top of page
Logo-2024_NL.png

France Excellence: Het kasteel van Chambord

Een klassieke schoonheid met nieuwe charmes


Het kasteel van Chambord heeft als uitzonderlijk bouwwerk een welverdiende plaats gekregen op de Unesco-werelderfgoedlijst. Het prachtige monument - bij Blois in de Loirevallei - is ontsproten aan het creatieve brein van koning Frans I, en onmiskenbaar geïnspireerd door de ideeën en ontwerpen van Leonardo da Vinci. Het resultaat mag er nog altijd zijn: Chambord is een van de verbluffendste gebouwen uit de 16e eeuw.


Een absolute must-see is de dubbele wenteltrap. Maar ook de kamer van Frans I, de fraai gemeubileerde ontvangstruimtes, de panoramaterrassen en de Franse tuinen zijn het bewonderen waard. En niet te vergeten het bijbehorende bos dat zo groot is als Parijs en wordt doorkruist door vele fiets- en wandelpaden.


Te doen: rondleiding met gids (klassiek of VIP-behandeling), show met paarden en roofvogels, verhuur van fietsen, E-bikes en boten.


Speciaal voor groepen: wijnproeven, lunchen in het château, rondkijken in de organische tuinen.


Nieuw:

· wijnproeverijen voor groepen van de lokale rode Chambord-wijn

· begeleide tour door de organische groentetuinen (1 uur)

· hotel-restaurant Relais de Chambord**** met 55 kamers en suites

· nieuwe opzet in het kasteel met o.m. de slaapkamer van koning Frans 1 en het theater van Molière

· nieuwe expositieruimtes


INTERNET EN SOCIAL MEDIA Internet: https://www.chambord.org/enFotocredits: Groups electric vehicle_Chambord © Léonard de Serres, Bike_Chambord © Ludovic Letot
0 opmerkingen

Comments


bottom of page