top of page
Logo-2024_NL.jpg

Explore France: Dijon, een stad met smaak

Bijgewerkt op: 7 dec. 2022

In Dijon draait alles om smaak! Rond de stad liggen schitterende wijngaarden waar een aantal van de beroemdste wijnen ter wereld wordt gemaakt. Deze omgeving is een inspiratiebron voor vele gastronomische restaurants, eetkelders en de jonge talenten van de bistronomische revolutie. Ze hangen allemaal hetzelfde motto aan: gij zult uw klanten verwennen met 100 % lokale producten en verfijnde specialiteiten.


Oude stenen en fris groen

Cultuurliefhebbers smullen er ook, zoals van het weelderige Paleis van de Hertogen van Bourgogne, de gotische kerken en kathedralen, de magnifieke herenhuizen met hun glanzende keramische pannendaken: de Bourgondische hoofdstad herbergt oneindig veel schatten.

En is ook groen: op een steenworp van de binnenstad kun je een frisse neus halen langs de oevers van het kanaal van Bourgogne. Wandelend, maar ook op de fiets of de solex.


Het hele jaar feest

's Avonds gaat het genieten moeiteloos door: de culturele agenda is altijd rijk gevuld met feesten en evenementen. En een wijnkelder is er zo veranderd in een concertzaal! Voor een gezellig besluit van de avond staan de talloze café's en bars in de stad garant.


Nieuws:

Begin mei 2022 is de Cité internationale de la gastronomie et du vin van Dijon geopend op een terrein van 6,5 hectare vlak bij de historische binnenstad en liggend aan de Route des Grands Crus. Het veelzijdige centrum is een ode aan de Franse wijn en gastronomie en gaat ongetwijfeld een vaste rol spelen in het leven in Dijon dankzij de vele culturele, commerciële, toeristische, recreatieve, pedagogische en zakelijke kanten en kansen die het biedt. www.citedelagastronomie-dijon.fr


Klassieke activiteiten in Dijon zijn het meedoen aan een workshop mosterd maken, het deelnemen aan een bijzondere wijnproeverij en het bezoeken van het wijngebied van de Bourgogne, via de Route des Grands Crus. Maar denk ook eens aan een workshop street art of een smakelijke wandeling door de mooie natuur!


MEER INFORMATIE

Destination Dijon

Contactpersoon: Thomas Desmurs, Manager Sales & Development

Tel: +33 (0)3 80 44 11 57 en +33 (0)6 84 03 37 09


INTERNET EN SOCIAL MEDIA


Fotocredits: uitzicht vanaf de tour_philippe_le_bon©Ville_de_Dijon, Domaine de la Cras ©Ville de Dijon, CIGV Dijon_18fevrier22©Francois Weckerle

0 opmerkingen

Comments


bottom of page