top of page
Logo-2024_NL.jpg

Thalys: Snel en groen naar Frankrijk

Bijgewerkt op: 12 dec. 2022


Sta je al in de startblokken voor de Olympische Spelen van 2024? Reis naar Parijs met 300 km/per uur met Thalys!

Reis als een kampioen met hoge snelheid naar jouw bestemming in Frankrijk met ons, want Thalys bereikt verschillende bestemmingen in een record tijd.


Reis groen en ga voor de gouden medaille

Bij Thalys proberen wij het reizen zo verantwoord mogelijk te houden. Want waarom zou je niet met de trein reizen? Het netwerk van Thalys verbindt o.a. Amsterdam, Antwerpen, Brussel met Parijs.

Je reist niet alleen sneller maar ook ecologischer, want met de trein stoot je 20 keer minder CO2 uit dan wanneer je met de auto reist en zelfs 30 keer minder wanneer je het vliegtuig pakt *.

*) deze vergelijking is gemaakt op basis van de volgende data: klik hier


Aangezien het onmogelijk is om toegang te krijgen tot 100% groene stroom voor het hele netwerk zorgt Thalys er sinds 1 januari 2020 voor dat de ecologische voetafdruk in balans wordt gehouden dankzij de aankoop van Garanties van Oorsprong. Daarmee wordt de productie van groene stroom gestimuleerd.

Deze stroom is hoofdzalijke afkomstig van windmolens en zonnepanelen in België, Frankrijk en Duitsland, dus binnen het netwerkgebied van Thalys.


Grappig feitje: de hogesnelheidsinfrastructuur in Nederland loopt al op windenergie sinds 2017


In 2021 werd Thalys erkend voor zijn eco-vriendelijke, sociale en maatschappelijk verantwoorde beleid op het beoordelingsplatform EcoVadis. Thalys behaalde de gouden medaille voor haar inzet en acties met betrekking tot MVO.


De Thalys Experience

Of je nu reist in de Standard, Comfort of Premium klasse, overal is er WiFi aan boord en ben je welkom voor een drankje op hapje in de Welcome Bar. Wil de klant liever een rustige omgeving en een comfortabele stoel, kies dan de Comfort klasse. Om gebruik te maken van al onze services boek je de Premium klasse, dan heb je én een comfortabele plek én er wordt een maaltijd/snack uitgeserveerd, je profiteert van een snellere WiFi verbinding met meer data, je kunt kiezen uit internationale bladen en krijgt toegang tot de Lounges in Brussel en Parijs.


Ontdek Parijs met onze partner deals

- Kom in beweging en bezoek Parijs op de fiets

Wil je Parijs eens op een andere manier ontdekken en optimaal genieten van het verblijf? Ga voor een rustig tochtje met onze partner Paris Bike Tour! En geniet van een korting bij fietshuur of een fietstocht met gids, op vertoon van het Thalys ticket.


- Voordelig toegang tot dé bezienswaardigheden van Parijs voor Thalys reizigers Met de officiële Paris Passlib’ van het VVV van Parijs kan de klant zelf aangeven hoeveel en welke bezienswaardigheden hij graag zou willen bezoeken in Parijs. Er is een ruime keuze uit het culturele aanbod met meer dan 50 activiteiten en de pass is een jaar geldig. Thalys reizigers ontvangen korting op deze Paris Passlib’.


Wist je dat?

Om Parijs van Noord naar zuid te doorkruizen ben je 2 uur bezig, maar vanaf Paris Nord is het maar 1u22 naar Brussel.


Met Thalys ook comfortabel naar de wintersport

Sinds 6 oktober kunnen er weer tickets geboekt worden voor de Thalys Sneeuw. Zo kun je op duurzame wijze afreizen naar de Franse Alpen. De Thalys Sneeuw stopt in Chambéry, Albertville, Moûtiers, Aime-La-Plagne, Landry en Bourg-Saint-Maurice en rijdt elke zaterdag van 24 december 2022 tot 25 maart 2023. De vakantie begint al als je instapt!THALYS Contactpersoon: Lina Wang Tel: +32 (0)2 435 77 42 or +32 (0)4 99 96 80 30 E-mail: liw@thalys.com https://www.thalys.com/ en https://www.thalys.com/nl/nl/ontdek-europa-met-de-trein0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page