top of page
Logo-2024_NL.png

Marseille

WORKSHOP EXPLORE FRANCE 2023


Mucem StJean©Shutterstock

Sinds Marseille in 2013 Europese Culturele Hoofdstad was, heeft zij haar innovatieve en duurzame karakter behouden. Het is echt een stad in beweging waar de laatste jaren veel nieuwe projecten, accommodaties, activiteiten en bezoeken zijn ontwikkeld.

Als belangrijkste stad in de Provence heeft zij van alles te bieden in de stad zelf maar ook in de 111 omringende pittoreske dorpjes. Op het gebied van cultuur en gastronomie is het er genieten geblazen en er zijn vele goede charme accommodaties.

De combinatie van 57 km kustlijn, de maar liefst 10.000 hectare weelderige natuur en 300 dagen zon per jaar maakt van Marseille een bijzondere plek. Ideaal voor wie van natuur houdt en van activiteiten in de buitenlucht, zowel op land als op zee. Tel daarbij op de mix van gezellige authentieke straatjes, van innovatie en luxe en voilà waarom Marseille echt een interessante bestemming.


Ook wordt er actief aan een duurzaam toerisme beleid gewerkt, met o.a. het Green Key Label voor hotels en een ISO 20121 certifiëring voor de evenementen sector.

Dankzij het internationale vliegveld en de bijna 10.000 hotelkamers, waarvan er 2500 in de 4 of 5-sterren klassen zitten, en vaak ook nog het Green Key label dragen, de vele fantastische venues en mogelijkheden voor een veelzijdige incentive trip is het ook een echte MICE bestemming.

Kortom er is wat te doen voor iedere bezoeker:


- Natuur: Ga lekker snorkelend op pad en ontdek het onderwater museum of neem een duik in het nationale park van de Calanques, of wandel samen met een eco-gids.


- Zee en welzijn: Bewonder Marseille vanaf een elektrische boot of zeilboot en geniet van een Yoga wandeling langs de kust.


- Gastronomie: Geniet van een heerlijke lunch met Aïoli in de haven van een pittoresk dorpje of laat jouw smaakpapillen ontwaken tijdens een cursus Bouillabaisse maken.


- Gezin en shoppen: Ga met een gids op stap in de gezellige en oudste wijk Panier waar je vele ambachtslieden en boektiekjes vindt.


- Cultuur: Beleef het verhaal van de Graaf van Monte Cristo op het eiland Château d’If of wandel rond in de Cité radieuse van Le Corbusier die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vermeld staat. Het Mucem, oftewel het nationale museum voor Europese en Mediterrane beschavingen, is een absolute must see en sinds juni dit jaar is daarnaast een nieuwe must visit geopend: de Cosquer Méditerranée is een replica van een prehistorische grot die in het nationale park van de Calanques ontdekt werd 40m onder zeeniveau en waar je de 33000 jaar oude rotstekeningen kunt bewonderen.


- Prestige : Verblijf in één van de nieuwste en buitengewone charme accomodaties


Meer informatie:

Office Métropolitain de Tourisme et des Congrès de Marseille

Contact: Cyrille SABOYA, international promotion officer

Tel: +33 (0)4 91 13 89 23 en +33 (0)6 73 86 09 76


Social MediaFotocredits: wijk Panier©joOTCM, Calanques©OTCM, strand borely©N.AldrovandiOTCM, Notre Dame de la Garde©JoYanaOMTCM, aperitief Vallon Auffe©OTCM, Cité Radieuse©OTCM, Canebière, Fêtes de Noël,caroussel nuit©LamyOTCM

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Melun

Comments


bottom of page