top of page
Logo-2024_NL.png

Explore France: Nausicaa, grootste zeecentrum in Europa

Bijgewerkt op: 7 dec. 2022


Spectaculair en leerzaam

Het centraal langs de Opaalkust gelegen Nausicaá in Boulogne-sur-Mer neemt je mee voor een duik in de Oceaan! Het door UNESCO erkende zeecentrum is één van de grootste in Europa gewijd aan de ontdekking van het marine universum en maakt bezoekers eveneens bewust van het belang van de bescherming daarvan.

Scheep met je gezin, klasgenoten of vrienden in voor een onvergetelijke dag 'in zee' en ontmoet meer dan 58.000 dieren, waaronder vele vissen, kwallen maar ook zeeleeuwen, roggen en haaien die je zo van dichtbij kunt bewonderen.


Drie ludieke parcours voor een duik in de onderwaterwereld

Er zijn drie ludieke parcours die jou alle geheimen en rijkdommen laten ontdekken, maar die jou ook bewust maken van de kwetsbaarheid van deze onderwaterwereld: -‘Op reis in volle zee’ met een reproductie van het eiland Malpelo, ter hoogte van Colombia. Bewonder het spektakel van de Oceaan door de grote glaspartij met een hoogte van 5 meter en een lengte van 20 meter, en sta oog in oog met adembenemende diersoorten zoals grijze haaien, mantaroggen, scholen fonkelende vissen en nog veel meer!

-'In het oog van de klimaatorkaan' met een overweldigende zaal van 430 m², koraalriffen en mangroven, waarbij duidelijk wordt welke effect het veranderende klimaat heeft

-'Over kusten en mensen' waarbij de relatie tussen mens en zee centraal staat (wat doet de zee voor ons) en je meer te weten komt over verschillende ecosystemen in de wereld.

Alle ruimtes zijn zo ontworpen dat je je heel dicht bij de dieren voelt en een unieke zintuiglijke ervaring beleeft! En wie de dieren echt wil voelen kan terecht in het roggen aai bassin (ook voor de roggen is dit een fijne ervaring).


Bewustwording en onderzoeksprojecten

Sinds 1991 spant Nausicaá zich in om het publiek bewust te maken van de problemen die gelinkt zijn met de bescherming van de oceanen. In 30 jaar tijd werden meer dan 18 miljoen bezoekers bewust gemaakt van de schoonheid en de broosheid van de Oceaan; 5,2 miljoen hiervan waren scholieren. Met het Mr Goodfish programma leert de bezoeker bovendien welke vissen wel en beter niet gegeten kunnen worden.

Nausicaá is ook een geëngageerd centrum dat deelneemt aan onderzoeksprojecten en activiteiten voor de bescherming en het behoud van bedreigde soorten. Dankzij speciale instandhoudingsprogramma’s worden er jaarlijks heel wat zeedieren geboren.


Leuk voor jong en oud: het gezin, de schoolklas, of als (décor voor een) bedrijfsuitje

Een bezoek aan het Zeecentrum is ook leuk als schooluitje en voor groepen op maat. Tevens kan het dienen als originele locatie voor corporate events.


Boek een compleet verblijf via Nausicaá Op de site van Nausicaa vind je ook informatie over accommodaties aan de Opaalkust en tips wat je er kunt doen. Een voorbeeld van één van de verblijven die je via Nausicaa kan boeken voor groepen:

Verblijf mens en zee NL
.pdf
Download PDF • 898KB

Nieuw in 2022: de Grand Large , een Augmented Reality beleving van de reuzen op volle zee

Ontdek het leven op volle zee, waar je niet zomaar komt, om de majestueuze bewoners te ontmoeten dankzij een Augmented Reality-tool, uniek in de wereld, in een van de meest fascinerende ruimtes van Nausicaá: voor het grote raam van 100m2.

Een overweldigende en spectaculaire ervaring voor alle zintuigen, dankzij de Hololens 2 Microsoft bril, die via holografische dierenprojecties in een onovertroffen resolutie voor een geweldig beeld zorgt.

Een lederschildpad neemt je mee op reis, en laat je kennis maken met de ‘groten der zee’, een walvishaai, een reuzen kwal en zelfs een Bryde walvis.

Deze nieuwe AR experience is inbegrepen in het toegangsticket maar moet wel worden gereserveerd bij het infopunt in de hal van Nausicaá, omdat de plaatsen beperkt zijn. Toegankelijk voor personen met een beperkte mobiliteit. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.


MEER INFORMATIE:

Nausicaa

Contactpersoon: Catherine Gage, Sales Manager

Tel: +33 (0)3 21 30 82 27 of +33 (0)6 37 41 37 23


Fotocredits: ©Nausicaa, ©H-Lamblin-Iconocom


Bekijk de film hieronder:
0 opmerkingen

Comments


bottom of page