top of page
Logo-2024_NL.png

Explore France: Avignon, slaat een brug naar duurzamer toerisme

Bijgewerkt op: 7 dec. 2022

Cultuurstad Avignon, een Unesco-werelderfgoed, focust in zijn toeristische beleid de op vijf thema's: biodiversiteit, duurzaam consumeren, participatie, schoon vervoer en rust in de stad.

Voetgangers en fietsers profiteren in de binnenstad van steeds meer autovrije zones. Op woensdag- en zaterdagmiddagen wordt bovendien een aantal grote verkeersaders afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Tijdens het beroemde Theaterfestival in juli verandert de hele binnenstad van 13.00 tot 02.00 uur in een voetgangersgebied.

Buiten de binnenstad liggen tal van parkings waarvandaan gratis pendelbusjes de bezoekers naar het centrum brengen. Sowieso zijn er veel mogelijkheden qua openbaar vervoer zoals de tram: een bezoek aan Avignon betekent geen stress, en een grote toegankelijkheid voor gehandicapten en gezinnen met kinderen.

Het Office de Tourisme heeft het label Accueil vélo en heet fietsers van harte welkom met nuttige informatie over onderdak, fietsroutes, het weer en reizen per openbaar vervoer.

Onze goed bewegwijzerde fietsroutes zijn een ideale manier om zowel het rijke erfgoed van Avignon te ontdekken als ook het 700 hectare grote Ilel de la Barthelasse, een groen eiland dichtbij de historische binnenstad. Op de Rhône kan worden gekanood of ge-SUPt.

Avignon is niet alleen de hoofdstad van het department Côtes du Rhône, maar ook een epicentrum van de Provençaalse gastronomie. En extra goed nieuws: veel chefs gaan voor duurzaamheid en werken met veel respect voor Moeder Aarde, seizoensproducten, dierenrechten en een gezondere voeding in het algemeen.


MEER INFORMATIE

Avignon Tourisme

Contactpersoon: Marianne Coulomb,

Tel: +31 (0)4 90 27 51 14 en +33 (0)6 46 90 15 77


INTERNET EN SOCIAL MEDIAFotocredits: Canoes en Place Crillon©EmpreinteDAilleurs, fietser©SylvieVilleger, vanuit de lucht ® Product Air, Teinturiers©PhBar

0 opmerkingen

Comments


bottom of page