top of page
Logo-2024_NL.jpg

Explore France: Musée de la Romanité

Bijgewerkt op: 7 dec. 2022

Een nieuwe ster aan het firmament: het Musée de la Romanité in Nîmes. Sinds 2021 is dit museum een prachtige aanwinst voor het toeristisch aanbod in Sud de la France. En vergeet meteen alle oude ideeën die het woord archeologie misschien oproept: hier beleef je een unieke reis naar de verre Oudheid. En zie en voel en begrijp je al snel waarom Nîmes het Franse Rome wordt genoemd.

Er is volop gebruik gemaakt van de nieuwste technieken qua multimedia, virtual reality en grootformaat audiovisuele projectie. De vaste collectie, de geschiedenis van de stad, de mooiste gebouwen van Nîmes: een bezoek aan het Musée de la Romanité is als een openbaring. En het gebouw is een ultramoderne plek om sowieso graag te willen zijn. Je kunt er eten in een restaurant met zicht op de Arena, wandelen door de archeologische tuin, genieten van het uitzicht over de stad vanaf het dakterras en ook prettig vergaderen in een van de zakelijke ruimtes.

Naast de permanente tentoonstelling is er een tijdelijke tentoonstelling over de invloed die de Etrusken hebben gehad in Zuid-Frankrijk en het mediterrane gebied, in samenwerking met het Uffizi-museum in Florence (tot 23 oktober 2022).

MEER INFORMATIE

SPL Culture et Patrimoine, Musée de la Romanité

Contactpersoon: Christophe Garritano, Commercieel Manager

Tel: +33 (0)4 48 21 21 40 en +33 (0)6 50 33 17 89


INTERNET EN SOCIAL MEDIA



Fotocredits: ©Stéphane Ramillon - Ville de Nîmes, ©Olivier Arques - Musee de la Romanite- Nimes

0 opmerkingen
bottom of page