top of page
Logo-2024_NL.png

Steden-korte vakanties: Bordeaux Tourism & conventions

Bijgewerkt op: 26 jul. 2021

Bordeaux is echt een diverse bestemming: de hoofdstad van een internationaal vermaarde wijnregio, een achttiende-eeuws architectonisch juweeltje met een vermelding op de UNESCO-werelderfgoedlijst, een stad met een hoge levenskwaliteit en een Zuidwest-Franse levensstijl waarbij iedereen zich prettig voelt. De lokale gastronomie telt zowel sterrenrestaurants als fijne, kleine zaakjes, een rijk cultureel en creatief aanbod, mooie golfbanen en scoort een zesde plek in de lijst van fietsvriendelijkste steden van de wereld. Je kunt er riviercruises maken en de Baai van Arcachon en de Atlantische kust zijn vlakbij.


Sinds juni 2021 mag de stad zich officieel - en trots! - een duurzame bestemming noemen. De inspanningen van het toeristenbureau van Bordeaux zijn beloond met het ISO 20121 eco-certificaat. Een lijst met de betrokken partners, restaurants en aanbieders van toeristische activiteiten zijn te vinden via een speciale pagina op de site van het bureau.


Naast de Cité du Vin is Les Bassins de Lumières een van dé trekpleisters van de stad. Deze kleurrijke attractie ging open in juni 2020 en is een van de grootste digitale expositieruimtes in de wereld, spectaculair gehuisvest in de voormalige duikbootbunker van Bordeaux.


In 2021 openden meerdere nieuwe hotels hun deuren, in verschillende delen van de stad (Villas Foch***** / La Zoologie**** / Renaissance**** / Moxy***).


U bent van harte welkom bij het Office de Tourisme et des Congrès de Bordeaux Métropole , voor alle informatie over:

- het bezoeken van de stad en het organiseren van activiteiten op de rivier, aan de kust en in het wijngebied. We informeren u graag over alle nieuwe, actuele programmaonderdelen voor groepen en individuele reizigers

- het inhuren van professionele gidsen en vertalers

- adviezen en diensten op maat.MEER INFORMATIE:

Bordeaux Tourism & Conventions

Contactpersoon: Isabelle Lafforgue

E-mail: i.lafforgue@bordeaux-tourisme.com Tel: +33 (0)5 56 00 66 04 en +33 (0)6 78 64 08 85


Facebook: @Bordeaux Tourisme

Instagram: visitbordeaux

Twitter: @VisitBordeauxFotocredits: Place de la Bourse©Alexander Demyanenko - stock.adobe.com, Cité du Vin© Anaka La Cité du Vin XTU architects, Balade sur les quais © Nicolas Duffaure, Vignoble de Saint-Emilion © Bordovino;V. Bengold, Bassin Arcach© Arcachonphoto.com - stock.adobe.com

0 opmerkingen

Comments


bottom of page