top of page
Logo-2024_NL.png

Explore France: Luberon, Coeur de Provence, natuurlijker dan ooit

Bijgewerkt op: 7 dec. 2022

De Luberon was altijd al een bestemming 'puur natuur' en tegenwoordig meer dan ooit. Er is hard gewerkt aan nieuwe fietsroutes, zoals de lus rond Gordes (trajecten van 14 tot 69 kilometer) en ook de Véloroute du Calavon: 40 kilometer veilig fietspad als onderdeel van de EuroVélo nummer 8.


Wat de Luberon als wandelbestemming betreft: samen met het departement en de organisatie FFRandonnée gaan we het label Compagnons de Route introduceren. Via dit label kunnen wandelaars straks moeiteloos de beste adressen om hun tochten en vakanties tot een groot succes te brengen.


Ook hebben we een informatiedossier opgesteld om hoteliers en gasten bewust te maken van de ecologische aspecten van toerisme. Het geeft tips over waterbesparing, afvalscheiding, gedragsverandering en ook over het voorkomen van brand in de natuur.


In 2022 komt er veel aandacht voor het belang van herbronnen, het opdoen van nieuwe ervaringen en het belang van frisse lucht in een nieuwe omgeving. Qua accommodaties zien we een verheugende groei in de sector agrotoerisme en duurzame verblijven.


Via een evenement als de Tour du Vaucluse Historique - op 22 oktober 2022 - kunnen we een mooie mix maken van fietsen, natuur en historische kennisoverdracht. Qua deelnemers wordt gemikt op binnen- en buitenlandse toeristen en hun vintage dan wel moderne fietsen. De Tour brengt ze over allerlei wegen en weggetjes in het achterland van de Luberon, de heuvels van de Vaucluse en het wijngebied.


Avontuur, gastronomie, nieuwe ervaringen in de buitenlucht: dat is de rijkdom van de Luberon.


MEER INFORMATIE

Luberon, Coeur de Provence Tourisme

Contactpersoon: Bianca Ogel, Marketing en Incoming

Tel: +33 (0)4 90 71 63 65 en +33 (0)6 08 94 83 01

INTERNET EN SOCIAL MEDIAFotocredits: ©OT LMV Lagnes, Wandelen in de Luberon©M. Raffier, Luberon HD - @fmr_travelblog, Lavendel en Gordes©P.Giraud - OTLMVs0 opmerkingen

Comentários


bottom of page