top of page
Logo-2024_NL.jpg

Steden-korte vakanties: Domaine de Chaumont sur Loire

Domaine de Chaumont-sur-Loire is een kasteel op minder dan twee uur rijden van Parijs. Het biedt al eeuwenlang een schitterend uitzicht over het woeste water van de Loire en de ongerepte natuur rondom.

Bezoekers zijn het hele jaar door welkom en kunnen op drie manieren genieten van de mooie plek, die in totaal 32 hectare groot is:

- er is een Centre d’Arts et de Nature waar ieder jaar vijftien wereldberoemde beeldend kunstenaars en fotografen worden uitgenodigd

- sinds dertig jaar wordt er een inmiddels gereputeerd Festival des Jardins georganiseerd, geliefd bij professionele en amateur tuiniers, waar tuinontwerpers en landschapsarchitecten uit de hele wereld komen. Dit jaar - tot 7 november 2021 - is het thema Biomimicry in de tuin - De natuur als oneindige inspiratiebron.

- het château zelf is individueel of met een gids te bezoeken. Domaine de Chaumont-sur-Loire is een van de mooiste kastelen in de Loirevallei, in omringd door prachtige parken en bevat uitzonderlijk veel meubels. In de 16e eeuw woonde eerst koningin Catherine de Médicis hier, daarna haar rivale Diane de Poitiers.

Er is een audioguide in tien talen, er zijn twee winkels en vijf plekken om iets te eten en te drinken.


MEER INFORMATIE:

Domaine de Chaumont sur Loire

Contactpersoon: Sandrine Goudeau

Tel: +33 (0)2 54 20 99 20 en +33 (0)6 60 30 62 05


Twitter: https://twitter.com/chaumont_loire?lang=nlFotocredits: ©Eric Sander

0 opmerkingen

Comments


bottom of page