top of page
Logo-2024_NL.jpg

Explore France: Isère, lust voor het oog, goed voor het hart

Bijgewerkt op: 7 dec. 2022

De Isère ligt midden in de Franse Alpen en bestaat voor meer dan de helft uit groene ruimte. Hoofdstad Grenoble is dit jaar zelfs uitgeroepen tot de Groene Hoofdstad van Europa. Het is een stad die je vanuit andere grote Europese steden gemakkelijk per trein bereikt. Naast Grenoble is ook Vienne een stad met een rijk verleden en een prima uitvalsbasis voor dagtrips naar de natuur.

De drie natuurparken van de Isère - Les Ecrins, Le Vercors en La Chartreuse - vormen een uniek en ideaal decor voor om lekker buiten bezig te zijn. Hierbij geldt: hoe rustiger hoe beter. Al het moois van de Isère ontdekken doe je het best in een kalm tempo, om geen detail te missen.

Van de oevers van de Rhône tot de toppen van de Alpen: de Isère biedt een grote variatie aan landschappen. Al die schoonheid ontdekken als fietser of wandelaar levert meer energie op dan het je kost. Heuvels, boerenland, bossen, bergweiden, karakteristieke dorpen en grote meren: de Isère in een lust voor het oog en goed voor het hart.

Er zijn 18 routes gemaakt speciaal voor E-bikes, ideaal om de natuur, de cultuur, het erfgoed, de gastronomie en ook de bewoners van de Isère te leren kennen.

Fans van der Tour de France kunnen dit jaar weer genieten van een etappe naar de Alpe d’Huez, op de Nationale Feestdag 14 juli.

En de inwendige mens? Daarmee komt het helemaal goed dankzij streekproducten als de kruidenlikeur Chartreuse, de kaas Bleu du Vercors AOP en de eigen unieke ravioli.

De Isère is in alle opzichten een heerlijke wereld, het hele jaar door!


MEER INFORMATIE

ALPES ISHERE

Contactpersoon: Anne Fraysse, Business Developer

Tel: +33 (0)4 67 00 38 37 en +33 (0)6 37 29 70 20


INTERNET EN SOCIAL MEDIAFotocredits: Lac de Valbonnais©Pierre jayet, L’Obiou©les Droners, Le lac Fourchu (Taillefer – Matheysine)©Pierre_Jayet, Refuge La Lavey en Véloroute 63©AGelin,

0 opmerkingen

Comments


bottom of page