top of page
Logo-2024_NL.jpg

Vakantiebeurs 2024: Provence - Alpes - Côte d'Azur

Bijgewerkt op: 13 dec. 2023

Ook dit jaar zal de prachtige regio Provence-Alpes-Côte d'Azur weer aanwezig zijn op de Vakantiebeurs van woensdag 10 t/m zondag 14 januari 2024.

De vakdag vindt plaats op woensdag 10 januari waarbij reisprofessionals deze wereldberoemde regio kunnen (her)ontdekken.


Kom langs en laat je inspireren door de veelzijdigheid die de regio te bieden heeft. De Provence-Alpes-Côte d’Azur en haar aanwezige partners praten je graag bij over de ontwikkelingen en nieuwtjes uit de omgeving en geven je graag tips om je klanten zo goed mogelijk te informeren. Dit jaar belichten zij naast de gezellige campings de adembenemende fiets- en wandelroutes door het afwisselende landschap.


Informatie over de aanwezige partners van deze editie vind je onderaan dit artikel.


OT Roquebrune -Sur-Argens, Vue_Drone_Couverture_2022_15_Web2

Van de Mediterraanse kust tot de schitterende Zuidelijke Franse Alpen, van de verrassende Côte d’Azur tot het okerkleurige landschap van de Luberon: laat je overweldigen door de panoramische uitzichten en pittoreske dorpjes. De regio Provence-Alpes-Côte d’Azur is met zijn gevarieerde landschap de perfecte bestemming voor kampeerliefhebbers, en dat het hele jaar door! En het is ook nog eens goed bereikbaar vanaf Nederland.


De regio is bij uitstek geschikt voor kampeerder. Zij kunnen neerstrijken op een van de traditionele campings, kamperen bij een boer of campings die zich op duurzaam kamperen richten. Uiteraard bieden veel campings luxe accommodaties aan zoals glamping en mobil-homes. Er is voor elke vakantieganger wat wils! Vakantiegangers kunnen neerstrijken aan de kust, langs prachtige meren en midden in de bergen. De natuur hier is mooi ongeacht in welk seizoen men komt kamperen!


Prachtige Provence De gekleurde landschappen, panoramische uitzichten, hooggelegen pittoreske dorpjes en olijfboomgaarden van de Provence weten iedereen te betoveren. De regio heeft een prachtig kleurenpalet. Tel daarbij 300 zonovergoten dagen op en je begrijpt waarom de Provence favoriet was bij grote schilders als Van Gogh en Cézanne.


Wat mag je nou echt niet missen hier? De kliffen van de Colorado Provençal met haar gele, oranje en rode tinten, de indrukwekkende Mont Ventoux – ook wel de reus van de Provence genoemd – de fascinerende Camargue, de paarse lavendelvelden van het Plateau de Valensole in de zomer en niet te vergeten: de duizelingwekkende canyons van de Gorges du Verdon. De Provence belooft een onverwachts avontuur!


Alpes-Maritimes - Parc National du Mercantour - E. Rondeau


Zinderende Zuidelijke-Alpen Er hangt een betoverend sfeer over de bergtoppen van de Zuidelijke Franse Alpen en zijn ongerepte natuur, van lariksbos tot heldere bergmeren. Daarnaast vind je hier vestingwerken van bouwmeester Vauban, charmante bergdorpjes, lokale seizoensproducten van hoge kwaliteit, een flinke dosis gastvrijheid en een ontspannen manier van leven.


Avonturiers komen hier ook aan hun trekken: je kan skydiven, paragliden, kitesurfen of met een heteluchtballon of een ULM over de bergtoppen vliegen. Degenen die liever met beide benen op de grond blijven staan kunnen gaan hiken, rotsklimmen of mountainbiken. Als het tijd is om af te koelen dan kan je de ruige rivieren van Ubaye of de Verdon trotseren met een kano, kayak of raft.


OT Bandol


Charmante Côte d’Azur Tussen Saint-Tropez en Menton, vind je de bruisende Côte d’Azur. Deze streek wordt gekenmerkt door eindeloze kustlijnen, eeuwenoude dorpjes met rood-betegelde daken, knalgele mimosa’s, de parfumstad Grasse en de rijke natuur van het Parc National du Mercantour.


De Côte d’Azur heeft een onweerstaanbare charme. Er worden niet voor niets evenementen van wereldklasse georganiseerd: denk daarbij aan het legendarische Nice Jazz Festival, de grootste mountainbikerace van de wereld bij Roc d’Azur of bewonder ’s werelds mooiste boten en jachten bij Les Voiles d’Antibes & Les Voiles de Saint-Tropez. Liefhebbers kunnen de mooiste tuinen van de Côte d’Azur bezoeken tijdens het Festival des Jardins.

Ontdek zelf waarom de Provence-Alpes-Côte d’Azur zo geliefd is bij Nederlanders!


Les Verguettes - Lavande


Deelnemers Provence-Alpes-Côte d’Azur aan de Vakantiebeurs 2024:

De regio Provence-Alpes-Côte d’Azur heet u van harte welkom op de Vakantiebeurs 2024. Er komen meerdere partners uit de regio naar de beurs die jullie graag bijpraten over alle mogelijkheden voor vakanties, activiteiten, kamperen en tips voor een zo aangenaam mogelijk verblijf!


OT Bandol - Sentier du Littoral


Regionaal Toerismecomité Provence-Alpes-Côte d’Azur : Het regionale bureau voor toerisme van de Provence-Alpes-Côte d’Azur https://provence-alpes-cotedazur.com/en/


Alpes de Haute Provence - Pays du Verdon - R. van Rijn


Roquebrune-sur-Argens Toerisme: Het bureau voor toerisme van de gemeente Roquebrune-sur-Argens https://roquebrunesurargens-tourisme.fr

Nico Gomez - OT Roquebrune-sur-Argens- Village


Campasun:

Aanbieder van 8 campings in de Provence-Alpes-Côte d’Azur https://www.campasun.eu/nl/

Campasun - Camping de La Bonde Sannes


Les Rives du Loup: 3-Sterrencamping vlak bij Nice, in de Maritieme Alpen https://www.rivesduloup.co.uk/

Camping Les Rives du Loup


Ciela Village : Aanbieder van 4-&5-sterrencampings in de Vaucluse en de Verdon https://cielavillage.fr/nl/

Ciela Village - Camping La Rive - Ciela Village


Camping Parc Bellevue : 3-Sterrencamping in Cannes https://parcbellevue.com/accueil.asp

Camping Parc Bellevue - Tobbogan vue aerienne


Camping Serre-Ponçon en Alpes Dauphiné

Gelegen in de Hautes Alpes.


©Camping Le Nautic - Serre-Ponçon.

Camping International

4-sterren camping gelegen in Hyères in de Var bij het strand.


Camp du Domaine

5-sterren camping aan het strand in de Var.


Camp du Domaine © Nico Gomez

Camping Tikayan

Groep met 15 campings in de Var nabij de Middellandse Zee.


© Camping Tikayan

Au Paradis des Campeurs

4-sterren camping met directe toegang tot het strand.


© Le Paradis des Campeurs

Praktische informatie De Vakantiebeurs vindt plaats van woensdag 10 tot en met zondag 14 januari 2024 in de Jaarbeurs in Utrecht. De deuren zijn iedere dag open van 9:30 uur tot 17:30 uur, behalve op vrijdag: dan kun je tot 20.00 uur tussen alle stands blijven rondzwerven. Op woensdag 10 januari vindt de vakdag plaats. Frankrijk is aanwezig met tien deelnemers uit de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur. Tickets zijn online verkrijgbaar op de website van de Vakantiebeurs.


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page