top of page
Logo-2024_NL.jpg

Explore France: Bourgogne en Montagne du Jura

Bijgewerkt op: 7 dec. 2022

De leukste steden, de mooiste natuur

Voor Nederlanders zijn de Bourgogne en bergen van de Jura binnen een dag uitstekend te bereiken. Perfect voor wie toe is aan meer tijd voor zichzelf, wijdse natuur, nieuwe ervaringen en nieuwe gezichtspunten.

Het zijn bestemmingen om naar te verlangen en om te kiezen, keer op keer opnieuw.


Les Hautes Combes in de Jura vormen een vriendelijke en toegankelijke omgeving om te genieten van de mooiste berglandschappen. Er zijn trajecten uitgestippeld voor wandelaars en fietsers op alle niveaus. Of je nu kiest voor de gezellige routes van Vélo & Fromages of voor de machtige Grande Traversée du Jura, overal geniet je als wandelaar, fietser of ATB'er van de ongerepte natuur.


Qua onderdak zijn er weer mooie en rustige kwaliteitsadressen bij gekomen voor het hele gezin. Zoals La Ferme du Lanchet, een vijfsterrengite in Lamoura (skigebied van Rousses) met een eigen hot tub en sauna. Het Domaine de l’Authentique biedt vijf luxe chambres d’hôtes en drie fraaie huisjes in een eeuwenoud bos vol dennen en sparren.


In Dijon, in de Bourgogne is net de Cité Internationale de la Gastronomie & du Vin geopend. Een bezoek aan deze razend interessante plek blijft je nog lang heugen, niet alleen om de exposities, maar ook vanwege de vele (delicatessen)winkels en alle smaakexplosies in het village gastronomique met z'n vijf restaurants. En niet te vergeten de wijnproeverijen van de gezamenlijke Bourgondische wijnprofessionals.


Vanuit de cité kun je per fiets direct van start op de Route des Grands Crus, en koersen op Beaune. Die stad haal je zeker als je kiest voor zo'n comfortabele e-bike!


In Dijon openen binnenkort drie nieuwe hotels: in de loop van 2022 het Aloft Hotel Dijon en volgend jaar een Mama Shelter in de binnenstad en een Curio Collection by Hilton in de Cité Internationale de la Gastronomie & du Vin zelf.


MEER INFORMATIE

Bourgogne en Montagnes du Jura

Contactpersoon: Véronique Beigenger, Verantwoordelijke Pers en Promotie

Tel: +33 (0)3 80 28 02 98 en +33 (0)6 87 06 82 72


INTERNET EN SOCIAL MEDIA

Internet Montagnes du Jura: www.montagnes-du-jura.fr

Fotocredits: ©Alain DOIRE-BFC_Tourisme, ©Catherine DEMOLY-BFC_Tourisme


0 opmerkingen

תגובות


bottom of page