top of page
Logo-2024_NL.png

Explore France: Lyon, art de vivre op z'n Frans

Bijgewerkt op: 7 dec. 2022

Wandelen door Lyon betekent ronddwalen door tweeduizend jaar geschiedenis. Alle wijken met Unesco-status vertellen een eigen verhaal: de heuvel Fourvière dat van de antieke oudheid, de binnendoorgangen in Vieux-Lyon getuigen van middeleeuwen en renaissance, het Presqu’île tussen Rhône en Saône ademt elegantere tijden terwijl de hedendaagse wijk Confluence bruist van de creativiteit.


Ervaar het in je eigen tempo, op je E-bike, met een Segway, vanaf een schip op de Rhône of de Saône of op weer een andere manier. En zie met eigen ogen waarom de Lyonnais zo gepassioneerd zijn over hun stad.

Hoofdstad van de Gastronomie

Lyon draait om eten en drinken, en dat is niet vreemd gezien de inspirerende omgeving rond de stad. Over de hele wereld zijn Lyons gezellige bistro's - de bouchons - bekend, maar ook zijn sterrenrestaurants gooien mondiaal hoge ogen. Net als alle innovatieve jonge chefs die de stad rijk is. Smaakpapillen draaien hier overuren, ook vanwege alle proeverijen en kookworkshops die er zijn!


Bijzondere beleving?

Een hit van de afdeling culturele ervaringen: ontdek hoe het leven was in een negentiende-eeuws zijdeatelier, tijdens een weefdemonstratie. Ook très Lyon: de muurschilderingen van de nieuwste generatie street artists. Op allerlei gebied kun je workshops bijwonen, gegeven door echte vakmensen.


Voor een wijdse blik over Lyon: klim naar het dak van de basiliek van Fourvière of de koepel van de Opéra de Lyon. Zo ontdek je en passant ook hoe deze voor Lyon zo karakteristieke gebouwen in elkaar zitten.


Verantwoord toerisme

Lyon heeft duurzaam en verantwoord toerisme in zijn hart gesloten. Er wordt dan ook gewerkt met respect voor het milieu en met de focus op het welzijn van bewoners en bezoekers. Doel is een authentiek aanbod te realiseren dat probleemloos toegankelijk is voor iedereen. Voor professionals in de reisbranche staan we klaar om ieder programma zo duurzaam mogelijk te maken.


MEER INFORMATIE

ONLY LYON Tourism and Conventions

Contactpersoon: Eléonore Delenne, Chargée de Promotion

Tel: +33 (0)4 72 77 72 31 en +33 (0)6 30 29 57 54


INTERNET EN SOCIAL MEDIAFotocredits: ©shutterstock_Martin M303,berges du rhone copyright Tristan Deschamps, Quenelle de Brochet sauce Nantua ©Julien Bouvier, Vieux-Lyon By night ©KromGalerie

0 opmerkingen

Comments


bottom of page