top of page
Logo-2024_NL.png

Bourgogne-Franche-Comté

Bijgewerkt op: 10 mei 2023

WORKSHOP EXPLORE FRANCE 2023

De Bourgogne en het Juragebergte zijn makkelijk binnen een dag te bereiken vanuit Nederland. De grote pluspunten van de regio zijn de ruim aanwezige natuur en de diversiteit, die maken dat je graag terugkomt.


Montagnes du Jura: volop genieten van de natuur

In het oosten van de regio geniet iedereen volop van de weidse natuur.

Met de Fietsen & Kaas routes leer je al proevend de Comté streek beter kennen (Maison du Comté in Poligny). Onderweg kom je ook langs andere bijzondere handwerklieden, zoals les Pipes Chacom bij Saint-Claude, waar alles om de pijp draait. Een mooie mix van moderne en traditionele technieken.


Nieuw 2023: de bewegwijzering voor fietsers geïnspireerd op het fietsknooppunten systeem in Nederland, waarmee je de Haut-Doubs of de valleien van Drugeon en Ognon eenvoudig ontdekt.

Zin om de swing te verbeteren met bergen op de achtergrond? Ga dan naar golfbaan du Rochat bij het meer van Les Rousses of meer naar het zuiden naar golfbaan de la Valserine.

Overnachten doe je dan op het Domaine du Mont Saint Jean bij Les Rousses of in het Manoir des Montagnes in gezellige chaletstijl. Een aanrader voor een groep is La Ferme du Lanchet, in het Regionaal Natuurpark Haut-Jura (Parc naturel régional du Haut-Jura). Ideaal om hier met een groep van maximaal 12 mensen te verblijven midden in de natuur.


Bourgogne : leven als een « bourgondiër »

In de Bourgogne geniet je van het leven, met heerlijke gastronomie en wijn. Maar dat is niet het enige pluspunt.

Je kunt er namelijk ook prima fietsen dankzij de route Tour de Bourgogne à vélo ® met de nieuwe verbinding tussen Dijon en Beaune. Voor vertrek is er nog tijd om een bezoekje te brengen aan het nieuwe Cité Internationale de la Gastronomie & du Vin de Dijon.

Een aanrader om te overnachten op de route tussen de wijngaarden is Maison Trapet in een van de gastenkamers of in de Gite l’Oiseau in een voormalig binnenzwembad !


Nieuw in 2023: opening van de Cités des Climats et des Vins in drie steden : Chablis, Mâcon en Beaune. Deze drie culturele en historische plekken vormen een netwerk waar je het wijn-erfgoed van de Bourgogne kunt ontdekken. Zo is er is een informatief gedeelte waar rondleidingen mogelijk zijn en uiteraard kun je er ook wijnen proeven en kopen. Er zijn mogelijkheden voor seminars en evenementen.

Aanraders voor overnachtingen in deze steden:

- in Beaune is dat het Greet Hotel, dat gunstig ligt bij de wijngaarden.

- in Macon is dat in l’Hotel Panorama 360°, een charme hotel**** midden in de stad dat in het voormalige postkantoor is gevestigd.

-in Chablis is dat l’Hotel du Vieux Moulin, zoals de naam aangeeft gevestigd in een 18e eeuwse molen


Andere leuke tips naast wijn, zijn de vele (wild)watersporten in de Morvan. En wie wel van een sportieve uitdaging houdt klimt op de mountainbike voor de Grande Traversée du Morvan à VTT , bijvoorbeeld vanaf Avallon voor een spectaculaire tocht door bossen en langs meren tot Mont Beuvray.

Aanrader voor een overnachting bij het water:

- de Moulin des Templiers, prachtig gelegen in het groen met een spa met uitzicht op de rivier

- de bateau lavoir de la 34S, geïnspireerd op de drijvende washuizen uit de 19e eeuw. Dit drijvende huis op het kanaal van de Bourgogne is 65m2 groot en kan 2 tot 6 personen herbergen.


Meer informatie:

Bourgogne-Franche-Comté Tourisme Contact: Véronique Beigenger, Pers&Promotie NL en FR Mail : v.beigenger@bfctourisme.com Tel : +33 (0)3 80 28 02 98 / +33 (0)6 87 06 82 72 Site: www.bourgondie-toerisme.com en nl.montagnes-du-jura.fr/Fotocredits: © Jean Marc Schwartz, Helene Coyan, Marion Carcel Foehn, SMMO Metabief Thuria, BFC Tourisme


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page