top of page
Logo-2024_NL.jpg

Wereldkampioenschap rugby 2023

Bijgewerkt op: 1 nov. 2022


Alle sportfanaten opgelet! Frankrijk organiseert in 2023 voor de tweede keer in de geschiedenis het wereldkampioenschap rugby en de tickets hiervoor gaan binnenkort in de verkoop. Van 8 september tot en met 28 oktober 2023 zullen de bloedstollende wedstrijden in Frankrijk worden gespeeld. Het evenement heeft daarnaast ook voor het grote publiek veel moois in petto.

We are rugby, we are 2023” is dit jaar het motto. Rugby draait namelijk niet alleen om de sport op het veld, maar het speelt zich ook daarbuiten af. Het draait om gedeelde waarden zoals opoffering, gezamenlijke inzet en respect. Het WK 2023 wil deze waarden breed uitdragen en doet een oproep aan de verwachte 600.000 bezoekers om deze te delen.

52 dagen vol festiviteiten

Er zullen 48 wedstrijden in 10 gaststeden en 9 stadions worden gespeeld en daarnaast beloven de organisatoren 52 dagen lang één groot spektakel voor iedereen, waarbij het niet alleen om sport draait. Het tiende WK rugby vindt precies tweehonderd jaar na het ontstaan van deze sport plaats. Dat is een mooi moment om de banden met het verleden aan te halen en het evenement zeven weken lang groots te vieren.

Het spektakel vindt plaats door heel Frankrijk, maar bovenal in de negen gaststeden waar de wedstrijden gespeeld zullen worden: Bordeaux, Lille, Lyon, Marseille, Nantes, Nice, Saint-Denis, Saint-Etienne en Toulouse. Andere steden krijgen ook de kans om als gastheer op te treden, namelijk als base camp voor de teams die zich voor de finales hebben gekwalificeerd. Je kunt de spelers tijdens publiek toegankelijke trainingen aanmoedigen in onder andere: Le Touquet, Versailles, Libourne, La Baule, Avignon en Montpellier.

‘We Love 2023 Tour’: de trein van het WK Rugby Op 21 juli klonk het fluitsignaal voor de speciale WK-Rugby-trein die in 144 dagen door heel Frankrijk toert. Deze speciale tentoonstellingstrein leidt de festiviteiten in die over een jaar plaats zullen vinden. De trein stopt op 50 Franse stations waar bezoekers aan boord kunnen stappen en door middel van virtual reality alvast in de stemming kunnen komen voor de grote openingsdag van de kampioenschappen op 8 september in het Stade de France. Ook worden zowel de deelnemende teams gepresenteerd als de diverse initiatieven waarmee de organisatie een positieve bijdrage aan de maatschappij wil leveren, zoals bijvoorbeeld Rugby au Coeur, Campus 2023, Mêlée des Choeurs, en XV de la Gastronomie

Promotiecampagne Sharing French Flair van Atout France, regio’s en speelsteden

Een jaar voor de start van de competitie lanceert Atout France samen met het regionale VVV van Hauts-de-France, Auvergne-Rhône-Alpes, Provence-Alpes-Côte d’Azur, Occitanie, Nouvelle-Aquitaine en de VVV kantoren van Lille, Lyon, Saint-Etienne, Marseille, Nice, Toulouse en Bordeaux de promotiecampagne Sharing French Flair. Daarmee promoten wij de eigen identiteit van elke regio, en delen wij onze creativiteit en onverschrokkenheid, de typische French Flair, met de internationale bezoekers. In de aanloop naar het sportevenement zullen er nog meer campagnes volgen.

Persbericht campagne:

Press release - SharingFrenchFlairRWC2023
.pdf
Download PDF • 333KB

Bekijk ook de campagne video


Tickets en kaartverkoop De kaartverkoop voor alle 48 wedstrijden van de Rugby World Cup 2023 – dus van openingswedstrijd tot de finale – gaat van start op 13 september 2022 om 18:00 uur. Rugbyfans kunnen nu alvast een account aanmaken en lid worden van de 2023 Family, waarmee ze straks als eerste toegang hebben tot de voorverkoop en in aanmerking komen voor diverse exclusieve aanbiedingen rondom het WK rugby 2023.

Er kan gekozen worden uit vier zitplaatscategorieën bij elke wedstrijd:

- Categorie 1: zit plaats op de zijtribune

- Categorie 2: zitplaats op de hoektribune

- Categorie 3: zitplaats achter de doellijn, in het midden van de tribune

- Categorie 4: zitplaats achter de doellijn, onder- of bovenaan op de tribune

Meer informatie vind je op de officiële website van de online kaartverkoop voor het WK Rugby 2023.

Voor een exclusieve VIP-ervaring (in Saint-Denis, Nantes en Toulouse) kun je je ook inschrijven voor de ‘Village Experience’, waarbij je voor en na de wedstrijden toegang hebt tot het gezellige Rugby Village op loopafstand van het stadion. Geniet van lokale hapjes en drankjes, optredens en bekende figuren uit de rugbywereld die hun opwachting maken. Lees meer over de verschillende arrangementen op de officiële hospitality-pagina.


Voor de laatste informatie over het WK Rugby bekijk onze website : https://nl.france.fr/nl/campagne/wk-rugby-frankrijk


Fotocredits: Stade de France Saint-Denis©Xavier Muyard, Streetart station Lyon© Groupama Stadium-Stéphane Guiochon, Rugby match familie© Isabelle Picarel - FFR

1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Ruth Riordan
Ruth Riordan
Sep 26, 2022

123

Like
bottom of page