om op de hoogte te worden gebracht van nieuwe producten en accomodaties in deze veelzijdige regio, van Bordeaux en Dordogne? Stuur dan een mail aan jojanneke.kramer@atout-france.fr om de voorkeuren voor een dagdeel en groep door te geven in de periode 10-12 oktober 2023.

Fotocredits: haven Bordeaux en kasteel©Alban_Gilbert-CRTNA, cognac

proeven©ORA_I_Mathieu_Anglada-CRTNA, Sarlat©Bruno Chanet_CRTNA

Fietsen wijngaarden Bordeaux©Best_jobers-CRTNA, ©OT_Anglet-CRTNA


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page