top of page
Logo-2024_NL.png

Steden-korte vakanties: koninklijk kasteel van Blois

Bijgewerkt op: 26 aug. 2021

De geliefde verblijfplaats van de Franse koningen tot de Renaissance, een bezoek meer dan waard.

Drama’s, intriges en machtsspelen: ontdek tijdens een bezoek alles over het lot van 7 koningen en 10 koninginnen die er verbleven en het geheim van het Franse hof.....

Door de diversiteit van de architecturale stijlen, vormt het gebouw een mooi voorbeeld van de evolutie van de Franse architectuur van de 13de tot de 17de eeuw. De koninklijke vertrekken worden getoond in prachtige scènes, met meubels en schilderijen die het dagelijkse leven van de koning oproepen.


Het koninklijk kasteel van Blois, erkend als Museum van Frankrijk, met meer dan 35 000 werken, stelt een deel van zijn collecties tentoon in de koninklijke woonvertrekken in de vleugel Frans I, in het Museum voor Schone Kunsten, ondergebracht in de vleugel Lodewijk XII, maar ook ter gelegenheid van de talrijke tijdelijke tentoonstellingen. Herbeleef de pracht en kunst van het hof uit de Renaissance: concerten, bals, bezoeken, muzikale en theatrale voorstellingen nemen je het hele jaar door mee op reis door de tijd.


Indrukwekkend geluid-en lichtspektakel

Bij het vallen van de nacht, wordt het koninklijk kasteel van Blois het decor van een onvergetelijke ervaring. Geluidseffecten en gigantische projecties op de grootse architectuur van het hof blazen de geschiedenis van Frankrijk nieuw leven in: de liefdesverhoudingen, drama’s en geheimen uit het leven van de koningen en koninginnen van Frankrijk worden u verteld!


Deze ludieke manier om het kasteel te ontdekken vindt elke avond plaats op de binnenplaats van het kasteel van april tot september en tijdens de herfstvakantie.


MEER INFORMATIE:

Château Royal de Blois

Contactpersoon: Aurélie Foucault

Tel: +33 2 54 90 33 14 en +33 6 45 35 52 05


Instagram: @chateaudeblois Twitter: https://twitter.com/chateaudeblois?lang=en


Fotocredits: Chateau royal de Blois; licht- en geluidspektakel©Pashrash, de kamer van de koning©D. Lépissier, vanuit de lucht@Gillard et Vincent, binnenplaats©F. Christophe

0 opmerkingen

Comments


bottom of page