top of page
Logo-2024_NL.jpg

De archipel van Guadeloupe: een zonovergoten plek voor kleurrijke ervaringen!

Bijgewerkt op: 11 nov. 2021



©Comité du Tourisme des îles de Guadeloupe/Aurelien Brusini

Onvergetelijk. Dat is wandelen in het Parc National op Basse-Terre, een Caraïbisch eiland in de archipel van Guadeloupe - een Frans overzees departement - dat niet voor niets hoog scoort in lijstjes met Frankrijks mooiste loopbestemmingen. Het park staat op de 7e plek van de in totaal 11 nationale parken van Frankrijk. Met als groot voordeel dat je je in deze schitterende natuur overal kunt opfrissen onder een waterval of in een riviertje. Een ideale bestemming om met het gezin of met vrienden te ontdekken. Topattracties zijn de weelderige botanische tuin van Deshaies en de dierentuin van Guadeloupe (Parc des Mamelles) waar hoog tussen de boomtoppen een looppad is gemaakt.

Een ander eiland van Guadeloupe is Grande-Terre. Het biedt een van de adembenemendste zonsopgangen ter wereld, vanaf de Pointe des Châteaux. Je ogen laten (dicht)vallen op een van de witte zandstranden is ook een prima bezigheid. Net als rustig peddelen op het turkooizen water van het zeenatuurgebied Grand Cul-de-Sac Marin.

Meer dynamische types vinden op Grande-Terre overal mooie surfplekken, zoals bij Le Moule, Sainte-Anne en bij Saint-François waar ook een internationale 18-holesgolfbaan ligt, ontworpen door de beroemde golfbaanarchitect Robert Trent Jones.

Voor groot en klein is het Aquarium van Gosier een aanrader. Het presenteert op een werkelijk magische manier de ecosystemen van de archipel.


Op het eilandje La Désirade vind je een geologisch natuurpark vol magnifieke halfedelstenen. Je kunt hier in een workshop leren hoe je die polijst en gebruikt in sieraden. Bij La Désirade ligt het natuurgebied Petite Terre, met onbewoonde eilandjes waar je kan zwemmen met zeeschildpadden, roggen en allerlei kleurrijke vissen. Flippers, duikbrillen en snorkels mee!

Les Saintes is ideaal voor een onbekommerd uitstapje: deze kleine eilandengroep is lid van de Club der mooiste baaien van de wereld. Op het eilandje Terre-de-Haut kun je de onderwaterwereld bewonderen vanuit een kajak met een doorzichtige bodem. Op Terre-de-Bas ontdek je hoe essentiële olie wordt gewonnen uit biologisch gekweekte 'bois d'Inde'planten. En kun je de lekkerste exemplaren proeven van het hier bedachte gebakje Tourment d’amour, vol lokale vruchten.

Een tochtje met een ossenwagen maken kan op het charmante eiland Marie-Galante dat beroemd is om de rum- en punchsoorten die hier door drie distilleerderijen worden geproduceerd.

Een traditioneel lunchgerecht hier is de dikke maaltijdsoep bébélé met groenten van het land. Ook weten ze er een heerlijke vis gegaard in saus te maken.


Overnachten onder de sterren in de vrije natuur of op zee? Dat is volop mogelijk: het aanbod aan boomhutten en huisjes op het water is groot. Maar ook zijn er overal drie- tot vijfsterrenhotels, waarvan vele met een eigen spa- en wellnesscentrum.

Guadeloupe is het hele jaar door een topbestemming die je vanaf Amsterdam met Air France snel bereikt via Paris-Charles-de-Gaulle.

Qua corona: momenteel wordt reizigers om een compleet vaccinatieschema gevraagd. Heb je dat niet dan toon je een negatieve RT-PCR (< 72 uur) of een negatieve antigeentest (<48 uur) en wordt je verzocht om bij aankomst zeven dagen in quarantaine te gaan.

Op deze zonovergoten site vinden professionals in de reisbranche alle informatie hoe een mooie reis samen te stellen!


MEER LEREN? Op 25 november (van 14u00 tot 15u00) organiseren wij een webinar i.s.m. The Guadeloupe Islands Tourism Board die samen met partners je graag in een uurtje alles vertelt over deze bijzondere en kleurrijke eilandengroep. Al jouw vragen worden er live beantwoord. Centraal thema is ecotoerisme. Meer informatie: https://www.frankrijkvoorreisprofessionals.com/post/webinar-eilanden-van-guadeloupe

Interesse? Schrijf je snel in via deze INSCHRIJFLINK


Social Media:




Fotocredits: Fort Napoléon Les Saintes©Comité du Tourisme des îles de Guadeloupe/Pure-Vision, snorkelen in de baai mahault van Désirade©Comité du Tourisme des îles de Guadeloupe/Aurélien Brusini, gegrilde langousten©Comité du Tourisme des îles de Guadeloupe/Leslie Belliot, ©Au jardin des Colibris, wandelen©Comité du Tourisme des îles de Guadeloupe/JadDavenport, Golf Open St. François©Comité du Tourisme des îles de Guadeloupe/GuillaumeAricique




0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page