top of page
Logo-2024_NL.jpg

Explore France: Pont du Gard, werelderfgoed UNESCO

Bijgewerkt op: 7 dec. 2022

Al bijna twee millennia een fenomeen


De Pont du Gard - uit het jaar 50 - is met zijn 49 meter de hoogste Romeinse aquaduct-brug in de wereld. Hij ligt tussen Nimes en Avignon, op zo'n vijftig minuten van Montpellier en werd tweeduizend jaar geleden gebouwd om de stad Nimes van water te voorzien. Het wonderbaarlijk knappe bouwwerk is opgenomen op de Unesco-werelderfgoedlijst en een niet te missen bestemming. Bucketlist-werk! Jaarlijks komt een miljoen bezoekers op bezoek bij dit juweel van de Romaanse beschaving, dat nog altijd in een bijzonder goede staat is en wordt omringd door 165 hectare Mediterraan landschap.


Het grote museum in het bijbehorende bezoekerscentrum geeft informatie over het leven in de Romeinse maatschappij, via reproducties en multimediale kiosken. Er draaien ook films en voor kinderen is er een speelruimte. De mediterrane keuken kan worden getest in het restaurant Les Terrasses, vlak bij de Pont du Gard..


Er is een begeleide tour mogelijk door het kanaal boven op het monument, dus op bijna 50 meter hoogte. Of kies voor een proeverij van Romeinse wijnen: simpele geneugten zijn meestal de beste. Proef, ervaar en geef jezelf over!


Op alle zomeravonden in juli en augustus start om half 11 de show A la belle étoile (20 minuten), die je de brug van onderaf bij het mooiste licht laat bewonderen.


MEER INFORMATIE

Pont du Gard, Werelderfgoed UNESCO

Contactpersoon: Eva Recordier, Verantwoordelijke Promotie

Tel: +33 (0)4 66 37 50 57 en +33 (0)6 48 10 46 17


INTERNET EN SOCIAL MEDIAFotocredits: ©Pont du Gard

0 opmerkingen

Comments


bottom of page