top of page
Logo-2024_NL.jpg

France Excellence: Bretagne

Van oudsher fan van rustig aan Bretagne is een van de Franse regio’s die duurzaam en slow toerisme al lange tijd hoog op de prioriteitenlijst heeft staan. Het past dan ook perfect bij de de indrukwekkende natuur en de authenticiteit van dit uitdagende deel van Frankrijk. Die weidse landschappen, duizelingwekkende rotswanden en de fijne zandstranden langs de 2.700 kilometer lange kuststrook: hier vergeet iedere bezoeker vanzelf zijn dagelijkse beslommeringen.

En dan komt er ruimte voor nieuwe herinneringen. Neem de onvergetelijke indruk die wandelaars overhouden aan de GR34: deze grote wandelroute volgt de complete kustlijn van Bretagne en biedt overal adembenemende beelden van de Bretonse natuur. Het is misschien wel de beste manier om Bretagne te leren kennen.


Voor fietsers is er nieuws: onlangs werd een nieuw traject geopend van de Eurovélo 4 oftewel de Vélomaritime, met veel mooie weggetjes door een glooiend landschap. Onderweg zijn veel culturele afstapjes te maken en niet te vergeten culinaire ontdekkingen te doen! Het maakt deze route zowel geschikt voor de sportievere fietser als voor de ontspannen toerist op zijn of haar e-bike.


Bretagne is natuurlijk ook populair vanwege de vele mogelijkheden je op en rond het water te amuseren. En niet alleen op zee: denk ook eens aan het Lac van Guerlédan, midden in Bretagne, of aan het kanaal tussen Nantes en Brest. Waar dan ook, overal staan verhuurders en aanbieders klaar van zeilwagens, SUP’s, kano’s, kitesurf, catamarans en zo voort.


Eveneens keuze te over qua bijzondere overnachtingsadressen, soms midden in de natuur. Er zijn tal van campings met yurts, boomhutten en tipi’s. Wie meer houdt van echte muren om zich heen vindt in Bretagne de charmantste hotelletjes en B&B’s, en ook veel aanbieders van spa-vakanties.


Wat betreft leuke stadjes, oude kastelen en mooie tuinen: niet voor niets was een schilder als Paul Gauguin dol op Bretagne. Overal vind je parken en tuinen met het label ‘Jardin Remarquable’. Dat Franse woord voor ‘opmerkelijk’, dat kun je gerust op heel Bretagne plakken. INTERNET EN SOCIAL MEDIAFotocredits: Pointe st mathieu ©Lamoureux Alexandre, ©DIAPHANE ELL PROD, Côte des légendes©Emmanuel Berthier

0 opmerkingen

Comments


bottom of page