top of page
Logo-2024_NL.png

Wintersportvakantie Frankrijk 2021-2022: welke protocollen

Bijgewerkt op: 15 dec. 2021

Enkele hooggelegen wintersportplaatsen openen hun deuren al eind november maar vanaf 18 december kun je bijna overal in de Franse skioorden op lange latten de helling af. Daar wordt erg uitgekeken naar de komst van toeristen uit het buitenland. Maar die willen natuurlijk graag weten hoe het precies zit met de protocollen omtrent het Coronavirus? Bekijk hieronder het laatste protocol m.b.t. de situatie in de wintersportplaatsen


Protocole 2022 - NL - 14 Decembre - WEB
.pdf
Download PDF • 1.27MB

Globaal gezegd moet je de Europese digitale gezondheidspas (‘pass sanitaire’) tonen bij het binnengegaan van publieke binnenruimtes zoals restaurants, bars, musea, theaterzalen, fitness ruimte, zwembad of bij het betreden van accommodaties die deze faciliteiten bieden. Ook moet deze pass getoond worden voor toegang tot de skilift. Het mondkapje dient gedragen te worden bij gemeenschappelijke ruimtes als winkels, restaurants (niet wanneer je aan het eten bent), ontvangstruimtes, skilift en in het openbare vervoer en op het perron.

De lokale partners zorgen ervoor dat er hygiene gel beschikbaar is en dat plekken die vaak aangeraakt worden voortdurend gedesinfecteerd worden.

Let op: voor geldigheid van de Europese digitale gezondheidspas voor toegang tot activiteiten in Frankrijk zoals restaurants, skiliften, etc gelden andere regels dan in Nederland, namelijk:

- Vanaf 15 december 2021 geldt dat voor iedereen van 65 jaar en ouder hun coronabewijs zijn geldigheid verliest, 7 maanden na toediening van hun laatste prik (2e vaccinatie van Pfizer, Moderna, etc). Het boostervaccin moet dan voor het einde van deze 7 maanden gezet zijn om de geldigheid te behouden.

- Vanaf 15 januari 2022 geldt deze verplichting ook voor iedereen van 18 jaar en ouder.

- Met ingang van 15 december 2021 geldt voor mensen die het Janssen-vaccin toegediend hebben gekregen, dat hun coronabewijs zijn geldigheid verliest na 8 weken na toediening van die dosis, tenzij ze voor het einde van deze termijn een boostervaccin van het type RNA hebben gekregen.

Deze regels gelden voor iedereen in Frankrijk, ook voor vakantiegangers uit het buitenland.

Voor toegang tot Frankrijk gelden nog wel de regels zoals in Europa is afgesproken: -Een bewijs van volledige vaccinatie, of

-Een herstelbewijs van corona, of

-Een negatief testbewijs (PCR of antigeen) van minder dan 72 uur en voor landen onder toezicht (waaronder Nederland, België en Duitsland) minder dan 24 uur oud.

Reizigers van 12 jaar en ouder moeten daarnaast een verklaring op erewoord inzake de afwezigheid van symptomen over te leggen. De Engelstalige versie van dit document kan je hier downloaden (Externe link)

Photocredits: ©Agence Urope

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page