top of page
Logo Atout France_2020_FR.jpg

Bourgogne-Franche-Comté

Bijgewerkt op: 21 dec. 2022

WORKSHOP EXPLORE FRANCE 2023

De Bourgogne en het Juragebergte zijn makkelijk binnen een dag te bereiken vanuit Nederland. De grote pluspunten van de regio zijn de ruim aanwezige natuur en de diversiteit, die maken dat je graag terugkomt.


In het Juragebergte worden de nieuwe wegwijzerborden langs de fietsroutes getest, geïnspireerd op het knooppunten systeem van de Nederlandse fietspaden. Je vindt deze routes in het hart van de Haut-Doubs of tussen de valleien van de l’Ognon et de Doubs.

Onze favoriete accommodatie in het Juragebergte: La Ferme du Lanchet, in het Regionaal Natuurpark Haut-Jura (Parc naturel régional du Haut-Jura). Een vakantiehuis met uitzicht op de natuur. Ideaal om met een groep van maximaal 12 mensen te verblijven.


In de Bourgogne, opent de Cité des Climats et des Vins de Bourgogne deze lente haar deuren in Chablis, Mâcon en Beaune. Deze drie culturele en historische plekken vormen een netwerk waar je het wijn-erfgoed van de Bourgogne kunt ontdekken.


Onze favoriete accommodatie in de Bourgogne: Le bateau lavoir de la 34S is geïnspireerd op de drijvende washuizen uit de 19e eeuw. Dit drijvende huis op het kanaal van de Bourgogne is 65m2 groot en kan 2 tot 6 personen herbergen.


Meer informatie:

Bourgogne-Franche-Comté Tourisme Contact: Véronique Beigenger, Pers&Promotie NL en FR Mail : v.beigenger@bfctourisme.com Tel : +33 (0)3 80 28 02 98 / +33 (0)6 87 06 82 72 Site: www.bourgondie-toerisme.com en nl.montagnes-du-jura.fr/Fotocredits: © Jean Marc Schwartz, Helene Coyan, Marion Carcel Foehn, SMMO Metabief Thuria, BFC Tourisme


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page