top of page
Logo-2024_NL.jpg

Moret sur Loing

Bijgewerkt op: 10 jan. 2023

WORKSHOP EXPLORE FRANCE 2023


Op een uurtje ten zuidwesten van Parijs waar vier valleien elkaar kruisen (Seine, Loing, Orvanne en Lunain) en aan de rand van het bos van Fontainebleau vind je een stadje met de perfecte mix van historisch erfgoed en hoogstaande architectuur in een buitengewone setting.

Om te beginnen zie je de versterkte stadsmuren van Moret-sur-Loing omringd door een landschap vereeuwigd door de impressionistische schilder Alfred Sisley en de wijngaarden van Chasselas Doré in Thomery. Vervolgens ontdek je het Atelier van Rosa Bonheur, beroemde kunstenaar die dieren schilderde in de 19e eeuw en waarvan wij net het 200-jarige jubileum hebben gevierd. Of de voormalige zeelieden stad Saint-Mammès.


Het VVV biedt verschillende bezoeken met een gids aan, ook in het Engels, om meer te weten over de rijke historie en kunst. Het bezoek aan Château Rosa Bonheur kan uitgebreid worden met een lunch of thee in de Salon du Thé van het kasteel of in het park.


Moret Seine & Loing biedt ook meerdere sportieve acitviteiten in de buitenlucht aan: een boomklimparcours, fietsen en dan met name de Eurovéloroute , kanoën, elektrische bootjes huren, paardrijden, luchtballon varen en geweldige wandelingen van 7 tot 20 km.

Meer informatie:

Office de Tourisme Moret Seine & Loing

Contact: Thibaut PRISSETTE, medewerker Promotie

Tel: +33 (0)1 60 70 41 66

Social Media Instagram : msltourismeFotocredits: Une terre d'images

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Melun

Komentáře


bottom of page