top of page
Logo-2024_NL.png

VR Experience Eternelle Notre-Dame

Bijgewerkt op: 7 nov. 2022

Ontdek de Notre-Dame in een geheel nieuw licht!


Eternelle Notre-Dame is de eerste virtual reality show ooit van de bekendste kathedraal van Parijs. Dit knappe staaltje technologie biedt bezoekers een kijkje in de geschiedenis van de kathedraal, van de middeleeuwen tot de huidige tijd. Een reis van wel 850 jaar!


Op 15 januari 2022 opende Eternelle Notre-Dame haar deuren voor het publiek in La Défense, Parijs. In een speciale ruimte krijgen bezoekers een VR-headset en een rugzak op zodat ze vervolgens op een fantastische en emotionele ontdekkingstocht kunnen gaan in de Cathédrale Notre-Dame de Paris. Dankzij een digitale 3D-modellering wordt het Parijse monument van de grond af aan herbouwd en kan de bezoeker op expeditie gaan in deze wereld. Je ontdekt de geheimen van de kathedraal, maakt kennis met de sleutelfiguren en ziet de meesterwerken die de wereldberoemde dom rijk is. Een unieke reis door de tijd!


Maquette VLD


1240 - Rue Neuve 02


Praktische informatie:

Eternelle Notre-Dame zit in het gloednieuwe Cité de l’Histoire onder de Grande Arche de la Défense in Parijs en is van woensdag t/m zondag geopend. De openingstijden zijn op woensdag t/m vrijdag van 12:00 tot 20:00, op zaterdag van 10:00 tot 20:00 en op zondag van 10:00 tot 19:00. Het laatste tijdsslot is telkens een uur voor sluitingstijd. Het is goed bereikbaar met metrolijn 1 of met de trein: RER A.


De experience duurt 45 minuten en tickets zijn zowel online als ter plekke te verkrijgen. Online tickets zijn te koop vanaf €30,- per persoon. Voor groepen (vanaf 5 personen) geldt online een lager tarief van slechts €20,- per persoon. Er kunnen 50 bezoekers tegelijk per keer naar binnen en er is uiteraard ook een Engelse versie van de VR experience beschikbaar.


De opbrengst komt overigens goed terecht, want 30% van de prijs van elk kaartje gaat naar de instanties gaat die bezig zijn met de restauratie van de Notre-Dame kathedraal.


Planche Orange 8K 11

END Photo immersion 1 © Amaclio Productions

1260 - Chanteur - Tailleur de Pierre


1240 - Nef - 01


2015 - Nef 01


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page