top of page
Logo-2024_NL.png

Explore France: Occitanië heeft het allemaal

Bijgewerkt op: 7 dec. 2022

Van de Pyreneeën naar de Middellandse Zee: Occitanie is de meest complete bestemming om alles uit het leven te halen!


Occitanie is als een groot land waar geen eind komt aan de mooie plekken. Wereldwijd geliefd zijn de Pont du Gard, het natuurwonder Gavarnie in de Pyreneeën, de Dordognevallei, de Middellandse Zeekust met zijn jachthavens en badplaatsen, de bastides in de Gers en de Camargue in de Gard. Andere vedettes: het Canal du Midi, Carcassonne, Rocamadour, Conques, de pelgrimroutes naar Compostella en ook de Pic du Midi, het viaduct van Millau, de katharenkastelen. En dat alles omzoomd door het grootste wijngebied van de wereld, van Toulouse tot Montpellier.


Occitanie is Frankrijks belangrijkste regio wat betreft biodiversiteit: maar liefst 40 procent van het grondgebied bestaat uit bijzonder natuurschoon, Waaronder twee nationale natuurparken, zeven regionale, dertig natuurreservaten en 250 Natura 2000-gebieden. Een kwart van de Middellandse Zeekust is in eigendom van het Franse kustbeheer.


Veel accommodaties in Occitanie spreken zich uit voor duurzaamheid en werken met labels als La Clef Verte, het Europese Eco-label en de kwalificaties éco-gîtes, éco-gestes en gîtes Panda van Gîtes de France.


Het CRT Occitanie helpt u graag bij het vinden van de beste adressen en het samenstellen van de interessantste reisprogramma's.


MEER INFORMATIE

Comité Régional du Tourisme et des Loisirs Occitanie

Contactpersoon: Sandra Dargent, Projectmanager B2B

Tel: +33 (0)5 61 13 55 08 en +33 (0)6 89 99 40 59


INTERNET EN SOCIAL MEDIAFotocredits: wandelen en fietsen langs Canal des Deux Mers©ADT82, , Canoe en paardrijden©CRTLOccitanie, zonnebloemen©CDT32, wandelen Gavarnie en Etang des Bauges©CRTLOccitanie

0 opmerkingen

Comments


bottom of page