top of page
Logo-2024_NL.jpg

Explore France: Kasteel Chambord

Bijgewerkt op: 7 dec. 2022

Klassieke schoonheid met nieuwe charmes

Het kasteel van Chambord heeft als uitzonderlijk bouwwerk een welverdiende plaats gekregen op de Unesco-werelderfgoedlijst. Het prachtige monument - bij Blois in de Loirevallei - is onmiskenbaar geïnspireerd door de ideeën en ontwerpen van Leonardo da Vinci.

Het totale domein is zo groot als Parijs en herbergt vele kilometers aan mooie wandel- en fietspaden, waaronder een deel van La Loire à vélo. Je geniet onderweg van prachtig landschappelijke schoon met een bijzondere - en beschermde - flora en fauna.


Het kasteel zelf is een van de verbluffendste gebouwen uit de 16e eeuw. Een absolute must see is de dubbele wenteltrap. Maar ook de kamer van Frans I, de fraai gemeubileerde ontvangstruimtes, de panoramaterrassen en de Franse tuinen zijn het bewonderen waard.


In het kader van meer duurzaamheid wordt het de bezoekers eenvoudig gemaakt om locavore te zijn: in de winkels en restaurants wordt veel gewerkt met ter plekke geproduceerde groentes, honing en de eigen wijn vanChambord.


Nieuw:

· wijnproeverijen voor groepen van de lokale rode Chambord-wijn

· begeleide tour (voor groepen) door de organische groentetuinen

· de nieuwe zaal Chambord 1939-1945 en de kinderkamers

· hotel-restaurant Relais de Chambord**** met 55 kamers en suites


Bezoek en activiteiten: begeleide bezichtigingen (klassieke of VIP-tours), op pad met de HistoPad, voorstellingen met paarden en roofvogels, verhuur van fietsen, bootjes en E-bikes. En speciaal voor groepen: dineren op het kasteel. MEER INFORMATIE

Kasteel Chambord, park en tuinen

Contactpersoon: Elodie Monfray, commercieel medewerker

Tel: +33 (0)2 54 50 40 10 en +33 (0)7 71 44 34 96


INTERNET EN SOCIAL MEDIAFotocredits: Franse tuin - fietsen Chambord-©-Ludovic-Letot, parade kamer Chambord-wijnproeverij-paarden&roofvogelshow © Léonard de Serres, elektrisch bootje©Domaine national de Chambord - Victor Hemery

0 opmerkingen

Comments


bottom of page