top of page
Logo-2024_NL.png

Steden-korte vakanties: Nausicaa, grootste aquarium van Europa

Bijgewerkt op: 19 jul. 2021

Het centraal langs de Opaalkust gelegen Nausicaá in Boulogne-sur-Mer neemt je mee voor een duik in de Oceaan! Het door UNESCO erkende Zeecentrum is één van de grootste Europese sites gewijd aan ontdekking en sensibilisering voor de bescherming van het marine universum.

Scheep met je gezin of vrienden in voor een onvergetelijke dag 'in zee' en ontmoet meer dan 58.000 dieren, waaronder vele vissen, kwallen maar ook zeeleeuwen en haaien die je zo van dichtbij kunt bewonderen. Er zijn drie ludieke parcours die jou alle geheimen en rijkdommen laten ontdekken, maar die jou ook bewust maken van de kwetsbaarheid van deze onderwaterwereld: 'In het oog van de klimaatorkaan' met een overweldigende zaal van 430 m², 'Op reis in volle zee' en 'Over kusten en mensen'. Alle ruimtes zijn zo ontworpen dat je je heel dicht bij de dieren voelt en een unieke zintuiglijke ervaring beleeft! En wie de dieren echt wil voelen kan terecht in het roggen aai bassin (ook voor de roggen is dit een fijne ervaring). Een bezoek aan het Zeecentrum is ook leuk als schooluitje en voor groepen op maat. Tevens kan het dienen als originele locatie voor corporate events.


Goed om te weten dat Nausicaa ook betrokken is bij diverse onderzoeksprojecten in de wereld en bij de bescherming van gebieden in zee en het behoud van diverse soorten zee bewoners. Met het Mr Goodfish programma leert de bezoeker bovendien welke vissen wel en beter niet gegeten kunnen worden.

I.v.m. het Corono virus heeft Nausicaa een hele reeks gezondheidsmaatregelen ingevoerd om veiligheid en comfort te garanderen, ook in de restaurants.


Op de site van Nausicaa vind je ook informatie over accommodaties aan de Opaalkust en tips wat je er kunt doen.


MEER INFORMATIE:

Nausicaa

Contactpersoon: Catherine Gage

Tel: +33 (0)6 37 41 37 23Fotocredits: ©Nausica, Grande baie©L-Merlier, kwallen©J-Alexandre

0 opmerkingen

Comments


bottom of page