top of page
Logo-2024_NL.png

Steden-korte vakanties: OT Dijon Metropole

Bijgewerkt op: 23 jul. 2021

Dijon is een culturele hotspot pur sang! Daarom is de hoofdstad van de grote regio Bourgogne-Franche-Comté - het midden-oosten van Frankrijk - trots op zijn titel Ville d’art et d’histoire. Bij Dijon hoort ook een wijngebied van 97 hectare dat een plaats kreeg op de UNESCO-werelderfgoedlijst vanwege zijn specifieke eigenschappen, bekend als Les Climats du vignoble de Bourgogne.

Vanaf Amsterdam brengt de TGV je er in zes uur, terwijl je per auto moet rekenen op zeven uur. Dijon ligt op een knooppunt van snelwegen en spoorlijnen in de driehoek Paris-Luxemburg-Lyon en is vanuit Nederland goed en snel te bereiken.


Het doel van het Office de Tourisme de Dijon Métropole is het creëren van mooie ervaringen en daarom melden we met plezier twee nouveautés: een workshop Biérologie en een bezoek met gids aan Les halles Gourmandes. Ook vertellen we graag over de andere topactiviteiten in onze stad zoals workshops rond mosterd en wijnen, de speciale avonden Les Jeudi Vins (wijnproeven in bijzondere gebouwen) en het beklimmen van de Tour Philippe le Bon.


De opening van het culturele centrum Le Cité Internationale de la Gastronomie et du Vin van Dijon staat nu gepland voor april 2022. Het wordt onder meer een perfect startpunt voor fietstochten door het wijngebied.


MEER INFORMATIE:

OT Dijon Metropole

Contactpersoon: Katy Wrobel Schmitt

Tel: +33 (0)3 80 44 15 01 en +33 (0)6 85 15 25 45Fotocredits: ©Alain Doire_Bourgogne Tourisme et office de tourisme de Dijon


0 opmerkingen

Comments


bottom of page