top of page
Logo-2024_NL.png

Explore France: Corsica, droomeiland op 2 uur vliegen

Bijgewerkt op: 7 dec. 2022

Corsica is het meest bergachtige, groene en gevarieerde eiland in het mediterrane gebied. Met voor toeristen en bezoekers een grote rijkdom aan natuurlijk en cultureel erfgoed. En niet te vergeten een eigenzinnig, interessant karakter en een meer dan verrukkelijke culinaire traditie.


De combinatie van zee en bergen staat garant voor verrassende arrangementen en programma’s, of u nu reizen samenstelt voor gezinnen of voor groepen vrienden, collega’s en zakenmensen. Corsica is ideaal voor zowel actieve, nieuwsgierige reizigers als voor mensen die liever rustig aan doen


Veel bezoekers zijn strandgasten en zonaanbidders. Zij komen vooral voor de kunstlijn van duizend kilometer, die vele zandstranden en ook grote stukken ongerept landschap telt.Andere Corsica-gangers trekken liever het binnenland in met z’n gevarieerde natuur, culturele verrassingen en buitenactiviteiten. Of zoeken de zee op om te watersporten. Of zijn niet weg te slaan uit de mooie, bruisende stadjes op het eiland.


Onderdak vind je op Corsica in alle soorten en maten: campings, vakantiedorpjes, hotels (van twee tot vijf sterren), charmante vakantiewoningen. Je zoekt hier - gelukkig - tevergeefs naar grote hotelketens en mega resorts: de meeste hotels zijn bescheiden van opzet. Vaak zijn het familiebedrijven.


De lage bevolkingsdichtheid en de alom aanwezige ruige natuur maken Corsica een oase van rust. De recente pandemie liet zien hoe belangrijk het is om in de nabije omgeving zulke uitwijkgebieden te hebben. De natuurlijke ruimte is een grote en kostbare luxe.


Deze zomer vlieg je met Transavia in 2 uur tijd van Rotterdam naar Bastia. Corsica is de meest nabije 'exotische' eilandbestemming!


Natuurbescherming en lokale ontwikkeling zijn de pijlers onder het duurzame toerismebeleid, dat zijn vruchten begint af te werpen. Steeds meer partners in de branche verkleinen hun ecologische voetdruk en dragen bij aan een schonere werkwijze. Genieten van Corsica én goed zijn voor het eiland: het kan hand-in-hand.


In 2022 stelt het Agence du Tourisme de la Corse ieder maand een ander thema centraal tijdens evenementen, markten en festivals. In april gastronomie, in mei fietsen en motoren, in juni kunst en cultuur, in september het water in al zijn verschijningsvormen en in oktober verandert dat water in wijn!


Groot nieuws voor actieve en sportieve fietsers! Vanaf dit jaar kan de complete Grande Traversée (GT 20) worden gereden: 600 kilometer van noord naar zuid, van Bastia naar Bonifacio, via binnenwegen en door vele dorpjes. Met een e-Bike kan de tocht in twaalf mooie etappes worden volbracht. Of neem langer de tijd! MEER INFORMATIE

Agence du Toursime de la Corse

Contactpersonen: Françoise Mélard-Peretti en Jean-Philippe di Grazia, verantwoordelijk voor o.a. Nederlandse markt

Tel: Françoise: +33 (0)4 95 51 77 42 en +33 (0)6 76 80 87 71; Jean-Philippe: +33 (0)4 95 51 77 78


INTERNET EN SOCIAL MEDIAFotocredits: Pigna Algajola, Pozzi Bastellica, GT20 fietsroute en charcuterie©ATC S.Alessandri

0 opmerkingen

Comments


bottom of page