top of page
Logo-2024_NL.png

Steden-korte vakanties: CRT Bretagne

Bijgewerkt op: 23 jul. 2021

Toeristen van nu hebben andere ideeën over vakantie vieren dan vroeger. Ze zijn veel meer op zoek naar authentieke regio’s, naar duurzaam en verantwoord toerisme, ze eisen respect voor de natuur en zoeken vooral mogelijkheden voor buitenactiviteiten. Bretagne heeft een antwoord op al deze vragen.

Bretagne is een bestemming vol liefde voor zijn historisch erfgoed, met veel goed bewaard gebleven kastelen en karakteristieke burchtstadjes. Een goede manier om dit te ontdekken is de nieuwe fietsroute Eurovélo4 oftewel

la vélo maritime. Wandelaars kunnen hun hart ophalen op de iconische wandelroute over oude douanepaden, de GR34.

Wat betreft accommodaties kun je in Bretagne eveneens alle kanten op. Van unieke ecolodges en vijfsterrencampings tot charmante hotels. Het arsenaal is net uitgebreid met twee nieuwe ketens, de Beautiful Life hotels en de AR Collection Hotels.

Bezoekers van Bretagne zullen zowel op de markten als in de restaurants een interessante eigen gastronomie ontdekken. De Bretonse chefs met een en twee Michelinsterren zijn trouwens goed vindbaar: ze hebben zich verenigd via het merk Tables&Saveurs de Bretagne.

Mooie en karaktervolle stadjes als Rennes, Saint-Malo, Vannes, Quimper en Brest zijn actieve partners op het gebied van cultureel toerisme en organiseren volop tentoonstellingen en andere manieren om het rijke erfgoed van Bretagne in de schijnwerpers te zetten.

Ook handig: vanuit Amsterdam vliegt Air France dagelijks op Rennes.


MEER INFORMATIE: CRT Bretagne

Contactpersoon: Armelle Floc'h

Email: a-floch@tourismebretagne.com

Tel: +33 (0)7 64 81 49 98
Fotocredits: roze granietkust, de vélomaritime en Saint Cado©Berthier Emmanuel, kust wandelpad GR34©Lamoureu Alexandre, Quimper©Le Gal Yannick

0 opmerkingen

Comments


bottom of page