top of page
Logo-2024_NL.png
PARIJS

De Franse hoofdstad Parijs staat ook wel bekend als de lichtstad. De Eiffeltoren schittert je ’s avonds tegemoet en met de kerst zal heel Parijs oplichten door de feestverlichting.

Is je klant nog nooit in Parijs geweest? Dan mag hij zeker de bekende attracties als de Notre Dame, Sacré Coeur, de Eiffeltoren en de Champs Elysées niet missen. Naast deze bekende attracties is er natuurlijk nog veel meer te ontdekken in Parijs.

Modestad

Parijs staat ook bekend als modestad. In de Rue de Faubourg st. Honoré vind je de winkels van grote modemerken als Dior en Chanel. Voor alternatieve boetiekjes stuur je je klant naar de wijk net boven Les Halles. In het zesde arrondissement, net onder de Seine, zijn verschillende trendy boetiekjes. Een andere prima winkeltip voor je klant is de Joodse wijk Marais, met veel artistieke winkels.

Parijs en kunst

Kunst is er in Parijs genoeg te vinden. Het wereldberoemde museum het Louvre heeft als hoofdattracties de Mona Lisa van Leonardo da Vinci en de Venus van Milo. Het museum is gevestigd in de residentie van de oude Franse koningen. Andere bekende musea in Parijs zijn Centre Pompidou voor moderne kunst, Museé d’Orsay over Franse kunstgeschiedenis en musea over Picasso en Rodin.

Jardin du Luxembourg

Is je klant op zoek naar rust tussen alle attracties in? Echte Parijzenaars gaan naar het park ‘Jardin du Luxembourg’. De tuinen van dit park zijn aangelegd rond het Palais du Luxembourg in het zesde arrondissement van Parijs. Doordeweeks zitten veel studenten rondom de vijver te lezen of te studeren. In de weekenden is het park het domein van gezinnen en kinderen.

Hotels

Parijs heeft bijna 1500 hotels, daar zit vast iets tussen wat bij jouw klant past. Hotels zijn er in alle prijsklassen. Naast traditionele accommodaties vind je designhotels, hightech- en romantische hotels. Populair zijn de boetiekhotels en milieuvriendelijke acco’s.

Eten en drinken

Je klant vindt in Parijs ontelbaar veel restaurants, van eenvoudig tot peperduur. Wil je klant iets bijzonders? Er zijn twee restaurants op grote hoogte, in de Eiffeltoren en bovenin het Centre Pompidou. Op de bovenste verdieping van het Kenzogebouw eet je klant in het hippe en ultramoderne fusionrestaurant Kong. Wil je klant zelf de Franse kookkunsten onder de knie krijgen? Dan is een kookcursus in de stad een leuk idee.

Parijs verkennen

Je klant verkent Parijs op verschillende manieren. Een Nederlandse manier is per elektrische fiets. Het onbekende gedeelte verken je met een gids van ‘Paris Charms and Secrets’. Er zijn veel ludieke rondleidingen door de stad, per fiets of segway. Ook met het openbaar vervoer reist je klant kriskras door de stad. Parijs heeft een uitgebreide busdienst en een netwerk van metro’s en treinen die goed op elkaar aansluiten.

PARIJS REGION

Ile-de-France is de streek rondom Parijs, met negen koninklijke steden, talloze vaarwegen, meer dan 400 parken en tuinen, middeleeuwse dorpen en Cisterciënzer abdijen.

Versailles, Fontainebleau, Provins en natuurlijk de oevers van de Oise zijn voorbeelden van het fascinerend erfgoed in Ile-de-France. De lichtstad Parijs biedt een mix aan geschiedenis, kunst en romantiek.

Enkele hoogtepunten van de regio: Parijs, de kastelen van Versailles, Fontainebleau en Vaux-le-Vicomte, de basiliek van Saint-Denis, de vlooienmarkt van Saint-Ouen en Disneyland Resort Paris.

Met meer dan zestig banen neemt de regio Paris Ile-de-France de eerste plaats onder de Franse golfregio’s in. Deze banen bereik je gemakkelijk vanuit Parijs per spoor of met de auto.

Ile de France was populair onder impressionistische schilders. Vincent van Gogh is met zijn broer Theo begraven in Auvers-sur-Oise. Een dorp geheel in het teken van impressionistische schilders met onder meer de Herberg van Ravoux, het kasteel van Auvers, het Huis van Dokter Gachet en een Absintmuseum.

In de Grote Stal van het kasteel van Versailles is een ruiterschool gevestigd die ook bezocht kan worden: De Academie van het ruiterspektakel die onder leiding van Bartabas staat, de stichter van het Ruitertheater Zingaro

Departement Yvelines let op de kleintjes en verleent kortingen voor kinderen tijdens Franse schoolvakanties op musea, activiteiten en in restaurants. Aanraders: Parc Miniature, kastelen van Breteuil en Monte Cristo, het speelgoed museum, dierenpark en kasteel van Thoiry, De moestuin van de koning, boomklimpark Aventure Aventure, het enorme vrijetijdspark van St-Quentin.

Voor meer informatie:

Parijs : www.parisinfo.com (Nederlandstalige versie) of neem hier een kijkje.
Bekijk ook het Engelstalige professionals gedeelte van deze site: http://en.convention.parisinfo.com/

Parijs region : www.visitparisregion.com 

BLOG BERICHTEN
bottom of page