top of page
Logo-2024_NL.jpg

Salesrun Montagnes du Jura in de Bourgogne-Franche-Comté

Bijgewerkt op: 20 okt. 2023


© N. Gascard

Op dinsdag 21 en woensdag 22 november komen 2 vertegenwoordigers van het “Bourgogne-Franche-Comté Tourisme” met drie partners uit het gebied ‘Montagnes du Jura’ naar Nederland om touroperators te bezoeken tijdens een sales-run.

Het doel is om de activiteiten, bezienswaardigheden en accommodaties uit dit gebied te presenteren bij jou op kantoor. Het bezoek zal niet langer dan een uurtje duren. Rode draad daarbij is het promoten van toerisme in alle jaargetijden, maar met name in het voor- en naseizoen én de zomer.


Aanwezige partners uit de Montagnes du Jura

Naast de vertegenwoordigers van het regionale VVV kantoor zijn ook vertegenwoordigers aanwezig van:


- VVV kantoor Pays du Haut-Doubs met de wintersportbestemming “Métabief” vertegenwoordigd door Sophie Paillard. Deze bestemming is ideaal om het hele jaar door te bezoeken, maar de focus ligt op het promoten van de fiets-, en wandelroutes en het culturele erfgoed.

- VVV kantoor Arbois Poligny Salins Coeur du Jura vertegenwoordigd door Corentin Tardivel. De nadruk ligt op het promoten van het culturele erfgoed en de wijnroute.

- VVV kantoor Pays de Gex – Monts-Jura vertenwoordigd door Alice Baronnet. Ook hier kun je het hele jaar door terecht, maar ligt de focus op het promoten van de fiets- en wandelroutes en het culturele erfgoed.

Wie willen zij graag ontmoeten

- TO die geïnteresseerd zijn in vakanties in de bergen en de mogelijkheden in diverse seizoenen

- TO gespecialiseerd in wandel- en fietsvakanties of outdoor vakanties

- TO die vakanties aanbieden met als thema gastronomie en wijn

- TO geïnteresseerd in vaarvakanties

- TO die accommodaties aanbieden (hotels, campings, huisjes, etc en dan van eenvoudig tot origineel/exclusief) en die geïnteresseerd zijn in een fijne bestemming, waar de natuur volop aanwezig is en waar voldoende sportieve en culturele activiteiten mogelijk zijn, niet te ver rijden van Nederland.


Over de Montagnes de Jura

Het Juragebergte is gelegen in het Oosten van Frankrijk, in de regio Bourgogne-Franche-Comté. Naast de bekende wijnroute biedt dit prachtige gebied het hele jaar door schilderachtige natuurtaferelen. Van besneeuwde bergtoppen in de winter, tot bloeiende valleien in het voorjaar en in de zomer tot een waar kleurenfestival in de herfst.

Grote delen van dit gebied zijn bedekt bossen, vandaar ook de benaming “Jura”, het Latijnse woord voor bos. De afwisseling van natuurfenomenen zoals opvallende bergplooien, bijzondere waterstromen en watervallen, zoutformaties en grotten zorgen voor een groot contrast met ons Hollandse landschap en garanderen het hele jaar door een onvergetelijke vakantie.


De adembenemende natuur kan te voet, per fiets en zelfs per boot bewonderd worden. Er is voor ieder wat wils, of de voorkeur nu uitgaat naar een ontspannen wandeltocht langs de meren met het hele gezin of naar een actieve hike bovenin de bergen. Een voorbeeld van een echte klassieker is de “Grande Traversée du Jura à VTT”. Dit 380km lange parcours zorgt voor een mooie balans tussen een sportieve tocht in het Noordelijke gedeelte en een rustige wandeling in het Zuidelijke deel.


Anderzijds is een bekende fietsroute de “Jurrasic Vélo Tours” langs verschillende meren, watervallen en bronnen. Er zijn 44 verschillende fietsroutes met ruim 100 bezienswaardigheden onderweg. Een app begeleidt de fietsers die een van de 200 elektrische fietsen kunnen huren. Onze Franse partners bieden verschillende wandel-, fiets- en bootroutes voor verschillende doelgroepen, met of zonder gids.


Wie meer interesse heeft in het culturele erfgoed, kan het hele jaar door zijn hart ophalen met het bezoeken van producten van de wereldberoemde “Comté” kaas bij bijvoorbeeld de “Maison du Comté”. Hier staan drie gebouwen waarin de drie onderling afhankelijke schakels van dit productieproces, namelijk de melk producenten, de kaasproducenten en de rijpers, zich bevinden. Zij vormen al ruim 700 jaar een eenheid in het Juragebergte.

Daarnaast laat de 48km lange “Route de l’absinthe” haar bezoekers alles zien over dit legendarische drankje uit deze regio. Dit Frans-Zwitserse parcours door een groen en gevarieerd landschap onthult de beste adresjes, fabrieksgeheimen en de geschiedenis van dit likeurtje met een dubieuze reputatie. De route bevat ongeveer 80 adresjes tussen Pontarlier en Noiraigue (gelegen in Zwitserland).


Ten slotte is de eeuwenoude zoutwaterbron de “Grande Saline” in Salins-les-Bains een echte must-see in deze regio. De regio heeft vanaf de 15de eeuw mijnen met ruim 165 meter aan tunnels gebouwd om het bekende “witte goud” te mijnen. Deze historische bronnen behoren tot het UNESCO-werelderfgoed. Bezoekers kunnen een rondleiding ontspannen afsluiten in de thermische baden.


AANMELDEN

Interesse om op de hoogte te worden gebracht van nieuwe producten en accomodaties in deze veelzijdige regio? Stuur dan een mail aan jojanneke.kramer@atout-france.fr om de voorkeuren voor een dagdeel (ochtend of middag) door te geven in de periode 21-22 november 2023.Fotocredits v.l.n.r.: trail metabief mont d'or lac du morond ©Ben BECKER – Station de Metabief (93), © JPVanDerElst, © Tas2Cailloux (19)

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page