top of page
Logo-2024_NL.png

Netwerkbijeenkomst Nouvelle-Aquitaine, ontdek nieuwe producten uit de regio

Bijgewerkt op: 3 dagen geleden


©M Turin CRT Limousin

De regio Nouvelle-Aquitaine in het zuidwesten van Frankrijk is een veelzijdige regio waar je unieke vakanties beleeft in de wijndorpjes, in de ‘campagne’ en aan zee. Wie op zoek is naar wijntoerisme en gastronomie, slowtourism, cultuur en erfgoed en welzijn komt hier prima aan zijn trekken en geniet van internationaal erkende bezienswaardigheden.

Ontdek nu zelf nieuwe en vernieuwde producten bij onze topbestemmingen als Bordeaux, de Dordogne Vallei, de Atlantische kust, Limoges en de Cognac streek. Duurzaamheid is daarbij een belangrijk thema. Op 25 april komen vertegenwoordigers van deze bestemmingen naar Amsterdam om je met alle plezier bij te praten en te adviseren.

Woon je in het zuiden van Nederland ? Dan kun je er ook voor kiezen om twee dagen later, op 27 april deel te nemen aan het netwerkevent in België, georganiseerd door onze collega’s aldaar in Flémalle, vlakbij Luik.


Programma 25 april 2022 in Amsterdam 10u30 Ontvangst Nederlandse reisprofessionals 11u00 Presentatie regio en partners 11u30 Netwerking met walkinglunch en tussendoor de mogelijkheid van virtueel bezoek aan Lascaux Experience 15u30 Einde

Locatie: restaurant Vessel van hotel Boat&Co, Revaleiland 500, 1014 ZG Amsterdam (vlakbij de Pontsteiger, niet ver van het Centraal Station)

Programma 27 april 2022 in Flémalle (bij Luik)

In het Préhistomuseum van Flémalle loopt een speciale tentoonstelling over Lascaux tot 31 mei dit jaar, daarom wordt hier het netwerkevent georganiseerd met mogelijkheid tot bezoek aan de tentoonstelling na afloop. 12u00 Netwerking en walking lunch 15u00* Virtueel bezoek aan Lascaux Experience 15u45* Bezoek aan Lascaux expositie in het museum met een gids *) optioneel

Locatie: Préhistomuseum, Rue de la grotte 128, 4400 Flémalle – Luik, België


Nieuwsgierig naar de nieuwe producten van de partners uit de regio? Schrijf je dan in via het INSCHRIJFFORMULIER

MEER OVER DE AANWEZIGE PARTNERS in AMSTERDAM zijn aanwezig: Dordogne vallei:

Dordogne Périgord Tourisme - Matthieu LASSIMOUILLAS De Dordogne is een geliefde regio onder Nederlanders, en dat is niet voor niets: je vindt er een enorm cultureel en historisch erfgoed van prehistorische grotten tot 1001 kastelen, dorpen die het label 'mooiste dorp van Frankrijk' of 'kunst en geschiedenis stad' dragen en buitengewoon mooie tuinen, naast vele vermeldingen op de werelderfgoedlijst van Unesco. Deze regio is de nummer één voor duurzaam toerisme en kano tochten.

Nieuw: in de voetsporen van beroemde inwoners zoals Joséphine Baker en de filosoof Montaigne, bijzondere bezoeken (bijvoorbeeld op het dak van kathedraal Saint Front Périgueux). Voor MICE is het mogelijk om bijzondere kastelen, tuinen en nationale monumenten te privatiseren voor een VIP avond. Er zijn nieuwe routes bijvoorbeeld met een Van in het kader van slowtourism, of voor wandelaars in de voetsporen van Harrison Barker. Ook is er nieuwe combinatie van fietsen en trein mogelijk.


LASCAUX IV – Périgord - Clémence DJOUDI Complete replica van beroemde versierde grot. Lascaux 4 biedt bezoeken voor verschillende doelgroepen, ook speciale avonden.

Nieuw: twee exclusieve bezoeken:

- prestige bezoek van 2 uur met fakkel, net als men 20.000 jaar geleden de grot inging, met uitgebreide uitleg over de tekeningen en sporen van onze voorouders.

- of een bezoek waarbij pariétale kunst en gastronomie gecombineerd worden, en je geniet van een heerlijke maaltijd in de Galerie de l'imaginaire. De gastheer vertelt ondertussen verhalen over de gewoontes van de grotbewoners. Wie wil kan met een VR bril een digitale tour maken door de grot.

Meer informatie: https://www.lascaux.fr/nl


VVV Sarlat Périgord noir - Katia VEYRET Dit is ook wel het land van de 1001 kastelen, en Sarlat kent de meeste klasseerde gebouwen per vierkante meter. In een omtrek van 20 km zijn er maar liefst 7 'mooiste dorpen van Frankrijk' te vinden. Het is dan ook de derde stad in Frankrijk waar films worden opgenomen.

Nieuw: Ontdek deze mooie accommodaties:

- Het Domaine de Rochebois***** met 40 kamers, 2 restaurants en een spa Nuxe - Hôtel le Périgord**** Of bezoek de Sarlat of het nabijgelegen Roque Gageax op een originele manier: met een gekostumeerde gids.


Bordeaux:

Cité du Vin - Xavier DUCHEMIN Leer alles over de smaken en geuren van de wijngebieden in de hele wereld. Sinds de opening in 2016 trok dit unieke museum al 1,9 miljoen bezoekers met 180 nationaliteiten. Handig is de audiogids, o.a. beschikbaar in het Nederlands, waarmee je de 3000m2 permanente tentoonstelling bezoekt. De wijnkelder is gevuld met wijnen uit 80 verschillende landen. Bovenin de toren geniet je natuurlijk van een lekker glaasje wijn in het restaurant.

Er worden ook wijnproeverijen georganiseerd.

Nieuw: dit jaar gaat de tijdelijke tentoonstelling over een van de markantste kunstenaars van afgelopen eeuw: Pablo Picasso en laat een verzameling van 80 kunstwerken zien waar wijn en alcohol het thema is.

Meer informatie: https://www.laciteduvin.com/en Limoges:

Destination Limoges - Amandine LACOTTE Deze stad omringd door natuur is wellicht wat onbekender, maar is absoluut een bezoek waard dankzij de vele festivals, het kwalitatieve ambachtswerk dat je hier nog vindt en de heerlijke gastronomie. Deze stad draagt het label 'kunst en geschiedenis' en staat op de werelderfgoedlijst als creatieve stad. Specialiteiten: porcelein,leer, waar van oudsher ook veel met vuur werd gewerkt: emaille, metaal, aardwerk, glas in lood en glas. Dus vergeet niet om 'shoptijd' in te lassen bij een bezoek aan de stad. Meer informatie: https://www.limoges-tourisme.com/en


Cognac:

Domaine des Etangs - Olivia ACCERANI Ontdek het 5-sterren hotel Domaine des Etangs, omringd door 1000 hectare beschermde natuur in de Charente Limousine. Hier komt je tot helemaal tot rust, geniet je van gastronomie, welzijn en van onze tentoonstellingen.

Er zijn 29 tweepersoonskamers te midden van de prachtige natuur, een biologische moestuin van 2500 m2, 250 Limousin koeien en er is een expositie ruimte.

Nieuw: Early booking met 20% korting op het verblijf voor reserveringen die tot 60 dagen voor vertrek bevestigd en aanbetaald zij. Bezoek ook gelijk onze tentoonstelling Du sol au seleil van Tomás Saraceno tot 22 oktober dit jaar.

Hele regio: Regionaal VVV van Nouvelle-Aquitaine Zij vertellen je graag alles over nieuwe producten en mogelijkheden in de regio Meer informatie: https://www.nouvelle-aquitaine-tourisme.com/nl


in FLÉMALLE zijn aanwezig:

Naast alle bovenvermelde partners kun je daar ook nog ontmoeten:

Dordogne vallei:

Vallée de la Dordogne-Brive airport - Marielle LASCOMBES

Net tussen 2 regio's in: Nouvelle-Aquitaine en Occitanie. Nieuw: de Tour de France komt op zaterdag 23 juli dit jaar aan in Rocamadour

Dit jaar zijn er twee vluchten per week met Ryanair van Bruxelles Charleroi naar Brive Vallé de la Dordogne. De tuinen van Marqueyssac vieren hun 25e verjaardag.

Heropening van Château Castel Novel op 10 km van Brive, met kamers/suites, een gastronomisch restaurant midden in een bos.


Vassivière: Creuse Tourisme - Béatrice FAURY

Dit is de zen bestemming bij uitstek met 2285 km aan wandelpaden, 2 Véloroutes.

L’esprit Creuse, une destination zen hors des sentiers battus. Bijzonder is ook de internationale Nieuw:

-cultuur: in het internationale Cité van tapijten, worden momenteel 5 enorme tapijten gemaakt n.a.v. de Japanse animatiefilm 'Prinses Mononoké' uit 1997.

-sport: In 2020 werd al een deel van de Grande Traversée voor mountainbikers geopend en dit jaar volgt het traject van les Monts de Guéret tot Aubusson, van meer dan 268 km. Er wordt hier flink geoefend door mountainbikers voor de Olympische Spelen in 2024.


hele regio

Agence Aquitaine Tourisme - Aude-Marie SERVANTI Incoming agent voor kleine en grote groepen op maat vanaf 6 personen. Zij maken kant en klare programma's ook voor MICE volgens vele thema's zoals wijn, gastronomie, cultuur en know-how, welzijn en sport en ecotoerisme.

Nieuw: > 3 dagen Bordeaux en zijn wijngaarden, met o.a. bezoek aan La Cité du Vin, een wandeling in de wijngaarden van St Emilion met wijnproeverij, workshop wijnton maken in de Médoc...

> 2 dagen fietsen en thalasso op Ile de Ré

> 3 dagen geschiedenis en prehistorie in de Périgord noir: van de beroemde grot Lascaux via het kasteel van Milandes tot aan de middeleeuwse stad Sarlat \Copyright: ©Manu Allicot - Famille Lx, ©Domaine des Etangs, ©Cecile_Marlier-CRTNA-La_cite_du_vin, © Best_jobers-CRTNA, ©Beynac Village on the Dordogne River
0 opmerkingen

Comments


bottom of page