top of page
Logo-2024_NL.png

Explore France: Rennes, uitvalsbasis voor Bretagne

Bijgewerkt op: 7 dec. 2022

Rennes is de hoofdstad van Bretagne en vanaf Schiphol vlieg je er in anderhalf uur naartoe, rechtstreeks dus! Vanuit Parijs brengt de TGV je er in dezelfde tijd. En dan kan het grote genieten beginnen, met vlak bij Rennes ook nog eens heerlijke bestemmingen als St-Malo, Mont-St-Michel , het mythische woud van Brocéliande en de mooie stranden aan de Bretonse zuidkust.

Groene stad: lekker fietsen, wandelen of pak de metro

Rennes is een groene stad met een menselijke maat waar het heerlijk slenteren en shoppen is. De historische binnenstad van Rennes lijkt wel een dorp, met z'n charmante straatjes en traditionele huizen. De bewoners doen veel dingen lopend of op de fiets: in en rond de stad vind je veel fietspaden. Eentje brengt je zo naar Mont-St-Michel! Er is ook een metro, en die is 100% elektrisch.

Vele restaurantjes, cafés en evenementen

De stad staat bekend om z'n fameuze en smakelijke pannenkoeken, in zoete en hartige varianten. De beroemde Marché des Lices is een van de grootste levensmiddelenmarkten van Frankrijk, met veel regionale producten, schaal- en schelpdieren. Je vindt er tal van café's en restaurants: geen wonder dat er in deze bruisende omgeving het hele jaar door festivals en evenementen worden georganiseerd.

Ruime keuze in accommodaties

Aan accommodaties ook geen gebrek, in alle soorten en maten. Ze maken Rennes de perfecte uitvalsplek voor een intens bezoek aan Bretagne.


MEER INFORMATIE

Rennes touristoffice, Bretagne

Contactpersoon: Jérémy Borde, International Promotion B2B

Tel: +33 (0)2 99 45 90 94 en +33 (0)6 99 97 12 46


INTERNET EN SOCIAL MEDIAFotocredits: bâteau la vilaine©Destination Rennes, fietsen-Rue de la Psalette-Parc Thabor©Franck_Hamon, Marché des Lices©Bruno-MAZODIER, Les etangs d'Apigne©Thomas_Crabot

0 opmerkingen

Comments


bottom of page